Hoppa till huvudinnehållet

Hobbyekonomens Månadsrapport Augusti

Tiden går fort och nu är Augusti månad slut vilket innebär att det var dags för mig att sammanställa månadsrapport. En rapport som förvånade mig litet grann. Jag trodde faktiskt att min networth skulle öka mer än vad den gjorde.

Jag har även ändrat lite i min bild över utgifter för månaden och försökt specificera lite fler kategorier på DanneJS begäran. Du får säga till ifall det är något mer som är otydligt, eller om du vill att jag ska kategorisera ännu mer!

Det vart en väldigt dyr månad av två anledningar. Dels så var jag i Portugal fram till och med den 10:e augusti med hotell, hyrbil m.m. Utöver det så hade jag utlägg på över 7 000 kr åt mitt försäkringsbolag. Det är pengar som jag har fått igen i efterhand, men valt att inte ta med det som en inkomst. Jag behövde köpa nya byxor då jag bara hade ett par kvar efter översvämningen i min lägenhet samt att några byxor gick sönder tidigare i sommras, därför försvann en del pengar till kläder.

Jag har kommit igång igen med mitt användande av YNAB, där jag kategoriserar upp utgifter utifrån vilket konto det ska betalas ifrån. När jag köper något, betalar en räkning eller dylikt så lägger jag direkt in det för att få en översikt över hur mycket pengar jag har kvar i just den kategorin. Denna månad så testar jag även att lägga in min inkomst som jag får spendera veckovis, på så vis får jag en veckobudget att hålla. Mer om hur jag lägger upp min budget i YNAB kommer i ett annat inlägg.

Hobbyekonomens Networth

Som jag nämnde tidigare vart jag negativt överraskad över att mitt networth inte ökat mer. Jag köpte aktier för 14 988 kr denna månad, men det var också en omplacering mellan fonder till aktier. Networth ljuger ju inte, så bevisligen var jag inte så duktig som jag trodde mellan 1a Augusti och 1a September.

Jag amorterade ner CSN-lånet litet grann på skuldsidan. På tillgångssidan är största skillnaden att jag balanserat om så att jag har ca 50 000 i räntefonder som en buffert. Jag kommer bygga på räntebufferten med 3000 i månaden enligt mitt bolåneavtal. Men resterande pengar jag kan spara kommer jag att investera på börsen.


Det är lite tråkigt med denna graf tycker jag, då skillnaderna inte syns speciellt mycket. Tycker ni jag bör förändra intervallet / kolla på andra värden för att göra grafen mer intressant? Kanske sätta upp ett Networth-mål och se en graf mot hur jag jobbar mig mot det målet?

Hoppas ni alla får en varm och go Septembermånad!
/Hobbyekonomen

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm