Hoppa till huvudinnehållet

Hej Robosave – tar du hand om mina pengar när jag inte har tid?

Det händer grejer här på Nordnet. Från att vara en bank för hängivna traders, erbjuder vi numera en plattform för alla som tycker att sparande och investeringar är viktigt.

Men som kanske inte har tid, kunskap eller vilja att allokera, omplacera och rebalansera.

Vår nya investeringsrobot, Robosave, gör jobbet åt dig. Allt du behöver göra är att besvara Robosaves enkla frågor om hur långsiktigt ditt sparande är, vilken risk du är beredd att ta och hur hög avkastning du förväntar dig på dina pengar.

I den här videon träffar jag Nordnets CTO och CPO, Tuva Palm. Vår egen techguru som varit involverad från idé till lansering av en av landets främsta sparrobotar. Tuva förklarar hur Robosave funkar och varför det är ett alldeles synnerligen smart och tryggt sätt att spara på.

Spara löpande eller gör engångsinsättningar

Robosave sätter ihop en portfölj baserad på dina önskemål och behov. Hen håller koll på köp och sälj, och rebalanserar din portfölj när det behövs. Du kan både spara löpande och göra större engångsinsättningar. Ett slags diskretionär förvaltning kan man nästan säga. En billig sådan.

Nyfiken på nya tidens investeringar? Jag tänkte väl det –  upptäck Robosave här.

Här finns en intervju om robotrådgivning med Nordnets VD Peter Dahlgren om Robosave och här hittar du även vårt pressmeddelande om Robosave.

/Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet

Eva Trouin
Fd. Sverigechef Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-09-25 16:22

Hej Eva! Undrar vad ni menar skiljer den här tjänsten från en blandfond? (förutom riskfrågorna dvs, men de skulle ni ju kunna lägga till före en blandfond). Känns för mig som en nypaketering av en gammal produkt. Att det rör sig om ETF:er underliggande gör ju inte heller någon skillnad.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2017-09-28 11:34

Hej Erik,

Det stämmer att det finns blandfonder och andra allokeringsprodukter på marknaden som liknar den portföljsammansättning och rebalansering vi gör inom ramen för Robosave. Finansiell rådgivning och och riskanpassat sparande är inte en ny produkt i sig – du kan se det som ett alternativ till att träffa din bankman och därefter köpa en strategifond. Vi menar dock att den digitala ansatsen i Robosave och liknande produkter gör att processen blir smidigare, produkten billigare och förvaltningen mer objektiv.

Hälsningar / Eva