Hoppa till huvudinnehållet

Farbror Fri – Vägen till ekonomisk frihet

Jag träffar Oskar Lindberg eller mer känd som Farbror Fri. Han lever idag som ekonomiskt fri och har “pensionerat” sig vid 40års ålder. 
Hur har resan dit sett ut och vad innebär det egentligen att vara fri är några av sakerna jag frågar Oskar.

Farbror Fri

Jag och Oskar hade ett helt fantastiskt samtal under 25 minuter som du kan se här ovan. Få familjelivet att fungera som ekonomiskt fri är en spännande aspekt. Hur kan man bidra till samhället utan att betala inkomstskatt är också något vi diskuterar. Varför Oskar investerar i elproducenter och livsmedelsföretag tar vi reda på.

Farbror Fri är en liten udda fågel i dagens samhälle. Det är helt enkelt inte förväntat att man ska sluta jobba och fokusera på att skapa frihet. Samtidigt är det en dröm som många går och grubblar över men aldrig hittar anledning och motivation att fullfölja.
Det jag verkligen gillar med Oskar är hans ödmjuka inställning och nästan zen-liknande lugn.

Se hans investeringar

Följ portföljen på Shareville, Frivid42.

Vad tycker du om Oskars inställning till ekonomi? Hur gör du för att känna större ekonomisk frihet? Dela gärna dina tankar här nedan.

/Alexander

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm