Hoppa till huvudinnehållet

Så kan du få en halv miljon mer i pension

Skippa alla onödiga avgifter – få en halv miljon extra i pension*.

Genom att befria ditt sparande från avgifter, går pengarna till dig istället för till banken. Det är ganska rättvist tycker jag.

Dags att visa vem som bestämmer

Det finns mycket du själv kan göra för att påverka din pension. Också små åtgärder kan göra stor skillnad på sikt:

  1. Sätt av lite pengar själv – åtminstone bör du spara 10 procent av din nettolön långsiktigt. Om du får ut 25 000 kronor per månad, är det 2 500 kronor.
  2. Kräv tjänstepension! Detta är viktigast av allt – vilket rimmar dåligt med att långt ifrån alla arbetsgivare erbjuder tjänstepension. Din lön imorgon är lika viktig som din lön idag. Visa vem som bestämmer. Förhandla.
  3. Skala av onödiga avgifter. Många svenskar har flera pensionskonton utspridda hos olika aktörer som inte sällan tar bra betalt. Beställ en gratis pensionssammanställning så får du reda på vad du har och om du kan flytta. Ett effektivt sätt att påverka din pension på.

Och den där halva miljonen?

Pensionssparandet är långsiktigt. Just därför kan små avgifter ha väldigt stor inverkan på ditt slutliga sparande. Vi brukar exemplifiera med en 35-åring som flyttar en pensionsförsäkring till oss, från en aktör som tar 0,65 procent i rörlig avgift och 360 kronor i fast årsavgift. En mycket vanlig prismodell. Den här 35-åringen får, med en årsavkastning på sex procent, hela 500 000 kronor* mer i pension, med anledning av de avgifter han eller hon slipper betala hos oss.

Det finns ganska mycket härligt man kan göra för de pengarna, inte sant?

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Kolla om du kan flytta – beställ en gratis pensionssammanställning

 

*Med en tjänstepension på 500 000 kr vid 35 års ålder och 6 procent i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 miljoner kr om du sparar hos oss, jämfört med cirka 2,4 miljoner kr om du sparar hos ett pensionsbolag som tar 0,65 procent i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift. Skillnaden på cirka 500 000 kr beror på att du hos det andra bolaget betalar cirka 230 000 kr i avgifter. I exemplet har vi räknat med en genomsnittlig årlig avkastning på 6 procent. Om vi istället räknar med det gemensamt framtagna avkastningsantagandet för prognosstandard på 2,10 procent blir skillnaden cirka 170 000 kronor. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Tänk på att annat kan påverka hur mycket du sparar på att flytta din pension till oss. Hör gärna av dig så berättar vi mer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer