Maximera din pension - flytta hit

Upp

Ta makten över dina pengar

Låt inte höga avgifter äta upp dina sparpengar. Se till att få njuta av dem själv istället. Vi hjälper dig att få koll på vilka olika pensionskonton du har och vad du kan flytta till oss.

Avgifterna spelar roll

Vi pratar ofta om att du slipper avgifter när du flyttar till oss. Och det stämmer faktiskt. Vi har inga fasta avgifter och du betalar bara för det du köperlänk till annan webbplats. I Konsumenternas oberoende jämförelse av närmare 30 olika pensionslösningar är faktiskt Nordnet billigast. Kolla hela listan härlänk till annan webbplats!

Flytta till Nordnet

Inga onödiga avgifter

Placera fritt i fonder eller aktier

Gratis flyttservice

En halv miljon att göra annat för

Bilden med staplarna visar skillnaden för en 35-åring med 500 000 kronor i tjänstepension, om avkastningen är 6 procent per år. Vad vill du göra för dina pengar?

Hos Nordnet

Bank med fasta avgifter

Bestil gratis flyttehjælp - så hjælper Nordnet dig hele vejen.

Så har vi räknat

Med en tjänstepension på 500 000 kr vid 35 års ålder och 6 procent i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 miljoner kr om du sparar hos oss, jämfört med cirka 2,4 miljoner kr om du sparar hos ett pensionsbolag som tar 0,65 procent i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift. Skillnaden på cirka 500 000 kr beror på att du hos det andra bolaget betalar cirka 230 000 kr i avgifter.

I exemplet har vi räknat med en genomsnittlig årlig avkastning på 6 procent. Om vi istället räknar med det gemensamt framtagna avkastningsantagandet för prognosstandard på 2,10 procent blir skillnaden cirka 170 000 kronor. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Tänk på att annat kan påverka hur mycket du sparar på att flytta din pension till oss. Hör gärna av dig så berättar vi mer.

Flytta till Nordnet

Vet du inte om du har ett pensionssparande sedan tidigare, eller är du osäker på fördelarna med att flytta. Vi svarar på alla dina frågor - och hjälper dig med det praktiska. Ring oss bara på 08-506 331 12 eller skicka ett mejl till flyttapension@nordnet.se.

Kolla vad jag kan flytta - om du inte vet vad du har

Allt du behöver göra är att fylla i en så kallad informationsfullmakt. Då ger du oss rätt att hämta och sammanställa information om alla dina pensionsförsäkringar på marknaden. Både privata pensionsförsäkringar och tjänstepensioner.

Kilcka bara på länken nedan, för att komma till formuläret.
Beställ din sammanställning härlänk till annan webbplats

Jag vill flytta direkt - om du redan vet vad du har

Om du redan har bestämt dig för att flytta till oss fyller du i och skickar in ett flyttuppdrag. Här hittar du blanketter för flytt av IPS privat pensionsförsäkring och tjänstepensionsförsäkring.

Flytta IPS

Fyll i och skicka in flyttblanketten och ansökan om ny IPS.
Flyttblankett IPS (pdf)
länk till annan webbplats
Ansökan ny IPS (pdf)länk till annan webbplats

Flytta privat pensionsförsäkring

Fyll i och skicka in flyttblanketten och ansökan om ny privat pensionsförsäkring.
Flyttblankett privat pensionsförsäkring (pdf)
länk till annan webbplats
Ansökan ny privat pensionsförsäkring (pdf)länk till annan webbplats

Flytta tjänstepensionsförsäkring

Fyll i och skicka in flyttblanketten och ansökan om ny tjänstepensionsförsäkring

Flyttblankett tjänstepensionsförsäkring (pdf)länk till annan webbplats
Ansökan ny tjänstepensionsförsäkring (pdf)länk till annan webbplats

Så här går det till

Så snart du beställt din pensionssammanställning börjar vi samla information om dina pensionskonton. Vanligen tar det ett par månader från det att du beställer sammanställningen tills pengarna landar hos oss. Vi gör allt för att det ska gå så snabbt som möjligt.

Bestil gratis flyttehjælp - så hjælper Nordnet dig hele vejen.

Välj mellan fonder eller aktier


När du flyttar till oss, får du tillgång till ett av marknadens bredaste placeringserbjudanden. Det passar för alla - de som vill ha hjälp med förvaltningen av pensionspengarna, och de som helst väljer själva.

 


Vi rekommenderar alla våra kunder att genomföra Investeringsguidenlänk till annan webbplats. Det är ett finansiellt verktyg som ger dig ett personligt förslag på risk och fördelning mellan tillgångsslag, samt konkreta förslag på fonder.

Enkla valet

Vi förvaltar dina pengar

Nordnet Fond-i-fond

Fond-i-fond passar dig som inte har tid, lust eller kunskap att hålla koll på hur och när du ska förändra ditt sparande. Du väljer vilken risknivå som passar bäst, resten sköter vi. Ta hjälp av Investeringsguiden för att hitta rätt risknivå.

Guidade valet

Vi hjälper dig att hitta bra fonder

Topp 30

Med Nordnet Topp 30 gör vi det enklare för dig att hitta framgångsrika fonder. I tio olika kategorier plockar vi ut tre fonder som vi anser ha bäst förutsättningar att tillhöra de främsta inom sin kategori.


Shareville

Med Shareville följer du hur andra resonerar och vilken avkastning de får i sina portföljer. Samtidigt delar du med dig av information från din egen portfölj, dina beslut och tankarna bakom dem. Det går att vara anonym och ingen ser hur mycket pengar du rör dig med.

Fria valet

Du väljer fritt i vårt breda utbud

Fondtorget

På vårt fondtorg finns ett av Sveriges största fondutbud med över 1 000 fonder. Du väljer mellan storbankernas fonder och små uppstickare.

Aktier och övriga värdepapper

Hos oss har du också möjlighet att pensionsspara i aktier och andra finansiella instrument. Du får tillgång till ett stort utbud och handlar till förmånligt courtage inom Norden, Tyskland, USA och Kanada.

Om du inte kan flytta

Vår övertygelse är att det är du själv som ska bestämma var dina pensionspengar ska växa. Fri flytträtt ger makt åt kunderna och skäl för oss att hålla hög kvalitet och låga priser.

Men långt ifrån alla aktörer tillämpar fri flytträtt, framförallt inte för försäkringar tecknade före 2007. Försäkringar som är tecknade senare omfattas av fri flytträtt - men höga flyttavgifter kan försvåra processen.

Sammantaget kan detta innebära att du beställer en sammanställning men ändå inte kan flytta.

Oj, hög flyttavgift?

Om du har en hög flyttavgift är det viktigt att du räknar på hur snabbt du tjänar in den genom att byta bolag. Ofta går det fortare än du tror.

Vid förmedlad försäkring kan försäkringsavgift tillkomma.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.