Låt inte avgifter äta upp din framtida lön.

Flytta din pension.

Upp

Vad sägs om en halv miljon
extra* i pension?

Även om pensionen upplevs avlägsen idag så är det nu du kan påverka ditt pensionssparande. Problemet med många pensionsförvaltare är att ditt sparande riskerar att ätas upp av onödiga avgifter.

Hos oss är det annorlunda. Många som flyttar hit kan spara 500 000 kronor bara på att kapa alla onödiga avgifter. Det är 500 000 goda skäl att ta makten över ditt sparande. Investera i ditt gamla jag - flytta din pension.

Få hjälp med flytten.

Att flytta din pension är inte så krångligt som det kanske låter. Vi hjälper dig att få koll på dina olika pensionskonton och vad du kan flytta till oss. Självklart kostar det ingenting att få en sammanställning från oss.


*Med en tjänstepension på 0,5 mkr vid 35 år och 6% i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 mkr om du sparar hos oss, jämfört med ca 2,4 mkr om du sparar hos ett bolag som tar 0,65% i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift. Skillnaden på cirka 0,5 mkr beror på att du hos det andra bolaget betalar ca 230 000 kr i avgifter.

Fördelar med att ha
din pension hos oss. 

Inga onödiga avgifter.
Här får dina pengar en ärlig chans att växa fritt.

Valfrihet och stort utbud.
Spara i de värdepapper du vill. På dina villkor.

Rådgivning och inspiration.
Gör det enkelt för dig och låt våra tjänster guida dig.

Möjlighet till extra avkastning.
Få extra avkastning på de aktier du placerar din pension i. Läs mer om vårt aktielåneprogram här.

Hur kan det bli en halv miljon?

Hos Nordnet:

Bank med fasta avgifter:

Bestil gratis flyttehjælp - så hjælper Nordnet dig hele vejen.

Så har vi räknat:


Med en tjänstepension på 500 000 kr vid 35 års ålder och 6 procent i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 miljoner kr om du sparar hos oss, jämfört med cirka 2,4 miljoner kr om du sparar hos ett pensionsbolag som tar 0,65 procent i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift. Skillnaden på cirka 500 000 kr beror på att du hos det andra bolaget betalar cirka 230 000 kr i avgifter.

I exemplet har vi räknat med en genomsnittlig årlig avkastning på 6 procent. Om vi istället räknar med det gemensamt framtagna avkastningsantagandet för prognosstandard på 2,10 procent blir skillnaden cirka 170 000 kronor.

Räkna ut hur mycket du förlorar
på att betala onödiga avgifter.

Kapital

Spartid

Så här mycket försvinner på grund av avgifterna

Avkastning per år* (efter avkastningsskatt)

Rörlig avgift

Fast avgift

Vad kostar det hos andra?


 

Nordnet

Skandia

Handelsbanken

SEB

LF

Swedbank

Fast årlig avgift

0 kr

0 kr

60 kr

289 kr

240 kr

240 kr

Rörlig årlig avgift

0 %

0,10-0,65 %

0,75 %

0,65 %

0,50 %

0,65 %

Jämförelsen omfattar privat pensionsförsäkring hos Nordnet och fem av de största pensionsbolagen på marknaden (2018). För en fullständig jämförelse, se Konsumenternas Försäkringsbyrå. Om du köpt tjänstepension via förmedlare har du ibland rabatt, dock sällan 0 %. Notera att den här jämförelsen enbart tar hänsyn till avgifter. Även annat kan skilja försäkringarna åt - exempelvis omfattar inte Nordnets lösning placeringsrådgivning.

*Stockholmsbörsens genomsnittliga årliga avkastning senaste 15 åren är 13,12%, inklusive utdelning och ränta på ränta-effekt (OMXSGI, 2002-12-30 till 2017-12-29). Utan utdelning är avkastningen 9,13% (OMXSPI). Observera att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning.

Så här går flytten till.

När du beställt din pensionssammanställning samlar vi in information om dina pensionskonton. Normalt sett tar det tre månader tills ditt sparande är överfört till oss.

Kom ihåg!

Flytten kan ta längre tid än tre månader beroende på att vissa aktörer kan göra processen krångligare än vad den behöver vara.

Bra att veta!

När ditt sparande är flyttat placeras det automatiskt i fonden Nordnet generationsspar. Men självklart är du fri att välja andra fonder eller aktier.


Frågor och svar.

Vilka fördelar har Nordnet?


Vi pratar ofta om att du slipper onödiga avgifter. Här betalar du bara för det du köper - förvaltningsavgifter för fonder och courtage för aktier.

Men priset är inte allt. Många kunder väljer också oss på grund av:

  • Ett av marknadens bredaste placeringserbjudanden
  • Möjligheten att handla aktier i pensionen
  • Enkla digitala verktyg
  • Proffsig support alla vardagar i veckan

Får jag någon praktisk hjälp?


Ja, på Nordnet har vi en flyttgrupp, som enbart arbetar med att flytta pensionsförsäkringar. Flyttgruppen kan bistå dig med svar på eventuella frågor och är tillgänglig alla vardagar på telefon 010-583 30 00.

Jag har en hög flyttavgift, lönar det sig att flytta?


Om du har en hög flyttavgift på din tidigare försäkring är det viktigt att du räknar på hur snabbt du tjänar in den genom att byta bolag och därmed kapa avgifterna. Ofta går det fortare än du tror.

I samband med flytt kommer vi och ditt nuvarande bolag att skicka hem så kallade flyttinfoblad till dig. På så sätt har du möjlighet att jämföra försäkringarna. Självklart kan du också ringa oss på 010-583 30 00, så hjälper vid dig att räkna.

Hur ska jag placera pengarna när flytten är genomförd?


När du flyttar till oss placeras pengarna automatiskt i Nordnet Generationsspar, om du inte aktivt väljer att de ska placeras som likvider. När pengarna finns på ditt konto kan du självklart välja en eller flera andra fonder eller aktier.

Kan man flytta alla pensionsförsäkringar?


Nej. Långt ifrån alla aktörer tillämpar fri flytträtt, framförallt inte för försäkringar tecknade före 2007. Försäkringar som är tecknade senare omfattas ofta av fri flytträtt - men höga flyttavgifter kan försvåra processen. Du kan heller inte flytta kollektivavtalad tjänstepension, till andra än de upphandlade bolagen.

Sammantaget innebär detta att du kan skicka in en informationsfullmakt, få en sammanställning men ändå inte ha möjlighet att flytta.

Hur fungerar aktielåneprogrammet?


Aktielåneprogrammet innebär att du som sparar i kapitalförsäkring eller pensionsförsäkring hos oss har möjlighet att få en extra avkastning på ditt sparande.

Enkelt förklarat innebär det att de aktier du valt att investera i kan lånas ut till institutionella placerare, vilket i sin tur kan ge dig en extra avkastning. Dina innehav påverkas inte och du kan sälja aktierna när du vill, precis som vanligt.

Läs mer om vårt prisbelönta aktielåneprogram här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.