Hoppa till huvudinnehållet
Den webbläsare du använder stöds inte längre. Klicka här för att se vilka rekommenderade webbläsare som stöds.

DNB Bioteknologi – femstjärnig aktiefond med fokus på innovativa läkemedels- och hälsovårdsbolag

Detta inlägg är marknadsföring.

Benedicte Bakke letar efter innovativa bolag som i framtiden kommer att förse oss med nya vacciner, diagnostik och läkemedel. Systematiskt arbetar hon för att hela tiden hitta bolag med produkter som möter medicinska behov och där det även finns potential för tillväxt.

Benedicte Bakke förvaltar den femstjärniga aktiefonden DNB Bioteknologi tillsammans med sin förvaltarkollega Rune Sand. De båda förvaltar även DNB Bioteknologis systerfond DNB Health Care. Till sin hjälp har förvaltarteamet analytikern Anesa Mulabecirovic. Medan DNB Health Care investerar brett inom hälsa så fokuserar DNB Bioteknologi på produkter inom diagnostik, läkemedel och tjänster i gränslandet mellan teknologi och hälsa. DNB Bioteknologi firade nyss tre år och belönades nyligen med fem stjärnor av analyssajten Morningstar.

Vi letar efter bolag som har en banbrytande teknik som uppfyller ett ouppfyllt medicinskt behov”, säger Benedicte Bakke

– Vi letar efter bolag som har en banbrytande teknologi och som levererar produkter som uppfyller ett ouppfyllt medicinskt behov. Det kan innebära att de också har en gynnsam konkurrensposition och aktiekursdrivare som kan generera god avkastning över tid, säger Bakke.

Varför tycker du att bioteknologi är spännande?

– Det är otroligt spännande att kunna investera i ett område som bidrar till att förbättra folkhälsan och som tar fram bra produkter som gynnar patienter och samhälle, samtidigt som det ger möjligheter till avkastning, säger Bakke.

Bolagen tillverkar också produkter som ger patienterna ett bättre och längre liv.

– Bolag inom hälsovårdssektorn med en hög innovationsnivå förbättrar patientvården genom att förhindra utvecklingen av allvarliga sjukdomar, behandla allvarliga sjukdomar, samtidigt som vi sparar samhället mycket pengar, säger Bakke.

DNB Bioteknologi

Fonden investerar huvudsakligen i sektorerna:

  • Bioteknologi
  • Diagnostik
  • Läkemedel
  • Produktion av farmaceutiska produkter
  • Biologiska läkemedel, inklusive genterapi
  • Annan hälsorelaterad verksamhet

Riskinformation
Investeringar i fonder innebär alltid en ekonomisk risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att en investerare får tillbaka hela det insatta beloppet. Ytterligare information finns i fondernas faktablad, informationsbroschyr, halvårsredogörelse och årsberättelse som finns tillgängliga på dnbam.com/se

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer