Hoppa till huvudinnehållet

Bud, småbolag och nya portföljbolag

Läs vad Affärsvärlden tycker om Green Landscaping, Adtraction, Thule, Comintelli, Transtema, Rolling Optics, Logistri, Absolicon, Inission, Kambi och Spactvå/Invoicery. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, insiderkollen och råduppföljning.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Green Landscaping – Till analysen (inget inlogg krävs)

Förvärvsmaskinen Green Landscaping har uppvisat stark tillväxt senaste åren. Verksamheten är till stor del konjunkturoberoende och förvärvsmöjligheterna fortsatt goda. Stenen i skon är den höga skuldsättningen. Är aktien köpvärd?

Adtraction – Till analysen (inget inlogg krävs)

Annonsnätverket Adtraction slår till på ett förvärv som nästan dubblerar rörelseresultatet.

Thule – Till analysen

Friluftsbolaget Thule påverkades negativt av höga lagernivåer hos cykelåterförsäljarna samt svagare köpkraft hos konsumenterna under 2022. Över tid har bolaget uppvisat god tillväxt och fina marginaler. Är aktien köpvärd?

Comintelli – Till analysen

Mjukvarubolaget Comintelli har haft svårt att nå den storlek som krävs för att leverera goda vinster. Nu sker ett förvärv som i bästa fall kan lösa problemet.

Transtema – Till analysen

Nätservicebolaget Transtema håller sin fina lönsamhet väl uppe i en tuff miljö och har fått betalt för det på börsen. Finns det mer att hoppas på?

Rolling Optics – Till bud-kommentaren

Årets första bud 2023 blir sannolikt också årets bästa. Franska François-Charles Oberthur lägger ett kontantbud uppgående till 0,75 kronor per aktie för Rolling Optics. Det motsvarar en budpremie på hela 188% jämfört med fredagens stängningskurs.

Logistri – Till analysen

Ett litet fastighetsbolag som tidigare förvaltats av konsulter men nu alltmer drivs som ett ”riktigt” fastighetsbolag med tillväxt på agendan. Av den låga värderingen att döma verkar marknaden än så länge inte tagit notis om förändringen.

Absolicon – Till analysen

Solfångarbolaget Absolicon avslutade fjolåret starkt med två storordrar i december. Nu tycks försäljningsmålet vara inom räckhåll. Går det att räkna hem en investering i bolaget?

Inission – Till analysen

Kontraktstillverkaren Inission har anordnat en kapitalmarknadsdag och presenterat finansiella mål. Bolaget siktar på att omsätta 2 miljarder med 6% marginal 2023.

Kambi – Till analysen

Sportboksleverantören Kambi har anordnat en kapitalmarknadsdag och presenterat nya finansiella mål. Når bolaget målen kommer aktien troligen bli en mycket bra placering.

Spactvå/Invoicery – Till analysen

Förvärvsbolaget Spactvå noterades i december. Det tog inte mer än ett par veckor innan man hittat en verksamhet att köpa – Invoicery som äger giggplattformen Frilans Finans. Det ser ut som ett bra köp.

Afv-portföljen – Till portföljen

Vi tar hem vinsten i Note efter en stark kursutveckling på sistone. Två nya bolag köps in.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka har intressanta transaktioner bland annat skett i Logistea, Logistri, Filo Mining och TCECUR.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Bara en aktie av tio slutade på plus bland de vi analyserade för ett år sedan. Vi gick på en mina i Boule Diagnostics som gjorde nyemission i höstas. Däremot var vi neutrala till Shortcut, Ortoma och Imint som alla tappade runt 70% av värdet.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm