Hoppa till huvudinnehållet

Bredband, förvärv och nya bud

Läs vad Affärsvärlden tycker om Kitron, GoSol Energy, Bredband2, Bahnhof, Schibsted, Beijer Alma, Kindred, Stille, Musti, Elekta, Solid Försäkring, Viaplay, Annehem och Sinch. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Krönika, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning och Lock-up-avtal.

Kitron – Till analysen (inget inlogg krävs)

Norska kontraktstillverkaren Kitron har ett starkt år i ryggen med fin tillväxt och marginalexpansion. Om någon vecka anordnar bolaget en kapitalmarknadsdag och presenterar nya finansiella mål. Knäckfrågan är om Kitron kan upprätthålla marginalerna på nuvarande nivå.

GoSol Energy – Till analysen (inget inlogg krävs)

GoSol Energy är en nykomling på Spotlight Stock Market som tjänat bra med pengar på att sälja solcellsanläggningar i en stark marknad. Men nu börjar det synas moln på himlen.

Bredband2 – Till analysen

Bredband2 har nu en högre rörelsemarginal jämfört med innan förvärvet av A3 häromåret. Kan ledningen öka den organiska tillväxten under 2024?

Bahnhof – Till analysen

En nyckelfråga är ifall Bahnhofs utökade satsningar på företagsaffären och expansion till övriga Norden kan kompensera för dalande tillväxt i Sverige.

Schibsted – Till kommentaren

Nyligen kom äntligen ett skarpt bud på Adevinta där Schibsted äger en stor aktiepost. Budet har dragit med sig även Schibsteds aktie upp. Vi tar nu hem en fin vinst om 27% efter mindre än en månad med köpråd på aktien.

Beijer Alma – Till analysen

Det är mest förvärv som håller uppe tillväxten i Beijer Alma och balansräkningen medger inga större utsvävningar på den fronten i närtid.

Kindred – Till analysen

Speloperatören presenterar en Q3-rapport som var sämre än väntat. Samtidigt meddelar Kindred att de lämnar den kostsamma satsningen på den nordamerikanska marknaden, vilket kommer stärka marginalen på sikt. Även andra kostnadsbesparingar kommer göras. Dessutom lämnas en guidning för 2024.

Stille – Till kommentaren

Medicinteknikbolaget Stille gör förvärv i Tyskland som ökar koncernens storlek rejält. Prislappen är attraktiv och breddar produktportföljen ytterligare. Förvärvet finansieras med en riktad emission och Stille får nu en ny storägare.

Musti – Till bud-kommentaren

Afv har sedan en tid ett köpråd på husdjursbolaget Musti Group som driver kedjan Arken Zoo i Sverige. I veckan kom ett bud på bolaget med 27% premie. Från oväntat håll.

Elekta – Till analysen

Halvårsrapporten från Elekta bjöd på fortsatt god tillväxt och förbättrade marginaler. I somras gick Elektas konkurrent inom MR-linacs ViewRay i konkurs. Kan Elekta öka tillväxten för spetsprodukten Unity framöver?

Solid Försäkring – Till analysen

Nischförsäkringsbolaget Solids aktie är billig samtidigt som försämrad konjunktur och ägarbyte av en av bolagets viktigaste samarbetspartners utgör tydliga risker. Räcker den låga värderingen för att locka till köp?

Viaplay – Till analysen

Viaplay presenterar som väntat ett omfattande paket för att reparera sin balansräkning. Det är besk medicin för ägarna.

Annehem – Till analysen

Det är en jobbig slump när Peabs konkurrensutsatta fastighetsförsäljning slutar med att det tidigare dotterbolaget Annehem lägger vinnande budet.

Sinch – Till kommentaren

Aktien har gått starkt när börshumöret piggnat till och risken för nyemission verkar borta.

Branschsvep e-handlare – Till sammanställningen

E-handelstillväxten under första halvåret 2023 minskade men vände till positiv tillväxt under tredje kvartalet. En del av bolagen har påverkats negativt av svagare köpkraft hos konsumenterna under året. Vi på Affärsvärlden listar våra e-handelsfavoriter.

Afv-portföljen – Till månadssummeringen

November blev årets hittills bästa börsmånad efter att nyheter om fallande inflation övertygat placerarna om att räntehöjningarna nu definitivt är över.

Börsgolvet – Till golvet

Alldeles för tidigt tvingar företagets julmiddagar folket runt Stureplan att faktiskt prata med varandra In Real Life. Vinglöggen underlättar och snart utbyts godbitar om desperata emissioner, Fastator-härvan och inte minst blossar konflikten mellan Nord- och Sydsverige upp igen.

Råduppföljning – Till uppföljningen

Köprådet i Micro Systemation blev lyckat mot bakgrund av återhämtad rörelsemarginal. Att vi slopade ett tidigare köpråd för Viaplay var också ett bra drag, då aktien blivit till en sorglig historia. Allt som allt en godkänd omgång.

Lock-up-avtal – Till sammanställningen

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i Nodebis Applications, LumenRadio, Viva Wine, RightBridge Ventures Group, Ferroamp och Fragbite Group.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm