Hoppa till huvudinnehållet

5 goda skäl till att chefen ska byta tjänstepension

Pensionen är typ lika viktig som din lön idag. Ändå finns det arbetsgivare som helt skippar att erbjuda sina anställda tjänstepension. Och arbetsgivare som låter höga avgifter knapra på dina surt ihoptjänade pensionskronor.

Good news! De allra flesta företag utan kollektivavtal har faktiskt möjlighet att byta till Sveriges billigaste tjänstepension – som ger dig mer pengar över.

Här är fem goda skäl till att din chef ska byta tjänstepension:

  1. Mindre avgifter kan ge mer i pension. Lätt upp till en halv miljon kronor faktiskt. Mycket pengar som du kan göra mycket roligt för.
  2. Enkel flytträtt – gratis. Är du inte nöjd? Då ska du självklart leta upp en aktör som du trivs bättre hos. Att erbjuda fri flytträtt är faktiskt en sorts nöjd kund-garanti.
  3. Handla aktier. Intresserad av börsen och bra på att få pengar att växa? Utnyttja möjligheten att handla aktier i pensionen.
  4. Betala för den rådgivning du vill ha. Jo, du kan köpa rådgivning via någon av våra samarbetspartners. Istället för att betala tusentals kronor varje år för pensionsmöten du kanske inte ens går på, betalar du bara för ditt enskilda rådgivningstillfälle. Det känns ganska schysst, faktiskt.
  5. Gör som andra som gör det bra. Med långt fler än 100 000 användare är Shareville Nordens största sociala nätverk för investeringar. Ta rygg på experter eller kolla in vilka fonder och aktier som är populärast just nu.

Nu sköter vi snacket åt dig

Just nu hjälper vi dig och alla andra som vi ha en lite bättre tjänstepension. Tipsa oss om din arbetsgivare, så ringer vi upp och erbjuder ett kostnadsfritt och förutsättningslöst möte. Självklart är du anonym när du tipsar.

Ja, jag vill ha en bättre tjänstepension!

Frågor om pension? Ring vår kundservice på 08-506 330 00.

/Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet

Mer information:

Läs mer om flytt av pension här

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer