Aktier.
En historiskt god investering.

Upp

Kom igång idag. Det kostar ingenting.

Aktier som sparform passar dig som vill ha möjlighet till hög avkastning på framför allt lång sikt. Hos oss köper du alltid aktier till lågt courtage anpassat utifrån hur mycket du handlar.

Det är enkelt att komma igång, öppna konto, sätt in pengar och börja handla. Är du helt ny inom aktiehandel så rekommenderar vi att du blir medlem på Shareville. Här får du tips, kunskap och inspiration från dokumenterat framgångsrika investerare, helt gratis.

För att du ska få en så bra start som möjligt på ditt aktiesparande handlar du gratis första halvåret på Stockholmsbörsen från att kontot öppnats, upp till 80 000 kr. 

Läs mer om våra låga priser


Mini

Courtage Norden

Gäller huvudbörsen i respektive land

0,25 %

Lägst

1 kr

Utanför Norden

0,25 %

Lägst

9 kr

För dig som köper/säljer aktier för upp till 15 600 kr per order.

Liten

Courtage Norden

Gäller huvudbörsen i respektive land

0,15 %

Lägst

39 kr

Utanför Norden

0,15 %

Lägst

49 kr

För dig som köper/säljer aktier för 15 600 – 46 000 kr per order.

Mellan

Courtage Norden

Gäller huvudbörsen i respektive land

0,069 %

Lägst

69 kr

Utanför Norden

0,089 %

Lägst

69 kr

För dig som köper/säljer aktier för 46 000 – 143 478 kr per order.

Fast

Courtage Norden

Gäller huvudbörsen i respektive land

99 kr

Lägst

99 kr

Utanför Norden

0,079 %

Lägst

99 kr

För dig som köper/säljer aktier för mer än 143 478 kr per order.

Handla gratis i sex månader på Stockholmsbörsen med vår Kom igång-rabatt

Courtage Stockholmsbörsen

0 %

Lägst

0 kr

Rabatten gäller dig som:

Har courtageklass Mini

Gör max 500 affärer per år

Är medlem och delar
en depå på Shareville

Haft max 80 000 kr hos Nordnet

Kom igång-rabatten börjar gälla ett dygn efter att alla förutsättningar är uppfyllda.

Följ de bästa och
få köptips i realtid.

Som kund hos Nordnet får du tillgång till Shareville, Nordens största nätverk av influencers inom sparande. Här kan du ta del av kunskap och inspiration frånframgångsrika investerare, helt utan kostnad. Under det senaste året har de med tre stjärnor på Shareville utklassat index med hela 49% i genomsnitt.

Sköt dina affärer i mobilen.

Med appen får du full koll på dina konton och investeringar. Handla smidigt med aktier och fonder samt följ utvecklingen på världens börser. Du får även praktisk överblick över orderdjup, realtidskurser och relevanta nyheter.

Se hur ditt aktiesparande kan växa:

Startbelopp

Investering per månad

Avkastning per år*

Spartid i år

Totalt sparande

Så har vi räknat:


Beräkningen är framtagen för att ge exempel på hur ett regelbundet sparande kan få dina pengar att växa över tid. Beräkningens resultat utgör inte en utfästelse, ett råd eller en rekommendation. Beräkningen är en förenkling av verkligheten. I beräkningen har vi endast tagit hänsyn till ett begränsat antal parametrar (startbelopp, månatligt sparbelopp, spartid i år och förväntad avkastning per år). Den förväntade avkastningen per år har i beräkningen fördelats jämt över varje månad och varje månad realiseras avkastningen och adderas till sparkapitalet. Det går inte att säga i förväg hur stor avkastningen blir i verkligheten, avkastningen i beräkningen är endast ett antagande. Sparande påverkas av inflation, skatteeffekter, valutakurser och avgifter, vilket vi inte har tagit hänsyn till i beräkningen. Beräkningen bygger inte på någon särskild sparform.

*Stockholmsbörsens genomsnittliga årliga avkastning senaste 15 åren är 13,12%, inklusive utdelning och ränta på ränta-effekt (OMXSGI, 2002-12-30 till 2017-12-29). Utan utdelning är avkastningen 9,13% (OMXSPI). Observera att historisk avkastning inte är en garanti för framtida avkastning.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar eller felaktiga beräkningar som kan uppkomma.

Håll dig uppdaterad, planera och bevaka.

Ta del av de senaste nyheterna från de viktigaste nyhetsbyråerna så fort de släpps. Förbered dina ordrar med Stop Loss och låt vårt handelssystem göra jobbet. Skapa bevakningslistor och följ de aktier som intresserar dig men inte äger.

Frågor och svar om hur aktier fungerar

Vad kostar det att köpa och sälja aktier hos Nordnet?


Med vår kom-igång-rabatt kan du handla aktier gratis. Vår ordinarie prislista har fyra olika courtageklasser. Du väljer den som passar bäst för dig och storleken på det belopp som du handlar för. Här hittar du vår prislista.

Vilka aktier kan jag handla i hos Nordnet?


Hos oss kan du handla i aktier på börserna i Norden, Tyskland, USA och Kanada.

Vad är en aktie?


När du köper aktier köper du andelar av ett företag, och följer med på företagets värdeutveckling med dina sparpengar. Ju större tro aktiespararna har på bolaget, desto mer värd blir varje aktie. Du kan läsa mer om vad en aktie är på Nordnetskolan.

Vad är aktieutdelning?


I samband med årsbokslut beslutar bolagsstyrelsen om hur det gångna årets vinst ska användas. En del kan då betalas ut till aktieägarna i form av aktieutdelning. Ju fler aktier du har, desto mer utdelning kan du få. Mer om utdelning hittar du på Nordnetskolan.

Ta makten över ditt sparande redan idag. 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.