Nordnets indexfonder.

Investera i spännande marknader, till låga avgifter.

Fyra nya internationella indexfonder.

Låt oss presentera våra nya internationella indexfonder med riktigt låga avgifter. De nya fonderna som representerar fyra olika marknader (USA, Europa, Tillväxtmarknad och Global) kan hjälpa dig att sprida risken i ditt sparande mellan olika regioner, branscher och valutor. Ju fler fonder du väljer att spara i, desto mer diversifierat kan ditt sparande bli.

 • Låga avgifter.
 • Enkelt sätt att komma åt flera länder och branscher.
 • Lägre risk än enskilda aktier.
Index funds sweden

Fyra fonder, fyra marknader.

Karta över USA

Nordnet Indexfond USA.

Nordnet Indexfond USA speglar resultatet hos S&P 500, som är ett aktiemarknadsindex som följer 500 stora företag i USA. På det sättet investerar du automatiskt i företag som Apple, Microsoft och Amazon, utan att behöva köpa enskilda aktier.

Global karta

Nordnet Indexfond Global.

Nordnet Indexfond Global följer ett index med över 1 500 företag i 23 utvecklade länder över hela världen. Större delen återfinns i USA, stora delar av Europa och Asien. Om du inte vill satsa på en specifik marknad är denna fond en representation av flera globala marknader.

Karta Europa

Nordnet Indexfond Europa.

Nordnet Indexfond Europa följer ett index över stora företag i Europas största ekonomier. De huvudsakliga sektorerna är hälso- och sjukvård, konsumentvaror, finans och industri, med stora namn som Nestle, AstraZeneca och LVMH Moet Hennessy. Fonden är tungt viktad mot Storbritannien, Frankrike, Schweiz och Neder­länderna, men naturligtvis även Sverige, Finland och Danmark.

Karta tillväxtmarknader

Nordnet Indexfond Tillväxtmarknad.

Nordnet Indexfond Tillväxtmarknad speglar utvecklingen för mer än 1 000 företag i 26 olika utvecklingsländer. Om du tror att det finns tillväxtpotential i utvecklingsländer kan det här vara en fond för dig. Fonden är framförallt viktad mot Kina, men indexet representeras av länder i fem regioner som spänner över hela världen.

Bra att veta om risker och avkastning.

Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

Lär dig mer om Fonder.

Att fondsparande är en av de absolut vanligaste sparformerna. Det är inte särskilt konstigt heller då du får ett paket av tillgångar och kan idag...

→ Läs inläggetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Utdelningstankar inför 2021

  117 miljarder kronor delades ut i aktieutdelning på Stockholmsbörsen under 2020. Förväntningen var på närmare 249 miljarder, men pandemin gjorde att...

  → Läs inlägget länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Bratt i Nyhetsmorgon: Avdrag för hemmakontoret?

  Snart är det dags att deklarera! Men hur deklarerar man coronaåret 2020? Finns det något särskilt avdrag att göra om man exempelvis jobbat hemma? Om...

  → Läs inlägget länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster