Hoppa till huvudinnehållet

Nordnets indexfonder.

Ta ditt sparande till nästa nivå med våra billiga indexfonder.

Med våra indexfonder investerar du enkelt i flera olika spännande marknader. Från 0 % i avgift.

Indexfonder har genomgående låga avgifter och erbjuder ett diversifierat sparande. Det sänker risken jämfört med att spara i enskilda aktier. Fonderna passar både nybörjare och erfarna investerare.

Nordnet erbjuder idag nio egna indexfonder att spara i, alla med en mycket låg avgift. Flera av fonderna är hållbara, då de uppfyller kriterierna för ESG-märkning.

Tre av våra indexfonder är helt utan förvaltningsavgift: Nordnet Indexfond Sverige, Nordnet Indexfond Norge och Nordnet Indexfond Finland.

 • Låg eller ingen avgift.
 • Investera enkelt i flera olika branscher.
 • Lägre risk än enskilda aktier.
 • Lätt att börja månadsspara i indexfonder.
 • Kom igång från 100 kronor.

Nyhet! Sveriges första techindexfond.

Tänk om du hade investerat en liten summa i Apple, Nvidia eller PayPal för tio år sedan. Vad hade det varit värt idag? Nu har du möjligheten att investera i nutidens främsta tech, och samtidigt ha chansen att vara med på nästa stora tekniksprång innan det händer. För enbart 0,40 % i årlig avgift.

Vår tech-inriktade indexfond speglar resultatet hos MSCI World Information Technology Index, som följer 185 stora och medelstora företag på 23 marknader. På så sätt investerar du automatiskt i företag som Apple, PayPal och Nvidia, utan att behöva köpa enskilda aktier.

Nordiska indexfonder.

Nordnet Indexfond Sverige ESG.

Årlig avgift
0,00 %

Tillgångsklass
Aktier

Risk
Hög (6 av 7)

Nordnet Indexfond Sverige speglar utvecklingen i de drygt 70 mest handelsomsatta bolagen på Stockholms­börsen, och följer med i både upp- och nedgång. Och viktigast av allt - den ger allt till dig och inget till oss.

Nordnet Indexfond Danmark ESG.

Årlig avgift
0,20 %

Tillgångsklass
Aktier

Risk
Hög (6 av 7)

Fonden följer de 20 mest omsatta aktierna på Köpenhamnsbörsen. Nordnet Indexfond Danmark handlas i lokal valuta, DKK, och vi växlar automatiskt åt dig.

Nordnet Indexfond Norge.

Årlig avgift
0,00 %

Tillgångsklass
Aktier

Risk
Hög (6 av 7)

Fonden följer de 25 mest omsatta aktierna på Oslo-börsen. Nordnet Indexfond Norge handlas i lokal valuta, NOK, och vi växlar automatiskt åt dig.

Nordnet Indexfond Finland ESG.

Årlig avgift
0,00 %

Tillgångsklass
Aktier

Risk
Hög (6 av 7)

Fonden (Superrahasto Suomi) följer de 25 mest omsatta aktierna på Helsingfors­börsen. Nordnet Indexfond Finland handlas i lokal valuta, Euro, och vi växlar automatiskt åt dig.

Nyhet! Våra fonder är hållbara.

Sju av våra indexfonder är nu hållbarhetsklassificerade. De uppfyller förutsättningarna som ställs upp i EU:s regelverk för att främja hållbara investeringar. ESG står för Environmental, Social och Governance.

Våra hållbara indexfonder för Sverige, Danmark, Finland, USA, Europa, Tillväxtmarknad och Global följer varsitt ESG-index. Indexen som de följer väljer ut bolag med ett högt ESG-betyg jämfört med liknande bolag i samma sektor.

Strukturen i fonderna går i linje med disclosure-förordningens artikel 8. Det innebär att fonderna ska främja miljörelaterade eller sociala egenskaper. Det är den näst högsta klassificeringen och beskrivs ofta som ljusgrön.

Fondernas avgifter påverkas inte av ändringen.

Övriga indexfonder.

Nordnet Indexfond Tillväxtmarknad ESG.

Årlig avgift
0,40 %

Tillgångsklass
Aktier

Risk
Hög (6 av 7)

Nordnet Indexfond Tillväxtmarknad speglar utvecklingen för mer än 1 000 företag i 26 olika utvecklings­länder. Om du tror att det finns tillväxt­potential i utvecklings­länder kan det här vara en fond för dig. Fonden är framförallt viktad mot Kina, men indexet representeras av länder i fem regioner över hela världen.

Nordnet Indexfond Europa ESG.

Årlig avgift
0,20 %

Tillgångsklass
Aktier

Risk
Hög (6 av 7)

Nordnet Indexfond Europa följer ett index över stora företag i Europas största ekonomier. De huvudsakliga sektorerna är hälso- och sjukvård, konsumentvaror, finans och industri. Fonden är tungt viktad mot Stor­britannien, Frankrike, Schweiz och Neder­länderna, men naturligtvis även Sverige, Finland och Danmark.

Nordnet Indexfond Global ESG.

Årlig avgift
0,20 %

Tillgångsklass
Aktier

Risk
Hög (6 av 7)

Nordnet Indexfond Global följer ett index med över 1 500 företag i 23 utvecklade länder över hela världen. Större delen återfinns i USA, stora delar av Europa och Asien. Om du inte vill satsa på en specifik marknad är denna fond en representation av flera globala marknader.

Nordnet Indexfond USA ESG.

Årlig avgift
0,20 %

Tillgångsklass
Aktier

Risk
Hög (6 av 7)

Nordnet Indexfond USA speglar resultatet hos S&P 500, som är ett aktiemarknadsindex som följer 500 stora företag i USA. På det sättet investerar du automatiskt i företag som Apple, Microsoft och Amazon, utan att behöva köpa enskilda aktier.

Bra att veta om risker och avkastning.

Vi vill bara påminna om att ditt sparande kan gå upp och ner. Även om sparande i fonder historiskt gett god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning. Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Så här fungerar indexfonder.

En indexfond har en passiv förvaltning som håller nere avgifterna. Det är ett enkelt och billigt sätt att få en väldiversifierad portfölj med bred exponering över exempelvis olika länder eller branscher.

Målet är att återspegla utvecklingen för ett visst index. Förvaltaren tar inga investeringsbeslut, annat än för att bättre återspegla sitt jämförelseindex.

Motsatsen är aktiv förvaltning där ett team av förvaltare och analytiker tillsammans försöker förutspå vilka värdepapper som kommer att utvecklas bäst framöver.

Att spara i indexfonder är ett populärt val för både proffs och nybörjare. Det anses ofta vara ett lite tryggare val, eftersom att det är svårt att slå index långsiktigt, och den mänskliga faktorn av felbedömningar minimeras.

Hur du investerar i indexfonder.

 1. Logga in eller öppna konto.
  Bli kund på tre minuter med Mobilt BankID.
 2. Sätt in pengar till valfritt konto, till exempel ISK.
  100 kronor räcker för att komma igång.
 3. Välj en eller flera indexfonder.

Klart!

Du kan också passa på att starta ett automatiskt månadssparande i indexfonder.

FAQ.

Du kan investera från 100 kr och uppåt i våra indexfonder.

Ja, det går alldeles utmärkt att månadsspara i våra indexfonder. Du sätter enkelt upp ditt månadssparande här.