Hoppa till huvudinnehållet

Tonvis av ädelmetaller med Eric Strand – #Sparpodden 319

Ett spännande år för ädelmetaller går mot sitt slut, ett helt decennium av fortsatt intressant utveckling väntar runt hörnet. Jag bjöd in Eric Strand som är en nörd på ädelmetaller för att prata mer om detta.
Vi reder ut frågor så som varför guld och silver stiger nu. Varför silver är Erics favorit framåt. Myntfot, guldreserver, handelsblockader, viktiga användningsområden och mycket mer. Ett helt avsnitt dedikerat ädelmetallernas värld.

Guld och silver

Intresset har varit stort över hela året och antalet investerare via Nordnets plattform har ökat markant i just guld. Jag har skrivit lite mer om detta tidigare, som du kan hitta här.

Eric startade under året fondbolaget AuAgFonder där man för bara någon månad sedan fick igång Silver Bullet fonden. Klicka på länken för att läsa mer om den.

Det som också varit populärt är de börshandlade fonderna som följer både silver och guldpriset direkt. WisdomTree Physical Gold och WisdomTree Physical Silver.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm