Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 38 – Pengamaskinen – Günthers riskfria betting

Pengamaskinen – Günthers riskfria betting

I detta avsnitt så avslöjas äntligen mitt sätt att kunna tjäna riskfria pengar gång, på gång, på gång. Det handlar om att utnyttja spelbolagens insättningsbonusar genom att spela mot sig själv mellan olika konton. För dig som struntar i dessa gratispengar så kan du med fördel spola fram 21 minuter i avsnittet. Om du vill läsa mer om pengamaskinen så har jag gjort detta inlägg: 20 000 riskfritt på en månad!

Mycket annat också

Men det blir inte bara pengarmaskin. I avsnittet bjuder Jan och jag på diskussioner om analysförsprång, fondskatten, riktkurser, trendföljande strategier, lägenhetsvinster, tilldelning vid introduktioner och FATCA. Vår förhoppning är att servera ett välljudande smörgåsbord till alla våra sparintresserade lyssnare.

Veckans avsnitt av #sparpodden kan du lyssna på via denna länk.

Agenda:

00:00 – 03:03 Intro med midsommarfirande och rotfruktsbesvikelse.
03:03 – 21:15 Avslöjandet om pengarmaskinen! Riskfria bonusar.
21:12 – 31:18 Kan man få ett försprång när man analyserar analysfattiga bolag?
31:18 – 34:30 Fonder registrerade i Luxemburg – slipper man fondskatten?
34:30 – 40:02 Finns det nyckeltal för värdering som tar hänsyn till ränteläget?
40:02 – 44:08 Riktkurs – vad betyder det och hur använda infon?
44:08 – 48:37 Svärfars trendföljande strategi – funderar den?
48:37 – 52:57 Hur förvalta lägenhetsvinsten?
52:57 – 57:24 Skamligt låg tilldelning vid nyintroduktioner. Varför?
57:24 – 01:02:00 FATCA – hur påverkar det oss sparar?
01:02:0 – 02:02:58 Handhållning, naket och farväl.

Du gör #sparpodden

Eftersom #sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål så ber vi dig att fundera vilka frågor som du söker svar på? Skriv här i kommentarsfältet eller skicka frågor och kommentarer under hashtag #sparpodden på Twitter.

Poddhälsningar
Günther Mårder – som du kan följa på Twitter här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
31 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2014-06-25 23:51

Hej Günter och Jan! Jag vill börja med att tacka för en bra podd, lyssnar varje vecka. Om jag kommer ihåg rätt så skulle ni ta upp utländska kupongskatter som dras på utländska utdelningar. Jag skulle därför gärna se att ni reder ut hur det ska hanteras i IPS. I min IPS hos er har jag fått utländska utdelningar som det dragits 15% i skatt på. Jag har försökt reda ut hur detta ska hanteras eftersom utdelningar i IPS ska vara skattefria då jag betalar avkastningsskatt. Enligt Skatteverket ska ni på Nordnet sköta denna administration och räkna av den utländska… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-26 16:08

Hej Marcus,

Trevligt att du gillar #sparpodden.

Du har rätt, enligt Skatteverket är svenska pensionssparinstitut skyldiga att räkna av utländsk kupongskatt mot avkastningsskatten i IPS. Då det är en mycket invecklad process håller Nordnet på att utveckla en rutin för att hantera avräkningen.

Tills vidare kan du har själv begära avdrag för detta i din deklaration.

Du kan även läsa mer här:
http://www.skatteverket.se/download/18.34f3b0b713e2cf5455b2845/1367321090358/50416.pdf

Om du är intresserad av att diskutera detta vidare är du varmt välkommen att ringa in till oss på 08 506 330 00.

Med vänlig hälsning
Rickard Nilsson

Anonym
Anonym
2014-06-26 05:44

Med anledning av de skilda rekommendationerna från Nordnet och Avanza kanske det är bra om ni reder ut frågan om antalet aktier för att få bra riskspridning? Rekommendationen på 10-12 st kommer ursprungligen från en artikel av Evans och Archer från 1968 (“Diversification and the reduction of dispersion”) och handlar endast om att minimera icke-systematisk risk definierad som standardavvikelse. Visst är det måttet viktigt, men sitter man med en portfölj som ger usel avkastning gentemot breda index är låg standardavvikelse föga tröst. Ett kanske mer relevant mått är då spridningen mellan olika utfall för en portfölj över en tidsperiod (“terminal… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-26 11:47

Hej Karl,

Bland Nordnets kunder kan vi finna ett samband där den riskjusterade avkastningen för aktieportföljer (mätt som Sharpe-kvot) stiger med antalet innehav upp mot 10-15 aktier (när grupper av sparare med samma antal aktier grupperas tillsammans). Jag hoppas kunna få presentera en djupare och akademiskt hållbar rapport på detta framöver. Behöver bara hitta en lämplig günthern (intern) som vill bistå mig i det fördjupade arbetet. Tar en del tid.

Bästa hälsningar
Günther Mårder

Anonym
Anonym
2014-06-26 08:00

Gunther! Hoppades på att detta tips inte skulle inkludera spelbolag! Till dig vill jag istället rekommendera arbitrage betting (Sure bets). Där du genom att ha konton på flera av bolagen på marknaden hitta avvikande oddssättningar och i flertalet fall går det att få avkastningar runt 3-7% på enstaka matcher, så den ihärdige kan med största enkelhet spela på fler än 3 spel per dygn. Detta resulterar i en avkastning på drygt 10% dagligen. ODDSPORTAL.Com sammanställer odds från över 50 spelbolag och under fliken “SURE BETS” listar dem de för dagen högst avkastande spelen och på vilka spelbolag de oddsen är… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-26 11:42

Hej Simon,

Jag har sett den möjligheten. Däremot så krävs det ganska mycket engagemang för att ägna sig åt detta och samtidigt är det svårt att göra det med stora belopp.

Därför är detta en parentes i mitt liv i övrigt. Efter några veckor med spelarbitrage återgår jag nu med fullt fokus på aktiemarknaden.

Bästa hälsningar
Günther Mårder

Anonym
Anonym
2014-06-26 22:52

Hej! Tack för en fantastisk podd!! Minns att Günter länkade till ett klipp för några månader sedan som handlade om lyxprodukter och och dylikt. Skulle gärna höra mer om denna “bransch” och hur den verkar jämfört med övriga börsen. Tar gärna emot tips på olika alternativ att investera i denna bransch som en krydda i portföljen!

MVH

Julia

Anonym
Anonym
2014-06-27 08:34

Hej, tack för en bra podd, som jämfört med konkurrenter faktiskt lyckas vara underhållande och informativ. Jag har en fundering kring mitt sparande. Jag har nyligen ärvt cirka 200 000 sek, jag är student och därmed inget löpande månadssparande i dagsläget. Jag har äger redan mitt boende så pengarna behöver jag inte på iallafall 8+ år (Förutom den andel jag avser ha som buffert). Det jag undrar är om jag borde “månadsspara” med dessa 150 000 som jag ska investera, alltså avsätta ca. 5000-10000 kr i månaden i aktiemarknaden? Eller borde jag investera hela summan på samma gång? Inser att… Läs mer »

Anonym
Anonym
2014-06-27 09:43

Grymt bra podd, väldigt lärorik och rolig att lyssna på. Efter att ha sålt halva lägenheten till min sambo så sitter jag nu med 700 000kr på ett sparkonto och har ett bolån på 1 450 000kr. Lånet är tyvärr bundet till 2017 och det skulle, hör och häpna kosta 50 000kr att göra en extraamortering med pengarna. Min tanke är att använda pengarna för att minska bolånet men 50K är jag inte beredd att betala så jag tänker vänta till 2017. Över till frågan: Vad bör jag göra med pengarna så länge? Ett sparkonto på en nischbank, en räntefond,… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-30 23:23

Din egentliga fråga lämnar jag åt experterna (även om jag tänker att 10%-regeln och indexfond kan vara del av svaret om du är beredd risken). Däremot fick jag några andra funderingar som jag vill delge dig: 1. Var långivaren med på att du sålde? Jag gissar att det lån du har gavs med bostaden som säkerhet och om du nu plötsligt bara har en halva men likväl fullt lån så kan det bli svårt för dig. Vet inte vad som kan hända men att de kan tvinga dig att lösa halva lånet (+ ränteskillnadsersättning) låter inte orimligt. För det är… Läs mer »

Anonym
Anonym
2014-06-27 10:23

” det hinner jag med sedan” – Stort Tack till #sparpodden.
Genom att lyssna på #sparpoden har jag tagit tag i mitt sparande. Nu belönar jag och min fru med en seglingsvecka med bekanta i Kroatien. Allt finansierat genom Er (läs: poddavkastning).

Gunter: fortsätt ge alla dessa intresseväckande tips- busenkla att följa!

Jan: som innovatör är du flera år framför mig – berätta var Nordnet är på väg och vad väntas runt hörnet … eller varför jag ska flytta till Er. Kliv fram och matcha sparpodden med innovationer eller oinnavationer dvs marknadstrams som vi sparare ska undvika.

Anonym
Anonym
2014-06-27 10:59

Hej och tack för en riktigt bra pod, jag har lyssnat sedan avsnitt 1! Jag har en fråga angående lägenhetsaffär. Jag kommer att flytta utomlands för att jobba på obestämd tid men med planen att komma tillbaka inom 1-3 år. Jag bor just nu tillsammans med min fru i hennes hyreslägenhet och har samtidigt en lägenhet (1,5) vid Nytorget som jag hyr ut. Hyran jag tar ut betalar omkostnader av lån, amorteringar osv. Min fråga är: ska jag sälja nu när bostadsmarknaden är glödhet och investera vinsten på ett klokt sätt eller försöka behålla min lägenhet under utlandstiden för att… Läs mer »

Anonym
Anonym
2014-06-27 13:57

# Sparpodden. Hej jag skulle vilja att ni tog upp ämnet livfösäkringar och sjukvårdsförsäkringar. Jag har ingen försäkring utöver det man måste utan satsar istället på att spara pengar. Nu skall vi skaffa barn och frågan är om man bör titta på någon försäkring. Hur tänker ni?

Anonym
Anonym
2014-06-28 15:51

Hej, Jan och Günter-Rikard och tack för en fantastiskt lärorik och beroendeframkallande blog 🙂

Jag skulle gärna vilja veta hur ni resonerar kring så kallade “Blandfonder/mixfonder”. Kan det vara ett bra allternativ istället för räntefonder om man vill sänka risken lite i portföljen nu när börsen är så högt värderad?
Om ja, så skulle det vara intressant att få tips om vad man bör tänka på och gärna några konkreta tips på bra blandfonder.

Tack på förhand och keep up the good work! 🙂

Mvh Claes

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-28 15:53

“Podd” skall det vara givetvis (inte blogg, även om den också är bra)…

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-07-10 17:19

Hej Claes, I vintras skrev Günther ett inlägg om fonder. Där tar vi upp vad en blandfond är samt fördelar och nackdelar. Nedan finner du ett utdrag från inlägget: “Dessa fonder blandar aktier och räntebärande värdepapper. Fondkategorin är därför blandat hög och låg risk och därför kan det passa de sparare som vill få en färdigpaketerad fond utan att behöva fördela sparpengarna i olika fonder. Man skulle kunna likna fondkategorin vid ett halvfabrikat och precis som i matvärlden får man betala lite extra för detta. För den som kan och orkar kan man sänka avgiften genom att själv välja en… Läs mer »

Anonym
Anonym
2014-06-29 12:07

Hej å tack för en fantastisk podd! Eftersom det finns så många mikrobryggerier och de kräver en massa humle så ryktas det att det kan bli humlebrist till vintern i Sverige.

Fråga: kan man handla med humle som råvara eller måste man istället köpa något bolag som säljer humle. Alternativt blanka något bryggeri eftersom deras bruttovinst lär minska pga av högre humlrepriser?

Tack på förhand

Anonym
Anonym
2014-06-29 14:24

Hej Gunther. Satt verkligen och försökte lista ut vad pengamaskinen var, och just bettingbonusar var min enda gissning (hade förhoppningar om att det var något annat). Det är ju dock ett välkänt och gammalt knep inom betting, även kallat “bonus-whoring”. Ett bättre sätt enligt mig är att starta ett konto på betfair som är en bettingbörs där man kan lägga egna odds och ge till andra bettare. “Riktiga” personer är alltså de som lägger oddsen. Det man vill göra är att spela ett odds på ett lag (laget ska vinna) och sedan lägga ett odds på betfair till en annan… Läs mer »