Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 38 – Pengamaskinen – Günthers riskfria betting

Pengamaskinen – Günthers riskfria betting

I detta avsnitt så avslöjas äntligen mitt sätt att kunna tjäna riskfria pengar gång, på gång, på gång. Det handlar om att utnyttja spelbolagens insättningsbonusar genom att spela mot sig själv mellan olika konton. För dig som struntar i dessa gratispengar så kan du med fördel spola fram 21 minuter i avsnittet. Om du vill läsa mer om pengamaskinen så har jag gjort detta inlägg: 20 000 riskfritt på en månad!

Mycket annat också

Men det blir inte bara pengarmaskin. I avsnittet bjuder Jan och jag på diskussioner om analysförsprång, fondskatten, riktkurser, trendföljande strategier, lägenhetsvinster, tilldelning vid introduktioner och FATCA. Vår förhoppning är att servera ett välljudande smörgåsbord till alla våra sparintresserade lyssnare.

Veckans avsnitt av #sparpodden kan du lyssna på via denna länk.

Agenda:

00:00 – 03:03 Intro med midsommarfirande och rotfruktsbesvikelse.
03:03 – 21:15 Avslöjandet om pengarmaskinen! Riskfria bonusar.
21:12 – 31:18 Kan man få ett försprång när man analyserar analysfattiga bolag?
31:18 – 34:30 Fonder registrerade i Luxemburg – slipper man fondskatten?
34:30 – 40:02 Finns det nyckeltal för värdering som tar hänsyn till ränteläget?
40:02 – 44:08 Riktkurs – vad betyder det och hur använda infon?
44:08 – 48:37 Svärfars trendföljande strategi – funderar den?
48:37 – 52:57 Hur förvalta lägenhetsvinsten?
52:57 – 57:24 Skamligt låg tilldelning vid nyintroduktioner. Varför?
57:24 – 01:02:00 FATCA – hur påverkar det oss sparar?
01:02:0 – 02:02:58 Handhållning, naket och farväl.

Du gör #sparpodden

Eftersom #sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål så ber vi dig att fundera vilka frågor som du söker svar på? Skriv här i kommentarsfältet eller skicka frågor och kommentarer under hashtag #sparpodden på Twitter.

Poddhälsningar
Günther Mårder – som du kan följa på Twitter här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
31 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2014-07-09 22:13

Ingen Pod idag? ;(

Anonym
Anonym
2014-07-09 12:52

Varför är den statliga insättningsgarantin formulerad i euro och hur säker är den egentligen? Det läggs ju alltid fram som nästan helt riskfritt att spara i konton med insättningsgaranti. Men om jag sparar i kronor och får garanti i euro kan ju garantin i teorin bli värdelös. I ett scenario där svenska banker börjar fallera och alltså insättningsgarantin blir aktuell, är det ju mycket möjligt att vi redan har en europeisk finanskris, som skulle kunna fälla euron. Vore det inte ändå mest logiskt att formulera garantin i samma valuta som man sparar i, så att man alltid vet exakt hur… Läs mer »

Anonym
Anonym
2014-07-07 23:16

Hej, har en fråga gällande placering av kapital i aktiebolag, hur skall man tänka? Vanlig depå eller kapitalförsäkring? Har idag ett kapital på cirka 2 milj i aktiebolaget. Planerar använda kapitalet/delar av kapitalet om 3-5 år. Hela kapitalet ligger idag på vanlig aktiedepå placerat i Spiltan Investmentbolag. Önskvärd årlig avkastning på 8-12 %. Tack för en bra podd!
Allt gott!/Tomas

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-07-08 14:39

Hej Tomas,

Med det avkastningsmål som du uttrycker så kommer du i de flesta lägen att tjäna på att placera företagets pengar i en kapitalförsäkring. Dessutom underlättas redovisningen eftersom du då bara redovisar försäkringen och inte varje enskild aktieaffär.

Lycka till i sparande!
KF-hälsningar
Günther Mårder

Anonym
Anonym
2014-07-07 21:01

Hej, Jag har under ett tag funderat på om det är ekonomiskt lönsamt att byta mitt sparkonto (insättningsgaranti + fria uttag) där jag får 2.10% i ränta mot att sätta in pengarna i en ISK och investera i en räntefond. Jag tänkte använda Spiltan Räntefond som avkastat i snitt drygt 2.8% per år under de senaste fem åren som exempel. ISK-exempel 1 januari 2014: Sätter in 10 000 på kontot. Under året sker inga fler insättningar utan istället en linjär ökning, vilket innebär 0.7% per kvartal. Således ser det ut såhär under de fyra mätperioderna Q1 = 10 070, Q2… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-07-08 14:44

Hej Marcus, Du kan förenkla kalkylen. Enkelt uttryckt kan man säga att en tillgång som avkastar bättre än statslåneräntan den 30 november året innan (fn. 2,09%) kommer att vara mer gynnsam att äga via en kapitalförsäkring eller investeringssparkonto. Sedan är ju statslåneräntan ett rörligt mål eftersom det förändras årsvis. Hade räntan låsts idag hade vi fått 1,69% istället. Däremot vänder jag mig emot att du använder 2,8% i avkastningsantagande för korta räntefonder. Det stämmer att det är fem års genomsnitt men å andra sidan är den genomsnittliga räntan under denna period mycket högre. Därför är det rimligt att anta att… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-07-08 19:23

Hej igen,

Har reflekterat ytterligare över min fundering och ditt svar men kommer fortfarande fram till att det är mer sannolikt att få bättre avkastning under de kommande 1-2 åren genom att byta sparform. Kollar man på just Spiltan Räntefond detta år så ser inte jag några tecken på att avkastningen verkar avvika negativt ifrån snittet.

Är det något uppenbart som jag missar eller? 🙂

Reflektionshälsningar
Marcus

Anonym
Anonym
2014-07-02 22:02

Hej, är relativt ny kund hos er. Jag saknar historik på aktier längre tillbaka än 5år, är det något ni kommer addera i framtiden eller anser ni det ointressant?
Undrar även om er avkastningshistorik är exlusive eller inlklusive utdelningar på aktier, samt om det är inklusive eller exklusive avgifter på fondhistoriken?
Mvh / Joel #sparpodden

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-07-11 17:27

Hej,
Gällande historiken på fonder och aktier är det ett aktivt val Nordnet tagit. Det kan komma att ändras i framtiden, men idag är det 5 år som gäller. Du har möjlighet att ställa in datumspecifik historik för varje val av värdepapper, eller instrument.

Avkastningshistoriken visar inklusive utdelning för aktier, samt inklusive avgifter för fonder.

Sommarhälsningar,
Rickard, kundservice

Anonym
Anonym
2014-07-02 17:10

Hej, jag lyssnade sist om insiders. En fråga i ämnet, finns “Kryphålet” med Kapitalförsäkring kvar? En Insider kan handla aktier fritt i sin Kapitalförsäkring utan att det syns utåt på något sätt.

Anonym
Anonym
2014-07-02 16:51

Hej Jan och Günther! Tack för en kanonpod vilken jag följer nästan slaviskt! Ni talar ofta om lovande aktier etc men då ofta i andra resonemang. Hade verkligen velat ha som en fast punkt i avsnitten veckans aktie (..fond eller liknande), med en kortare analys och som ni rekommenderar utifrån era respektive tankar. Är medveten om shareville men tycker att ett sånt inslag hade varit välkommet i podden! Även om ni anser någonstans av någon anledning att sparpodden inte ska vara alltför uppenbart sammankopplad med Nordnet skulle jag som lyssnare väldigt gärna ha lite mer information om varför jag ska… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-07-10 17:51

Hej Magnus, Anledningarna till att välja Nordnet är många. Otroligt kompetent och tillgänglig kundservice. Kommande lanseringen av Shareville som vi tror kommer revolutionera sättet vi sparar på. De Nordiska superfonderna erbjuder ett superbilligt sätt att följa börsen på. Vi erbjuder gratis Private Banking över 2,5 miljoner kr för våra duktigaste sparare, där får du tillgång till premium service, bättre villkor, samt ett team dedikerat att hitta smarta och intressanta investeringsmöjligheter. Detta och mycket, mycket mer. Nordnet erbjuder inte aktiv förvaltning, där får vi därför hänvisa dig till någon extern part. Om du har fler frågor om vad vi på Nordnet… Läs mer »

Anonym
Anonym
2014-06-30 09:42

Hej Gunther och Jan.
Fråga: Vid ett bostadsköp där ena parten redan har en lägenhet värderad till 2 miljoner varav bara lån på 0,6 och den andra sitter på 0 i kapital, hur tycker ni att man ska göra vid ett bostadsköp på ca 3 miljoner? Hur delar man upp kommande lån på bästa sätt?

Anonym
Anonym
2014-06-29 14:24

Hej Gunther. Satt verkligen och försökte lista ut vad pengamaskinen var, och just bettingbonusar var min enda gissning (hade förhoppningar om att det var något annat). Det är ju dock ett välkänt och gammalt knep inom betting, även kallat “bonus-whoring”. Ett bättre sätt enligt mig är att starta ett konto på betfair som är en bettingbörs där man kan lägga egna odds och ge till andra bettare. “Riktiga” personer är alltså de som lägger oddsen. Det man vill göra är att spela ett odds på ett lag (laget ska vinna) och sedan lägga ett odds på betfair till en annan… Läs mer »

Anonym
Anonym
2014-06-29 12:07

Hej å tack för en fantastisk podd! Eftersom det finns så många mikrobryggerier och de kräver en massa humle så ryktas det att det kan bli humlebrist till vintern i Sverige.

Fråga: kan man handla med humle som råvara eller måste man istället köpa något bolag som säljer humle. Alternativt blanka något bryggeri eftersom deras bruttovinst lär minska pga av högre humlrepriser?

Tack på förhand

Anonym
Anonym
2014-06-28 15:51

Hej, Jan och Günter-Rikard och tack för en fantastiskt lärorik och beroendeframkallande blog 🙂

Jag skulle gärna vilja veta hur ni resonerar kring så kallade “Blandfonder/mixfonder”. Kan det vara ett bra allternativ istället för räntefonder om man vill sänka risken lite i portföljen nu när börsen är så högt värderad?
Om ja, så skulle det vara intressant att få tips om vad man bör tänka på och gärna några konkreta tips på bra blandfonder.

Tack på förhand och keep up the good work! 🙂

Mvh Claes

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-06-28 15:53

“Podd” skall det vara givetvis (inte blogg, även om den också är bra)…

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-07-10 17:19

Hej Claes, I vintras skrev Günther ett inlägg om fonder. Där tar vi upp vad en blandfond är samt fördelar och nackdelar. Nedan finner du ett utdrag från inlägget: “Dessa fonder blandar aktier och räntebärande värdepapper. Fondkategorin är därför blandat hög och låg risk och därför kan det passa de sparare som vill få en färdigpaketerad fond utan att behöva fördela sparpengarna i olika fonder. Man skulle kunna likna fondkategorin vid ett halvfabrikat och precis som i matvärlden får man betala lite extra för detta. För den som kan och orkar kan man sänka avgiften genom att själv välja en… Läs mer »

Anonym
Anonym
2014-06-27 13:57

# Sparpodden. Hej jag skulle vilja att ni tog upp ämnet livfösäkringar och sjukvårdsförsäkringar. Jag har ingen försäkring utöver det man måste utan satsar istället på att spara pengar. Nu skall vi skaffa barn och frågan är om man bör titta på någon försäkring. Hur tänker ni?

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm