Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden – Günther möter B. Stewart och J. Rogers

#sparpodden special

Hur ska kvinnor spara smartare? Hur beter sig kvinnliga sparare? Vilken är vägen till ett framgångsrikt sparande för både män och kvinnor? Barbara Stewart och Jim Rogers är först ut att intervjuas i specialavsnittet av #sparpodden – Günther möter. Barbara, den framgångsrika förvaltaren, forskaren och författaren, har de senaste fyra åren undersökt kvinnliga investeringsbeteenden. Resultaten delar hon med sig av i denna exklusiva intervju, samt avslutar med tips för hur just du som kvinna kan bli framgångsrik i ditt sparande.

Avslutningsvis får vi höra den välkända investerarlegenden Jim Rogers och hur han i en unik intervju med Günther Mårder delar med sig av sitt bästa investeringstips. Han berättar även om sin sämsta investering och definierar vad lycka är för honom.

Vill du ta del av denna unika intervju? Finn specialepisoden av #sparpodden här.

Vem är Jim Rogers?

Året var 1970 när Jim Rogers tillsammans med George Soros kom att starta en fond som senare skulle bli succé! Vi talar om den välkända Quantum Fund som redan under det första årtiondet uppnådde en formidabel avkastning på 4200 procent, i jämförelse med det breda amerikanska indexet S&P 500 som under samma period avkastade 47 procent. Jim Rogers namngav råvaruindexet ”Rogers International Commodities Index (RICI)” och har utöver fondförvaltning arbetat som professor och författare. Bland annat har han skrivit den välkända boken ”Hot Commodities”.

Vem är Barbara Stewart?

Efter lång erfarenhet av att vara portföljförvaltare på Cumberland Private Wealth Management började Barbara reagera på hur media framställde en negativ bild av kvinnor som investerare. För fyra år sedan började hon därmed forska i kvinnliga investeringsbeteenden och hur kvinnor kan spara smartare. Framgången med undersökningen blev ett faktum och de intressanta resultaten delar hon nu med sig av i både media och föreläsningar.

Du gör #sparpodden

Eftersom #sparpodden baseras på lyssnarnas önskemål ber vi dig att fundera vilka personer du vill att Günther ska möta i en exklusiv intervju? Skriv här i kommentarsfältet eller skicka frågor och kommentarer under hashtag #sparpodden på Twitter.

Poddhälsningar Günther Mårder – som du kan följa på Twitter här.

Tidigare avsnitt

Avsnitt 01: Räntor och duvor
Avsnitt 02: Risk på livet AB
Avsnitt 03: Ett ovälkommet erbjudande
Avsnitt 04: Bankernas fällor
Avsnitt 05: Vinnande investeringar
Avsnitt 06: Analytikermassage
Avsnitt 07: När ska man sälja?
Avsnitt 08: I lyssnarnas tjänst
Avsnitt 09: En aktiv soffliggare
Avsnitt 10: Live på Hamburger Börs
Avsnitt 11: Tekniskt översålda bananer
Avsnitt 12: Genvägen till finansjobben
Avsnitt 13: Jul med Jan och Günther
Avsnitt 14: 2014, Belåningens år?
Avsnitt 15: Fundamentalt frosseri
Avsnitt 16: Sälja på All Time High?
Avsnitt 17: Bli framtidsrik
Avsnitt 18: Bubblor, kick back och miljonärer
Avsnitt 19: Festen är över
Avsnitt 20: Flörta ekonomiskt
Avsnitt 21: Vinnartrender och emissioner

Pengarlåten som ringsignal till din Android, MP3. Högerklicka och spara.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
9 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2014-02-27 11:36

Vi saknar Jan! Han behövs.

Dessutom har vi en fråga. Framförallt till Günther men vi vill gärna höra Jans kommentar på Günthers svar!
Vad tycker du om att dricksa på restauranger? Hur mycket är rimligt att lämna i dricks? I regel är ju dricksen pengar man slänger i sjön. I de allra flesta fallen får man inget för det alls, såvida man inte är stanmis.

Fortsätt kämpa båda två. Podden levererar!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-02-28 17:17

Hej De grova!

Jan är snart tillbaka. Om jag ska vara ärlig så saknar jag honom också.

Din fråga är fantastisk. Självklart ska den tas upp i #sparpodden. Nästa eller nästnästa vecka får du ett resonemang kring dricks.

Trevlig helg önskar
Günther Mårder

Anonym
Anonym
2014-02-27 15:56

Hej, vad tycker ni är det bästa sättet för att investera i råvaror. Exempelvis guld och silver /Sebastian

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-02-28 17:16

Hej Sebastian,

Det bästa sättet är att köpa pappers-gult och silver. Transaktionskostnaderna är höga när man handlar med fysiskt guld.

Billigaste exponeringen mot dessa råvaror finner du ofta via börshandlade produkter såsom ETF:er och ETN:er. Där kan du få en spegling av underliggande råvara och även välja om du vill ha hävstång eller inte.

Själv tycker jag att råvaror är riktigt svårt varför jag sällan investerar i råvarupapper.

Bästa hälsningar
Günther Mårder

Anonym
Anonym
2014-02-27 21:53

Bra intervjuobjekt i avsnittet men dom sade mest en massa klichéer ingenting nyskapande eller inspirerande alls. 🙁

Kan inte komma på nåt förslag på hur man kan göra det mer underhållande jämfört med “Günther möter Jan”-avsnitten. 🙂

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-02-28 17:13

Hej Fejjan, det viktiga är väl ändå att man gillar originalet!? På onsdag är vi tillbaka i gammal form igen.
Trevlig helg önskar Günther Mårder

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-03-01 10:58

Jo jag antar det. Har bara blivit bortskämd av dig och Jans tidigare avsnitt där man alltid lärde sig nånting nytt, även i ämnen som jag varit helt ointresserad i.

Som att smoking egentligen ska uttalas som smååking och liknande skojerier. 🙂

Anonym
Anonym
2014-03-01 00:28

Hej, Har börjat lyssna på er podd och älskar den. Är roligt att ni blandar humor och sparande, så ett stort tack. Nu till min fråga, jag hörde i ert 10 avsnitt att någon av er ägde tribona och det fick mig att bli nyfiken på bolaget. Jag är sugen på att köpa antingen Tribona eller klövern så min fråga är vad rekommenderar du? Tribona har ju potential att växa å bli uppköpta samt att de handlas med rabatt. Klövern å andra sidan handlas i dagsläget billigare och har en bra direktavkastning på ca 5 % och äger en stor… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2014-03-03 14:11

Hej Philip, Både Tribona och Klövern handlas till substansrabatt. Det innebär att de handlas till under värdet av deras justerade eget kapital. Nyckeltalet som man ofta använder är börsvärde/jek på engelska P/B price/book. Om nyckeltalet är under 1 så berättar det att man har en substansrabatt – alltså att börsvärdet är mindre än det samlade värdet på tillgångarna när skulderna är avdragna. Tribona handlas grovt till 0,8 och Klövern till 0,9. Fastighetsbolagen generellt ligger kring 1,1-1,4. Jag tänker inte ge någon rekommendation om vilken aktie du skall köpa – men du vet kan ju se i min privata portfölj på… Läs mer »