Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 2 – Avkastningen på Livet AB

#sparpodden avsnitt två

Nu har avsnitt två av #sparpodden släppts. Du kan lyssna på denna podcast (radioprogram) genom följande tjänster: SoundCloud, Spotify (fördröjd publicering med några dagar) och snart även via Itunes och appen Podcaster. På denna Nordnetsida  kommer du att kunna finna alla tillgängliga kanaler att ladda ner eller streama #sparpodden.

Detta diskuteras

I andra avsnittet fokuserar vi mycket på risk. Finansiell, operationell, privat, yrkesmässig och ekonomisk. Jag försöker övertyga lyssnarna om att skillnaderna mellan en privatperson och ett börsföretag är mindre än vad många tror. Dessutom diskuterar vi passiv och aktiv förvaltning och avslutar med att djupdyka i en av våra lyssnares privatekonomi. Vilka förbättringar kan han göra i sitt privatekonomiska liv?

Agenda

00:00 – 04:10 Intro, skön sång & sagolika jinglar
04:10 – 23:20 Hur ska jag tänka med risk? Vad finns det för risker?
23:20 – 30:10 Vad är aktiv & passiv förvaltning?
30:10 – 38:23 Hur ska jag tänka kring min privatekonomi?

Fortsätt skicka in frågor

Vi vill ha fortsatt feedback. Vad kan jag och Jan göra bättre? Vad skulle göra programmet mer intressant och lyssnarvänligt? Skicka både frågor och kommentarer under haschtaggen #sparpodden på Twitter, eller kommentera här på bloggen.

Vi ses nästa onsdag – då släpper vi nästa avsnitt!

Poddhälsningar

Günther Mårder

Media

Realtid skriver om #sparpodden: Günther och Jan gör en Filip och Fredrik

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2013-10-10 08:18

Hej! Intressant och kul blogg/podcast. Ni tar upp intressanta ekonomiska frågor, helt klart. Jag har dock en fråga jag grubblat på länge, angående sparande men från ett annat perspektiv. Kort om mig: Man, 30 år, snart sambo. Investeringsintresserad på såväl lång som kort sikt. För närvarande relativt hög risk i min portfölj – samma tankar som ni diskuterade i episod 2. Känner mig relativt ensam i min umgängeskrets om mitt investerar-intresse. Förra avsnittet fick vi höra om Peters ekonomi och hur han gör bäst i att skaffa sig en partner, jag tror de flesta tog er humor på rätt sätt.… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2013-12-27 10:25

Hej Otto,

Vi kommer att ta upp din frågeställning i ett program här under början av året. Själva hoppas vi på att just #sparpodden ska vara ett sådant initiativ som gör att sparande blir just roligare. Det krävs kunskaper för att spara framgångsrikt och då försöker vi leverera det med glimten i ögat.

Men som sagt, vi ska återvända till frågan i ett kommande avsnitt! Då hoppas vi kunna komma med många idéer och uppslag.

Bästa hälsningar
Günther Mårder

Anonym
Anonym
2013-10-07 16:06

Mp3-filen för avsnitt 2 är inte bara gigantiskt j-vla stor, den är dessutom felaktig och innehåller episod 1.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2013-10-09 16:51

Hej Lyssnare! Tack för att du uppmärksammade oss på felet vid nerladdningen av episod 2 – det är nu åtgärdat. Vi har även tagit till oss av din kommentar om storleken. Episod 3 som nu ligger ute är komprimerad till 128kb, vilket minskar storleken till drygt 30 mb istället för 90 mb. Hoppas du gillar innehållet!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2013-10-10 09:16

Mycket uppskattat, tackar!

Anonym
Anonym
2013-10-03 19:24

Finns podden i någon vettig RSS-feed eller liknande?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2013-10-04 09:42

Hej Erik! #sparpodden är snart på Itunes – då tror jag att det blir enklare med RSS-feed. Det går även att göra det via SoundCloud redan i dag. Hoppas du gillar podcasten! Bästa hälsningar Günther Mårder

Anonym
Anonym
2013-10-02 22:42

Stort tack för svaret på min fråga. Mycket matnyttigt. Ska jobba på första tipset i helgen 😉

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2013-10-03 09:39

Tack Peter för att du tar vår humor på rätt sätt. Tack också för att du delade med dig av din privatekonomi. Är övertygad om att lyssnarna gillar att höra berättelser och tips baserade på verklighet. Fortsätt gärna komma med kommentarer och frågor!
Lycka till i helgen 🙂
Günther Mårder

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm