Hoppa till huvudinnehållet

”Min mission är att ge entreprenören möjlighet att fokusera på det viktiga”

Min kollega, Kenneth Broberg, arbetar med företagare och entreprenörer. Personer som startar, utvecklar, driver och säljer bolag.

Varför är företagsaffären så spännande tycker du?

Den som byggt upp ett företag från grunden brinner alltid för sin verksamhet. Det är otroligt utvecklande och utmanande att få vara en del av det.

Vad tycker du kännetecknar företagskundernas behov och önskemål?

De är upptagna med allt vad företagandet innebär, det ställer i sin tur höga krav på mig. Jag strävar framförallt efter att erbjuda en enkel skräddarsydd helhetslösning där kunden är aktiv i den mån han eller hon vill. Vissa är intresserade och andra inte alls. Att man är engagerad i sin verksamhet är inte samma sak som att man brinner för den ekonomiska administrationen. Min mission är att ge entreprenören möjlighet att fokusera på det viktiga – verksamheten.

Du pratar om helhetslösningar. Vad betyder det?

När det kommer till sparande och investeringar förändras ofta företagets behov över tiden. Från att starta upp bolag med allt vad det innebär till att avveckla och sälja på ett smart och lönsamt sätt. Genom nära dialog med entreprenören tar vi fram produkter som passar under hela den resan.

Företagare som håller på att avveckla sin verksamhet har lite speciella förutsättningar och behov. Utveckla?

Entreprenörer är vår tids rockstjärnor. De har satsat allt på att bygga sitt bolag från en dröm eller idé – eller genom ett uppköp. När han eller hon sedan ska gå i pension eller väljer att sälja kommer den största delen av vinsten att gå till skatter. Där är jag mån om att hjälpa företagare att istället få ut så mycket som möjligt själva – genom att använda de möjligheter som faktiskt finns på marknaden idag.

Nordnet har ett skräddarsytt koncept för de här kunderna. Hur ser det ut?

Vi har lyssnat på våra kunders önskemål och tagit fram ett enkelt, tydligt och prisvärt koncept där vi lägger bolaget i vila för att avkvalificera aktieägandet – något som kan få betydande effekter på skatten. Rent konkret innebär det att företagaren genom att nyttja gällande skattelagstiftning kan sänka sin skatt från ungefär 60 till 25 procent. En ganska liten uppoffring som ger en enormt stor skillnad. Den här lösningen kallas för vilande bolag.

Vi är alltid nogranna med att förtydliga att de skattelättnader som kan uppstå är beroende av den enskilda kundens förutsättningar. Därför måste man sätta sin in i gällande skattelagstiftning, som finns tillgänglig på www.skatteverket.se.


Vad vill du säga till företagare som befinner sig i den här fasen?

Sätt dig in i de möjligheter som finns – det har du mycket att vinna på. Vårt koncept för vilande bolag passar inte alla – men många. Jag fungerar som en expert och ett bollplank. Vi diskuterar vilka förutsättningar det specifika bolaget har och vilka möjligheter som finns. Naturligtvis ordnar jag också med allt det praktiska.

Spännande, Kenneth! Nu hoppas jag få ta del av våra företagskunders reflektioner och synpunkter. Och till dig som läser detta: Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

BRA ATT VETA OM VILANDE BOLAG
Det är dags att sälja firman du startat, utvecklat och arbetat hårt i. Kanske hela ditt liv. Då känns det inte särskilt rättvist att du ska betala majoriteten av vinsten i skatt.

Genom att placera pengarna från försäljningen smart kan du genom gällande skattelagstiftning slippa en del av den skatt du annars hade behövt betala.

Konceptet kallas vilande bolag, trädabolag eller karensbolag och syftar på Skatteverkets 5:25-regel. Det är en del av det helhetserbjudande vi har tagit fram för företagare som startar, utvecklar och säljer bolag.

Kom ihåg att ta del av gällande skattelagstiftning påwww.skatteverket.se.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm