Hoppa till huvudinnehållet

Rapportperiod och nya bud

Läs vad Affärsvärlden tycker om Intrum, Sandvik, Rolling Optics, G5 Entertainment, Linc, Beijer Electronic, Millicom, Readly, H&M och Öresund. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Buy&Hold-portföljen, branschsvep tjänstebolag, rådändringar, Börsgolvet, Investeraren och Råduppföljning.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Intrum – Till analysen (inget inlogg krävs)

Ironiskt nog lider Intrum av liknande problem som många av inkassobolagets klienter, nämligen överbelåning. Börsen tvekar om huruvida bolaget kan undgå skuldfällan.

Millicom – Till analysen (inget inlogg krävs)

Det ryktas på nytt om bud i den latinamerikanska telekomjätten. Priset sägs ligga kring 175-195 kronor men ett bud på den nivån tror vi får svårt att gå igenom. En snabb överslagsberäkning visar att budgivaren borde kunna betala bortåt 250 kronor eller mer och ändå ha stor uppsida kvar.

Sandvik – Till analysen

Uppsidan är inte vad den tidigare varit i Sandvik efter kursuppgången.

Rolling Optics – Till analysen

Förra veckan presenterade franska François-Charles Oberthur ett bud på 0,75 kronor per aktie för Rolling Optics. Det motsvarade en budpremie på 188%. Igår höjde fransmännen vederlaget ytterligare till 1 krona per aktie vilket motsvarar en budpremie på 285%. Rolling Optics huvudägare är däremot skeptisk.

G5 Entertainment – Till analysen

Mobilsspelsbolaget G5 Entertainment har påverkats mycket av kriget i Ukraina. 2022 var marknadstillväxten svag för mobilspel. Kan G5 få ordning på marginalerna finns troligen fin uppsida i aktien.

Linc – Till analysen

Investmentbolaget Linc har utvecklats mycket stark på börsen senaste månaderna och är nu upp nästan 70% sedan Affärsvärldens köpråd i höstas. Hur skall man se på aktien?

Beijer Electronics – Till analysen

Beijer var en stor kursvinnare förra året när bolaget äntligen fick ordning på sin lönsamhet tack vare stark tillväxt. Frågan är om förbättringen håller i sig.

Readly – Till bud-kommentaren

I början av december presenterade Bonnier ett bud på 12 kronor per aktie (59% premie) för Readly. Nu höjer Bonnier det kontanta budet med 20% till 14,40 kronor per aktie.

H&M – Till analysen

Det mesta har blivit dyrare för H&M vilket tyngt resultatet ännu mer än väntat. Vändningen tror vi kommer från andra kvartalet och kommer bolaget i närheten av ledningens högt ställda mål finns rejäl uppsida i aktien.

Öresund – Till analysen

Investmentbolaget Öresund har haft det rätt motigt senaste åren. Flera av portföljbolagen värderas lågt och det finns dessutom budchans i ett av dem.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Portföljen hade en bra vecka men rapportsäsongen har startat halvdant.

Buy&Hold-portföljen – Till månadens inköp

Mycket händer i B&H-portföljen. Nya inköp, försäljning av en vinnaraktie och flera budsituationer att ta ställning till.

Branschsvep tjänstebolag – Till branschsvepet

Många av börsens bolag riktade mot installationstjänster och liknande har vuxit snabbt senaste åren. Vi på Affärsvärlden har kartlagt tillväxt- och marginalutveckling för bolagen och listar våra favoriter i sektorn.

Rådändringar – Till sammanställningen

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Afv har bytt fot i två aktier.

Rådändring VEF – Till kommentaren

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Idag byter Afv fot om investmentbolaget VEF.

Lock-up – Till sammanställningen

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i bland annat Acast, Fractal Gaming Group, Cint, Savelend och Hanza.

Börsgolvet – Till golvet

Prins Harrys lillebrorskomplex, Storskogens drömmar och en noteringskandidat. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren – Till intervjun

Petter Hedborg är grundare och VD för Modular Finance som bland annat tillhandahåller ägardatatjänsten Holdings. Han är också en aktiv investerare sedan 17 år tillbaka. För Affärsvärlden berättar han om sin investeringsstrategi, förlustaffärer och framtiden för Modular Finance.

Nytt poddavsnitt – Till podden Afv Analys

Peter Benson, Joakim Hellquist och Björn Rydell går i veckans podd igenom Green Landscaping, Wonderful Times Group, Midsona, Boozt, IPO:s och uppköp.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm