Hoppa till huvudinnehållet

Rapportflod och spelfokus

Läs vad Affärsvärlden tycker om Hexatronic, NFO Drives, Eastnine, Sibek, Boozt, Better Collective, G5 Entertainment, Gomero, Thule, Gaming Innovation, Truecaller, Garo, Integrum och Norconsult. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Krönika, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen och nytt poddavsnitt.

Hexatronic – Till analysen (inget inlogg krävs)

Tillväxten är bortblåst i fiberbolaget Hexatronic. Den stora skulden och svaga vinstkvaliteten gör det svårt att våga tror på den långsiktiga potential som går att se i aktien.

NFO Drives – Till analysen (inget inlogg krävs)

NFO Drives ambitiösa tillväxtplan fick sig en liten törn i det tredje kvartalet men det är inte läge att döma ut bolaget. Är aktien köpvärd?

Eastnine – Till analysen

Eastnines avyttring av innehavet i ryska modehandlaren MFG har varit en riktig rysare med flera tvära vändningar. Nu är avyttringen äntligen i hamn och ett nytt finansiellt robust Eastnine har tagit form.

Sibek – Till IPO-kommentaren

Teknikkonsulten Sibek med fokus mot signalssystem för järnväg trotsar det bistra klimatet på IPO-marknaden och noterar sig på First North. Aktien faller 8% efter handelsstart.

Boozt – Till analysen

E-handelsbolaget levererade en klart bättre Q3-rapport än väntat och höjer samtidigt helårsprognosen för 2023.

Better Collective – Till analysen

När andra spelbolag är på defensiven har Better Collective trampat gasen i botten med förvärv för över 3 mdr kr i år – inklusive dagens storköp i Kanada. Aktien har belönats.

G5 Entertainment – Till analysen

Mobilspelsbolaget G5 Entertainment har likt andra bolag i sektorn det kämpigt med negativ tillväxt. Omsättningen i tredje kvartalet föll 10% organiskt. Glädjeämnet var ökad andel intäkter från G5 Store.

Gomero – Till analysen

Gomero är ett mikrobolag med bara runt 30 Mkr i börsvärde som trots sin litenhet har en del som talar för sig. En bra produkt, fin kundlista och god bruttomarginal exempelvis. Pusselbiten som saknas är tillväxten.

Thule – Till analysen

Efter ett utmanade år för friluftsbolaget Thule börjar lagernivåerna hos cykelåterförsäljarna normaliseras. Den organiska tillväxten var positiv i det tredje kvartalet. Nya produktlanseringar väntas öka tillväxten kommande år. Thule har även ny VD i Mattias Ankarberg.

Gaming Innovation Group – Till analysen

Spelkoncernen Gaming Innovation Group gör ett lovande förvärv på kasinosidan och går vidare med sina planer på en uppdelning av koncernen i två börsbolag.

Truecaller – Till analysen

Den stora frågan med Truecaller är om intäktstappet i Q3 beror på en tillfälligt svag annonskonjunktur eller något värre.

Garo – Till analysen

Småländska Garo har under de senaste fem åren värderats till runt 25x den framåtblickande rörelsevinsten. Under pandemin toppade värderingen på hissande 50x. Det senaste året har varit riktigt motigt för Garo som tappat tre fjärdedelar av börsvärdet. Aktien rasar på Q3-rapporten.

Integrum – Till analysen

Medicinteknikbolaget Integrum inledde en strategisk översyn för att accelerera tillväxten i mitten av september. Nyligen kom bolaget med en omvänd vinstvarning. Aktien har utvecklats starkt sedan Affärsvärldens köpråd i våras. Hur ska man se på aktien?

Norconsult – Till analysen

Trots lägsta möjliga prislapp ser inte noteringen av norska teknikkonsulten Norconsult ut att bli någon succé. Aktien var oförändrad i den tidiga debuthandeln i Oslo.

Afv-portföljen – Till månadssummeringen

Tack vare bra siffror i portföljbolagens rapporter blev oktober lite mindre blodig för Afv-portföljen än för index.

Investeraren – Till intervjun

Rätt viktning av risk och stort fokus på hållbarhet. Det är en del av strategin bakom Nordeas nya fond, som är en blandning av olika riskkapitalbolags fonder. För Affärsvärlden berättar förvaltaren Cecilia Kellner om de olika innehaven. ”Jag kan tycka att private equity är svårgenomlyst”, säger hon.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var helt rätt att sälja norska returautomatbolaget Tomra vars aktie har halverats senaste året. Köpråden i Bravida och Storytel utvecklades sämre än index.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i Handelsbanken, Academedia, Nyfosa, Afry, Storytel, Electrolux, Husqvarna, SLP och Inwido.

Nytt poddavsnitt – Till podden Afv Analys

Peter Benson, Björn Rydell och Otto Klaar diskuterar följande i veckans avsnitt: Kindred, Schibsted, Bonesupport, Filo Mining, Svedbergs och ett antal bolag i IPO-guiden.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Den fete
Den fete
2023-11-13 18:59

Är så trött på dessa korkade analyser. Ju det fans en vettig insider kollen… Men varför läsa den där..gå till finansinspektionen. Sä