Hoppa till huvudinnehållet

Omvänd vinstvarning, investmentbolag samt så värderas börsen

Läs vad Affärsvärlden tycker om BioGaia, Bure, Midsona, Lyko, Careium, Catena Media, Homemaid, Godsinlösen, Boozt, Bodyflight, Scandinavian Astor Group, Kindred, Wonderful Times Group, New Nordic Healthbrands och Ferronordic. Det bjuds också på nyheter kring Rådändringar, OMXS30, branschsvep byggbolag, Krönika Börsens byrackor, Investeraren, Börsgolvet och nytt poddavsnitt.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

BioGaia – Till analysen (inget inlogg krävs)

Probiotikabolagets storsäljare BioGaia Protectis mot kolik torde i hög grad vara konjunkturoberoende. Dessutom ruvar bolaget på en stor nettokassa.

Bure Equity – Till analysen (inget inlogg krävs)

Investmentbolaget Bure värderas till en premie på cirka 30%. Det vill till att bolagets två största innehav Mycronic och Vitrolife fortsätter prestera bra. Är aktien värd sin premie?

Midsona – Till analysen

2022 blev ett uselt år för livsmedelskoncernen Midsona. Kostnadsinflationen har pressat lönsamheten rejält och bolaget genomförde innan jul en emission på 600 Mkr för att sänka skuldsättningen. Aktien är ned 80% senaste året.

Lyko – Till analysen

Exklusiva försäljningsavtal börjar bli allt mer avgörande för att vinna på den konkurrensutsatta skönhetsmarknaden. Det breda Lyko behöver lägga om sin strategi för att parera den nya verkligheten. Kommer de att lyckas?

Careium – Till analysen

Doro-avknoppningen Careium har haft det riktigt tufft på börsen senaste året. Svag utveckling i Storbritannien och hög skuldsättning är två skäl.

Catena Media – Till kommentaren

Kan Catena Media skaka fram ett bud?

Homemaid – Till analysen (inget inlogg krävs)

Städkoncernen ser tecken på att marknaden för hushållsnära tjänster nu håller på att vika. Men kan bolaget på sikt hålla ungefär nuvarande lönsamhet värderas aktien till 10 gånger rörelseresultatet.

Godsinlösen – Till analysen

Godsinlösen är ned nästan 90% sedan noteringen sommaren 2021. Investerarna oroar sig med rätta för nyemission.

Boozt – Till analysen

E-handlaren Boozt presenterar preliminära siffror inför bokslutet. Avslutningen på 2022 blev bättre än väntat. Aktien har gått starkt senaste månaderna. Finns mer uppsida?

Bodyflight – Till analysen

Bodyflights satsning på en vindtunnel i Göteborg satte bolaget i skuld och efter pandemin har kapacitetsutnyttjandet inte blivit vad det en gång var.

Scandinavian Astor Group – Till analysen

Scandinavian Astor Group debuterar idag på Spotlight. Bolaget är experter på teknik för radarstörning och vill det sig väl hägrar stora order. Men försvarsmateriel är en svår bransch att lyckas i.

Kindred – Till analysen

Speloperatören Kindred faller tungt på börsen efter en vinstvarning med svag utveckling i fjärde kvartalet. Färre fotbollsmatcher på grund av VM samt låg sportboksmarginal pekas ut som två skäl. Bolaget presenterar samtidigt en prognos för helåret 2023.

Wonderful Times Group – Till analysen

Spel- och barnproduktbolaget WTG har fått ordning på lönsamheten de senaste åren men tillväxten har hackat förutom under ett pandemidopat 2021. Kan bolagets satsningar för att åtgärda detta betala sig, och vad kan det innebära för aktien?

New Nordic Healthbrands – Till analysen

Kosttillskottsbolaget New Nordic Healthbrands hade det tufft under 2022 med negativ tillväxt. Kassaflödet behöver stärkas kommande kvartal.

Ferronordic – Till analysen

Återförsäljaren har lyckats sälja sin ryska verksamhet till en prislapp som var betydligt högre än marknaden räknat med. Det ger ett helt nytt läge.

Rådändringar – Till sammanställning

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Idag byter Afv fot om tre bolag.

Så värderas OMXS30 – Till sammanställningen

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 sjönk 15,6% år 2022. Hur värderas aktierna på vinstprognoserna för 2023 och vilka aktier har Affärsvärlden köpråd på?

Branschsvep byggbolag – Till sammanställningen

Byggbolagen hade det rejält motigt under 2022. Vi på Affärsvärlden har kartlagt tillväxt- och marginalutveckling samt andel fondägande för bolagen.

Krönika börsens byrackor – Till krönikan

Affärsvärlden lanserar en egen variant av “Dogs of the Dow”. Det är en hundskola som lär ut att man ska leta aktier bland de mest ratade och ogillade. Enligt originalet ska man bara hålla för näsan och ta de lortigaste jyckarna. Afv väljer ändå att göra ett visst kvalitativt urval. Det blir 20 aktier i första upplagen av Affärsvärldens “Börsens byrackor”.

Investeraren – Till intervjun

Lotta Faxén förvaltar Lannebo Mixfond. För Affärsvärlden berättar hon om varför fonden har gått bättre än börsen 2022 och om nya investeringsteman för det nya året.

Börsgolvet – Till golvet

Storägare med svaga händer, aktier på villovägar och så ett fondbolag som hatar pengar. Det händer grejer i kvarteren kring Stureplan!

Nytt poddavsnitt – Till podden Afv Analys

Peter Benson, Madeleine Lundberg och Otto Klaar snackar Börsens byrackor, Lyko, Solnaberg Properties, Link Prop och Sleep Cycle.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm