Hoppa till huvudinnehållet

Nordnet lanserar Sveriges första helt digitala tjänst för flytt av pensionssparande

Möjligheten att flytta pension förbättras successivt. Mer kundvänlig lagstiftning så väl som bättre verktyg och processer gör det enklare för konsumenten att själv välja var pensionen ska växa.

Därför är det så roligt att kunna berätta att Nordnet nu lanserar ett enklare sätt att flytta pension. Genom ett samarbete med svenska fintechbolaget Insurely implementerar vi en lösning som gör att våra kunder snabbt och smidigt kan hämta in information om sina pensioner för att sedan ta ställning till en flytt. Vi digitaliserar helt enkelt processen för flytt av pension så långt det idag är möjligt.

Svårt blir enkelt

Den som vill flytta sin pension har fram tills idag behövt göra en stor del av arbetet själv. Bara att ta reda på vad man har för pensionssparande – och var – har varit både tidskrävande och komplicerat. Det har inte sällan handlat om kontakter med flera olika pensionsbolag bara för att få en heltäckande bild.

Så är det inte längre. Allt kunden behöver göra är att ange vilket eller vilka pensionsbolag han eller hon tror sig kunna ha pension hos. Med BankID godkänner man sedan att vi hämtar information från dessa. I en enkel och överskådlig lista kommer vi att presentera vilka pensioner kunden har – om det är en fondförsäkring eller traditionell försäkring – och om den kan flyttas.

Spararen har makten

Med hela bilden blir det enkelt för kunden att fatta ett välgrundat beslut. Och just det är faktiskt det viktigaste vi på Nordnet gör, vi skapar förutsättningar för våra kunder att själva bestämma över den egna ekonomin. Det gäller oavsett om det handlar om vilka aktier eller fonder man ska investera i, eller vilket bolag man vill ha sin pension hos. Mossig lagstiftning och tröga administrativa processer har låst fast konsumenterna i decennier. Det här är ett litet men viktigt steg i rätt riktning.

En vädjan: Förenkla och digitalisera

Med det nya flyttverktyget erbjuder Nordnet den mest digitala tjänsten på marknaden. All informationsinhämtning och interaktion med kunderna från vår sida sker digitalt, och för de
pensionsbolag som accepterar signaturer via BankID är kundprocessen papperslös från start till mål. Det här är naturligtvis mycket goda nyheter för pensionsspararna, men jag vill
samtidigt ta tillfället i akt att uppmana de pensionsbolag som fortfarande kräver fysisk underskrift på blankett att ta ett steg i konsumentvänlig riktning och acceptera digitala
signaturer.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2023-04-05 11:57

Bra funktion för många! Tyvärr gäller det inte alla som vill flytta. Fortfarande kräver vissa företag att de ska godkänna en flytt av pengar som de facto är mina…!
Det företag jag arbetade på (WSP Sverige AB) har en policy som förbjuder flytt. Den skrevs för 15 år sedan o man vill inte, orkar inte, ändra.

Det sägs att regeringen ska ändra lagen men det har jag hört sägas i ett halvår nu och inte ett ljud från finansen.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm