Hoppa till huvudinnehållet

Nischbanker, spel och mjukvara

Läs vad Affärsvärlden tycker om Resurs, Scandi Standard, Collector, Betsson, Eastnine, Lime Technologies, Alligo, Ework, CDON, Pierce och Upgrade Invest. Det bjuds också på nyheter kring Rådändringar, Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen och ett nytt poddavsnitt.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Resurs – Till analysen (inget inlogg krävs)

Inte heller 2022 blev Resurs år och aktien har tappat en fjärdedel av värdet senaste året. Stigande räntor verkar inte gynna Resurs lika mycket som övriga banker så risken är att även 2023 blir svagt.

Scandi Standard – Till analysen (inget inlogg krävs)

Kycklingbolaget Scandi Standard har fått mer luft under vingarna och ökade försäljningen med 20% under 2022, till stor del drivet av prishöjningar.

Collector – Till analysen

Collector har gjort en hittills mycket gynnsam omställning mot företagslån och fastighetsbolag, men hur står sig tillgångarna i lågkonjunktur?

Betsson – Till analysen

Speloperatören Betsson fortsätter att uppvisa en stark organisk tillväxt. Starten på 2023 var god.

Eastnine – Till analysen

Baltikum-fokuserade fastighetsbolaget Eastnine presenterade i höstas en köpare till sin sista tillgång i Ryssland till ett bra pris. Första deadlinen för affären sprack utan att ledningen ville presentera vad förseningen berodde på. Frågan är om försäljningen ska sluta som för Ferronordics succéförsäljning eller som för Bonava som nyligen skrev ned värdet på sin ryska verksamhet.

Lime Technologies – Till analysen

Mjukvarubolaget Lime Technologies fortsätter att uppvisa fin tillväxt. Sedan år 2000 har den genomsnittliga tillväxten varit 19% per år i snitt.

Alligo – Till analysen

Alligo parerade inflation och varubrist på ett oväntat bra vis förra året. Nu väntar nya utmaningar i form av byggkonjunkturen.

Ework – Till analysen

Efter sju svåra år där resultatet inte alls hängt med den fina tillväxten börjar det nu bli ändring på den saken.

CDON – Till analysen

CDON-aktien har rasat 45% sedan Affärsvärldens säljråd i höstas. Nu går CDON samman med Fyndiq, som är betydligt mer lönsamma. Hur ska man se på den nya större koncernen och aktien?

Pierce – Till analysen

E-handelsbolaget blev en superflopp under sina första år på börsen. Det går att se en väg till vändning men troligen inte under 2023.

Upgrade Invest – Till analysen

Upgrade Invest började idag handlas på Spotlight. Tanken är att bolaget ska erbjuda onoterade bolag ägarspridning och en väg till börsen. Man skulle kunna se Upgrade som en slags serie-SPAC.

Rådändringar – Till kommentaren

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Afv byter fot om tre bolag.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Portföljen har gått något bättre än index under den senaste veckan och ligger på +13% sedan årsskiftet – främst tack vare Ework. Nu möblerar vi om.

Börsgolvet – Till golvet

En hök, en snedgunga och så ett gäng blankare i uppförsbacke. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren – Till intervjun

Vegard Søraunet förvaltar pengar åt rika familjer i Norge och Sverige. Nu ger han sin syn på investeringarna i Skistar, Storskogen – och Anticimex. Han ger också sin syn på miljardärsflykten i Norge. “Norge blir nästan lite som en emerging market”, säger han till Affärsvärlden.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var helt rätt att köpa Betsson ifjol. Aktien har utvecklats klart bäst av de svenska iGaming-bolagen senaste året. Tyngre har det gått för streamingbolagen Netflix och Spotify.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka har intressanta transaktioner bland annat skett i Arjo, Bredband2, Vitrolife, Latour, RevolutionRace och Boozt.

Nytt poddavsnitt – Till podden Afv Analys

Peter Benson och Björn Rydell går igenom följande bolag i veckans podd: Nibe, Evolution, G5 Entertainment, Tobii, Thule och Upgrade.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm