Hoppa till huvudinnehållet

Kurshaveri, IPO och rapportflod

Läs vad Affärsvärlden tycker om Ericsson, BioGaia, Cellavision, Mandatum, Note, Renewcell, Platzer, Rusta, Arjo, Norion, Filo och Exsitec. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Krönika, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning och Lock-up-avtal.

Ericsson – Till analysen (inget inlogg krävs)

Trots alla de senaste årens förvärvsinvesteringar och sparprogram är Ericsson helt utelämnade till investeringsviljan bland kunderna för att tjäna acceptabla vinster.

BioGaia – Till analysen (inget inlogg krävs)

Probiotikabolaget BioGaia fortsätter att uppvisa stabil tillväxt. Bolagets droppar mot kolik borde i hög grad vara konjunkturoberoende. Med en ny VD på plats så finns potential att BioGaia sätter sin stora nettokassa i arbete.

CellaVision – Till analysen

Blodanalysföretaget CellaVision har ett kämpigt år i ryggen med negativ tillväxt. Höga lagernivåer hos distributörer är en bov i dramat. Nya aktörer försöker nu slå sig in på marknaden för digital cellmorfologi.

Mandtum – Till analysen

Sampo knoppade nyligen av pensionsleverantören Mandatum för att renodla sig mot sakförsäkring. Direktavkastningen runt 10% känns lockande. Samtidigt är frågan hur börsen kommer vilja värdera bolaget då vinsterna faller på grund av långsiktig avveckling av största affärsområdet.

Note – Till analysen

Den organiska tillväxten har saktat in för kontraktstillverkaren Note. Rörelsemarginalen pressades också något i tredje kvartalet. Ledningen guidar däremot för ökad tillväxt och förbättrade marginaler 2024. Är aktien köpvärd?

Renewcell – Till analysen

Renewcells VD Patrik Lundström fick gå på dagen och det verkar inte ha varit en dag för tidigt. Det har nu uppdagats stora frågetecken kring bolagets informationsgivning och trovärdighet. Det är väldigt oklart om det ens finns någon tillräcklig efterfrågan på produkten. Nya VD:n förbättrar inte oddsen.

Platzer – Till analysen

Fastighetsbolaget föll 10% på en rapport med svagt driftnetto och kraftigt fallande förvaltningsresultat.

Rusta – Till IPO-kommentaren

“So far, so good” för lågpriskedjan Rusta som i börsdebuten handlas på rätt sida strecket. Att teckningskursen landade i den lägre delen av spannet var nog bra för alla inblandade.

Arjo – Till kommentaren

Medicinteknikbolaget Arjo fortsätter uppvisa stabil tillväxt. Ledningen upprepade budskapet om 3-5% organisk tillväxt för helåret 2023. Att bolaget sänker skuldsättningen är en viktig värdedrivare framöver.

Norion – Till analys

Än så länge har Norion, som tidigare hette Collector, hanterat krisen för sin största kundgrupp fastighetsbolagen på ett bra vis. Kanske väntar något värre?

Filo – Till analysen

Lundinbolaget Filo Corp prospekterar en eventuellt enorm kopparfyndighet i argentinska Anderna. Det finns mycket vi gillar med bolaget. Bland annat framstår Filo som en intressant temainvestering för den som tror att elektrifieringen kommer att driva kopparpriset till nya nivåer. Frågan är om det redan väldigt höga börsvärdet lämnar tillräcklig uppsida.

Exsitec – Till analysen

Systemintegratören Exsitec har uppvisat stark tillväxt sedan noteringen för drygt tre år sedan. Den organiska tillväxten är fortsatt stabil. Förvärvstempot har varit lägre senaste året. Balansräkningen är dock i bra skick och torrt krut finns.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Både Volvo och Note kom med rapporter som borde fått ett bättre mottagande tycker vi. Men börshumöret var inte gynnsamt under veckan.

Börsgolvet – Till golvet

Badvattnet börjar bli kyligt i poolerna på Strandvägen. Fastighetsinvesterarna söker sig till husvagnar och båtar för att rädda sig undan räntan. Alle man ombord!

Investeraren – Till intervjun

Med fokus på transaktioner synar Gustav Sällberg fastighetsbolagen i springorna. “Det är en perfekt storm i sektorn just nu och flera bolag kan dubblas på ett par års sikt”, säger PriorNilssons fastighetsförvaltare.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Köprådet av norska Autostore blev väldigt lyckat med hela 71% avkastning. Även säljråden för CDON, Alm-bolagen ALM Equity och Svenska Nyttobostäder blev väldigt bra.

Lock-up-avtal – Till sammanställningen

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i Smart Eye, Advanced SolTech Sweden och Senzagen.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer