Hoppa till huvudinnehållet

E-handel, tillväxtbolag och hälsovård

Läs vad Affärsvärlden tycker om Boozt, Future Gaming Group, Hemnet, Scandic Hotels, Boule Diagnostics, Sitowise, Sensidose och Better Collective. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Börsgolvet, Råduppföljning, nytt poddavsnitt och Insiderkollen.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Boozt – Till analysen (inget inlogg krävs)

E-handelsbolaget Boozt har anordnat en kapitalmarknadsdag och presenterat nya finansiella mål. Aktien har sjunkit en del sedan Affärsvärldens säljråd tidigare i år. Hur ska man se på aktien?

Future Gaming Group – Till analysen (inget inlogg krävs)

Future Gaming Group är ett marknadsföringsbolag inom nätspel som har rätt fin lönsamhet. Men det kan dröja innan ägarna kan få del i några vinster.

Hemnet – Till analysen

Bostadsplattformen Hemnet växer fint och uppvisar höga marginaler. Att insynspersoner säljer aktier samtidigt som Hemnet själva gör återköp ger inga pluspoäng. Hur ska man se på aktien?

Scandic Hotels – Till analysen

Marknaden anar sämre tider, men hotellkedjan ser ett stabilt år framför sig. Konvertibelförfallet i oktober 2024 är dock en osäkerhet som ger avdrag på betyget.

Boule Diagnostics – Till analysen

Ökad konkurrens, svagt kassaflöde och en företrädesemission har pressat blodanalysbolaget Boule rejält på börsen.

Sitowise – Till analysen

Finska byggkonsulten Sitowise noterades 2021. Hur ska man se på aktien?

Sensidose – Till bud-kommentaren

Norska läkemedelsbolaget Navamedic lägger ett bud på svenska börskollegan Sensidose på 6,27 kronor per aktie. Det motsvarar en premie på 48%.

Börsgolvet – Till golvet

Bistra schweiziska vindar sveper in över Stureplan och får mäklarna att hålla hårt i bonuschecken. Samtidigt skakar fuskbyggen i grunden och rossliga motorer får oväntat ny energi.

Better Collective – Till analysen

Marknadsföringsbolaget Better Collective har ett starkt track-record och goda utsikter. Det kan vara en aktie för byrålådan.

Investeraren Ulf Hedlundh – Till intervjun

Efter 30 år som VD på Svolder väljer Ulf Hedlundh att lämna investmentbolaget “när festen är som roligast”. I en intervju med Affärsvärlden berättar han om vilka småbolag som får hans hjärta att ticka, varför han alltid har förespråkat försvarsaktier och vikten av att våga sticka ut hakan i kvartalsrapporterna.

Investeraren Günther Mårder – Till intervjun

Efter nästan ett decennium som VD på Företagarna lämnar Günther Mårder sitt uppdrag i höst. För Affärsvärlden berättar han om höjdpunkterna som VD, läget i ekonomin och hur han tror att börsen kommer att utveckla sig. Sparprofilen berättar också om vilken sektor på Stockholmsbörsen han tror mest på, vilken miljardär han har störst respekt för, samt när han tror att Riksbanken sänker räntan.

Fastighetssvep överbelåning – Till genomgången

Afv:s genomgång visar att en majoritet av fastighetsbolagen klarar att fastighetsvärdena faller med 15% utan att bli överbelånade, och utan att substansrabatten i aktien försvinner. Det är ett bra utgångsläge för den som vill gå mot strömmen och leta köpvärda fastighetsaktier.

Afv-portföljen – Till kommentaren

Portföljens småbolag hade svårt att matcha uppgången för index. En till synes säker hyresgäst visade sig inte vara det för Link Prop.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var helt rätt att köpa Trelleborg för ett år sedan. Men med facit i hand borde vi ha avstått från att hoppas på turnaround i finska Wärtsilä och istället gett köpråd för Alfa Laval. Ett exempel på att kvalitet ibland är viktigare än pris.

Nytt poddavsnitt – Till podden Afv Analys

Peter Benson, Madeleine Lundberg och Daniel Zetterberg diskuterar följande i veckans avsnitt: Scandic, Proact, Dustin, Cibus och fastighetsbolagens räntekänslighet.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm