Hoppa till huvudinnehållet

E-handel, förvärv och en ny IPO

Läs vad Affärsvärlden tycker om Lyko, Kindred, Kjell Group, Svedbergs, Schibsted, C-Rad, NCC, Norconsult, CombinedX, Nobia samt Branschsvep tjänstebolag. Det bjuds också på nyheter kring IPO-guiden, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning och Lock-up-avtal.

Lyko – Till analysen (inget inlogg krävs)

Lykos huvudägare borde tänka om och finansiera bolagets enorma automationsprojekt med nytt eget kapital i stället för lån. Om inte lär det bli svårt att sminka över det faktum att skuldsättningen kommer svälla bortom rimliga proportioner under kommande år.

Svedbergs – Till analysen (inget inlogg krävs)

Badrumsbolaget Svedbergs presenterade nyligen Q3-rapporten. Samtidigt slog bolaget till med ett förvärv i Nederländerna och meddelade också att de kommer göra en företrädesemission under våren.

Kindred – Till analysen

I slutet av november presenterar speloperatören både Q3-rapporten men framför allt resultaten av bolagets strategiska översyn. Kindred-aktien har tappat 30% från nivåerna i somras.

Kjell Group – Till analysen

Aktien rusade efter en Q3-rapport som gav stöd åt idén att Kjell kan klara sig utan nyemission. Överhänget från riskkapitalägaren FSN kvarstår dock.

Schibsted – Till analysen

Norska Schibsted ger ut tidningar som SvD och VG men de tjänar sina pengar på nätet och radannonsbolag som Finn och Blocket. Ett stort värde ligger också i deras ägarskap i börsbolaget Adevinta – som kan vara på väg att säljas.

C-Rad – Till analysen

Medicinteknikbolaget C-Rad har uppvisat en stark orderingång senaste året. Mycket tyder på att positioneringsprodukter håller på att bli standard inom strålterapin. Det finns också tecken på ökad konkurrens.

NCC – Till analysen

Uppsidan i aktien lockar men den stora risken är att marknaden underskattar vilka kostnader och problem som kan uppstå inom fastighetsutvecklingen, där NCC nu har pågående projekt med låg uthyrning och färdigställda projekt som inte blir sålda.

Norconsult – Till IPO-analysen

Den börsaktuella norska teknikkonsulten Norconsult påminner en hel del om Sweco. Sista teckningsdag 231108.

VO2 Cap – Till analysen

Ett av VO2:s viktigaste dotterbolag tappade hela kundstocken vid årsskiftet och försöker nu bygga upp affären igen. Ett par dotterbolag går bra men vi tror inte att det räcker för att göra annonskoncernens aktie intressant.

CombinedX – Till analysen

IT-konsulten CombinedX noterades våren 2022 till kurs 42 kronor. Sedan dess har bolaget gjort en handfull förvärv samtidigt som aktien kommit ned en bit. Den organiska tillväxten har varit stabil under 2023 och balansräkningen är i bra skick.

Nobia – Till kommentaren

Köksbolaget Nobia rusade 17% på börsen efter att ha presenterat räkenskaperna för tredje kvartalet. Den organiska tillväxten föll kraftigt och skuldsättningen är fortsatt hög.

Branschsvep tjänstebolag – Till sammanställningen

Flera av bolagen med exponering mot bygg- och fastighetsrelaterade tjänster har uppvisat fallande marginaler senaste åren på grund av inflationen. Affärsvärlden har kartlagt tillväxt- och marginalutveckling och listar våra favoriter i sektorn.

IPO-guiden – Till sammanställningen

Under första halvåret 2023 noterades enbart ett bolag. Aktiviteten har ökat senaste tiden och miljardnoteringen av Rusta häromveckan var en märkeshändelse.

Investeraren – Till intervjun

Efter 30 år i finansbranschen vet Torbjörn Olofsson fortfarande inte om han har haft tur eller skicklighet – trots att hans fond slagit index med 30 procentenheter sedan start. “Jag var nog lite turist i fondmarknaden när jag grundade Kvartil”, säger den tidigare hedgefondräven, som startat ännu en investmentbolagsfond – med fokus på onoterat.

Råduppföljning – Till uppföljningen

Samtliga analyser vecka 43 förra året mynnade ut i neutrala råd. De flesta aktierna föll under perioden, men Bonesupport stack ut med mycket stark kursutveckling.

Lock-up-avtal – Till sammanställningen

Kommande veckor löper lock-up-avtal ut för ägarna i Rejlers, 4C Group, Kebni, Norditek, Upgrade Invest Nordic och Binero Group.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer