Hoppa till huvudinnehållet

Byggbolag, nya bud och rapportflod

Läs vad Affärsvärlden tycker om Storebrand, NFO Drives, Alimak, Skanska, Ferroamp, Paydrive, Integrum, Sensidose, Troax, Adtraction, Corem samt Oneflow. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Krönika, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning och Insiderkollen.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Storebrand – Till analysen (inget inlogg krävs)

Norska pensionsjätten Storebrand är på kort sikt en stor förlorare på börsfall och stigande räntor.

NFO Drives – Till analysen (inget inlogg krävs)

NFO Drives är ett teknikbolag som säljer produkter för styrning av elmotorer till bland annat försvarsindustrin. Resultatet har pendlat runt nollan de senaste åren. Nu håller bolaget dock på att exekvera på en lovande plan för att lyfta bolaget till nästa nivå.

Alimak – Till analysen

Den bromsande byggkonjunkturen kommer bli ett tufft test av vinstförmågan hos Alimak som tillhör världens största tillverkare av bygghissar. Men oddsen är hyggliga att de klarar utmaningen bra.

Skanska – Till analysen

Skanska ångar på med överraskande bra lönsamhet inom byggrörelsen men de senaste årens stora satsningar på egna projekt har ökat det cykliska inslaget i koncernen rejält.

Ferroamp – Till analysen

Omräknade siffror för Q4 och dåliga siffror i Q1 sätter aktien under hård press inför den kommande emissionen. Bolaget måste nu bevisa att man faktiskt kan tjäna pengar på sina produkter.

Paydrive – Till bud-kommentaren

Branschkollegan Dina Försäkringar lägger ett bud på Paydrive uppgående till 8,94 kronor per aktie. Det är en budpremie på 58,2% och värderar Paydrive till knappt 80 Mkr. Hur ska man se på budet?

Integrum – Till analysen

Medicinteknikbolaget Integrum har pressats rejält på börsen senaste året. Tillväxtmöjligheterna i USA är goda.

Sensidose – Till bud-kommentaren

Sedan en månad tillbaka pågår en budstrid om Spotlightbolaget Sensidose. Norska läkemedelsbolaget Navamedic höjer idag sitt vederlag till 8,50 kronor per aktie vilket är bolagets tredje bud på Sensidose.

Troax – Till analysen

Troax har en stark marknadsposition och fin tillväxthistorik. Kortsiktigt oroar en svagare orderingång. Balansräkningen är däremot i gott skick och möjliggör utrymme för förvärv och andra tillväxtsatsningar.

Adtraction – Till analysen

Marginalerna faller och tillväxtutsikterna är något sämre än tidigare för affiliatenätverket. Vi ser risk att marknaden har alldeles för höga förhoppningar på årets lönsamhet.

Corem – Till analysen

Rutger Arnhults fastighetsbolag Corem kämpar med obligationsförfall och allmänt hög skuldsättning. Om bolaget inte snart lyckas genomföra stora avyttringar väntar sannolikt en nyemission runt hörnet.

Oneflow – Till analysen

Mjukvarubolaget Oneflow säljer lösningar för att hantera avtal som signeras digitalt. Bolaget noterades för drygt ett år sedan. Idag rapporterar Oneflow Q1 och senarelägger samtidigt de finansiella målen.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Portföljen tar åter in Volvo bland innehaven och adderar även en e-handlare inom mattor.

Krönika bolagsstyrning – Till krönikan

Det säger mycket om den svenska konflikträdslan när det blir en riksnyhet att en inkompetent (svensk) VD fått en befogad uppsträckning av en arg (dansk) investerare. Dansk intolerans mot undermålighet kan dock gå till överdrift. Efter IPO-haveriet i mikrobolaget Meew har det blossat upp en dansk debatt som hotar leda till destruktiva regleringar.

Börsgolvet – Till golvet

Det är baissiga tongångar runt Stureplan. Biotechunder briserar, spacar späckas och rapporterna sminkas med Bull Shit Earnings. Välkommen sköna maj!

Investeraren – Till intervjun

Mikael Holm-Lorsell satsar på tre typer av bolag – och gillar därför bland annat Bufab och Securitas. “Snöbollen kan fortsätta rulla år in och år ut”, säger han om den förstnämnda aktien.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Enbart en av elva aktier steg sett över ett år i veckans omgång. Det var MedCap som vi köpstämplade ifjol. Avkastningen blev över 40%. Omgångens IPO-bolag utvecklades till rejäla haverier och det var helt rätt att undvika Arctic Blue Beverages som föll över 90%.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i SBB, Cloetta, Doxa, BHG Group, Betsson, Biotage, Evolution, Hemnet, SignUp och Bonesupport.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm