Bolån.


Marknadens lägsta listränta – utan förhandling.

Om du har ditt sparande hos Nordnet kan du få en lägre ränta ju mer du sparar. Till och med så låg som 0,79 procent*, marknadens lägsta listränta.

Men även om du inte har en krona placerad hos oss, kan du ändå få en förmånlig ränta, från 1,05 procent**.

Prutat och klart, utan jobbiga förhandlingar.

 • Ränta mellan 0,79 % och 2,04 %.
 • Lägre ränta ju mer du sparar.
 • Upp till 60 % belåningsgrad.
 • Bolån som är prutat och klart - slipp jobbiga förhandlingar.

Vilket lån passar dig?

Samla 1 miljon eller mer. Ränta 0,79 - 2,04%.

Om du har 10 miljoner i samlat sparande kan du få marknadens lägsta ränta på 0,79 procent*. Men även du som har minst en miljon placerat hos Nordnet, kan få en fördelaktig ränta. Ju större sparande, desto lägre ränta, helt enkelt.

Både privat sparande, företagskonton och pensionsförsäkringar räknas. Du kan också räkna med din medsökandes tillgångar. Det är enklare än du tror att flytta dina besparingar till oss. Vi hjälper dig självklart med det praktiska helt kostnadsfritt.

 • Minst 1 mkr i samlat sparande hos oss.
 • Ju mer du sparar, desto lägre ränta.
 • Bindningstid 3 månader.
 • Minsta lånebelopp 1 mkr per objekt.

*Avser effektiv ränta efter högsta möjliga ränterabatt (190906). För högsta rabatt krävs en belåningsgrad på max 60 % och minst 10 mkr i tillgångar hos Nordnet. Effektiv ränta utan rabatt för ett bolån på 1 mkr med en bindningstid på 3 mån och en löptid på 30 år är 2,04 %, vilket (förutsatt oförändrad ränta och utan hänsyn till ev. skatteavdrag) ger en månadskostnad om 1 700 kr och en total kreditkostnad om 1 612 000 kr. Bolånet kräver en kostnadsfri aktie- och fonddepå hos Nordnet.

Inget kapitalkrav och grön rabatt. Ränta 1,05 - 1,89%.

Även om du inte har en krona sparad hos oss, kan du ändå flytta ditt bostadslån och få en förmånlig ränta från 1,05 procent** genom vårt samarbete med Stabelo. Prutat och klart, helt utan jobbiga förhandlingar.

I samarbete med Stabelo erbjuder vi bindningstiderna tre månader, ett år, två år, tre år, fem år och tio år och en belåningsgrad upp till 60 procent. Om du har ett energieffektivt boende får du 10 punkter rabatt på din ränta och om du lånar till en större energieffektiviserade investering kan du få 20 punkter rabatt på just den delen av ditt lån. Smart, eller hur?

 • Inget krav på sparande.
 • Bindningstid 3 månader till 10 år.
 • Minsta lånebelopp 500 000 kr för nya lån, 200 000 kr för tilläggslån.
 • Grönt Bolån för extra rabatt.
Stabelo årets bolån

**Bolån utan motkrav är samarbete med Stabelo AB som kreditgivare och du ansöker hos Stabelo. Max 60% belåningsgrad. Med 1 år bunden ränta på 1.05% för ett lån på 1 000 000 kr med 30 år rak amortering om 2 778 kr/mån (effektiv ränta 1.06 %), blir det totala beloppet att betala 1 157 925 kronor, varav 157 925 kr ränta om räntan är oförändrad under lånets löptid (30 år). Den första månadsbetalningen blir då 3 653 kr vilket motsvarar en räntekostnad om 875 kr och en amortering på 2 778 kr (totalt 360 månadsbetalningar). Årsränta per den 2020-12-08. Lånet förutsätter panträtt i fast egendom eller bostadsrätt. Du behöver vara kund hos Nordnet för att ansöka.

Våra räntor.

Nordnets bolån för kunder med ett större sparande.


Du betalar.

Samlat sparande hos Nordnet.

0,79 % (3 mån)

Om du sparar 10 miljoner kr eller mer hos oss.

0,99 % (3 mån)

Om du sparar 5 - 10 miljoner kr hos oss.

1,09 % (3 mån)

Om du sparar 2,5 - 5 miljoner kr hos oss.

1,29 % (3 mån)

Om du sparar 1 - 2,5 miljoner kr hos oss.

2,04 % (3 mån, standardränta utan rabatt)

Om du inte har något sparande hos oss


 

Stabelos bolån utan krav på sparande.


Du betalar.

Samlat sparande hos Nordnet.

1,19 % (3 mån)

Inget kapitalkrav.

1,05 % (1 år)

Inget kapitalkrav.

1,20 % (2 år)

Inget kapitalkrav.

1,24 % (3 år)

Inget kapitalkrav.

1,29 % (5 år)

Inget kapitalkrav.

1,74 % (10 år)

Inget kapitalkrav.

 
Vad kostar det att låna?

kr

kr

%

Din ränta

%

Lånebelopp

kr

Räntekostnad

kr/mån

Kostnaden är beräknad på aktuell tremånadersränta och aktuell lånevolym. Räntan gånger volymen delat på tolv ger månadskostnaden. Ingen hänsyn har tagits till ränteavdrag.

Representativa exempel.

0,79 % ränta.

Lånebelopp

1 000 000

Ordinarie nominell ränta

2,02 %

Ordinarie effektiv ränta

2,04 %

Rabatt

1,25 %

Effektiv ränta efter rabatt

0,79 % *

Löptid

30 år

Månadsbetalning

658 kr **

Uppläggningsavgift

0 kr

Årsavgift

0 kr

Totalt att återbetala

1 237 000 kr **

Kreditgivare Nordnet.


* Räntesats per 190906 vid belåning på max 60 % och minst 10 mkr i tillgångar.

** Gäller vid oförändrad ränta. Ingen hänsyn har tagits till ränteavdrag.

1,05 % ränta.

Lånebelopp

1 000 000

Nominell ränta

1,05 %*

Effektiv ränta

1,06 %

Återbetalningstid

30 år

Räntekostnad per månad

875 kr **

Amortering

2 778 kr

Uppläggningsavgift

0 kr

Årsavgift

0 kr

Totalt att återbetala

1 157 925 kr

Kreditgivare Stabelo.


* Räntesats per 201208 vid belåning på max 60 % och ett års löptid.
** Gäller vid oförändrad ränta. Ingen hänsyn har tagits till ränteavdrag.

2,04 % ränta.

Lånebelopp

1 000 000

Ordinarie nominell ränta

2,02 %

Ordinarie effektiv ränta

2,04 %

Rabatt

0 %

Effektiv ränta efter rabatt

2,04 % *

Löptid

30 år

Månadsbetalning

1 700 kr **

Uppläggningsavgift

0 kr

Årsavgift

0 kr

Totalt att återbetala

1 612 000 kr **

Kreditgivare Nordnet.


* Räntesats per 190906 vid belåning på max 60 %.


** Gäller vid oförändrad ränta. Ingen hänsyn har tagits till ränteavdrag.

Frågor och svar.

Om dig som låntagare.

Nordnet:

Du som lånar genom Nordnet behöver vara privatkund hos oss och ha en så kallad aktie- och fonddepå. Du behöver också ha en bostad som belånas till maximalt 60 procent av nuvarande marknadsvärde. Observera att Nordnet måste ha hela lånet - du kan exempelvis inte lägga en del av lånet hos oss och en del hos en annan bank.

När du skickar in din ansökan genomför vi en sedvanlig kreditprövning, där ingår bland annat en så kallad ”kvar att leva på-kalkyl".

Rabatten börjar gälla från 1 miljon kronor i samlade tillgångar hos oss. Har du 10 miljoner kronor eller mer får du maximal rabatt.

Stabelo:

Du som lånar behöver vara privatkund hos oss och ha en så kallad aktie- och fonddepå. Du behöver också ha en bostad som belånas till maximalt 60 procent av nuvarande marknadsvärde. Observera att Stabelo måste ha hela lånet - du kan exempelvis inte lägga en del av lånet hos oss och en del hos en annan bank.

Nordnet:

Minsta lånebelopp är 1 miljon kronor. Belåningsgraden får maximalt vara 60 procent av bostadens marknadsvärde.

Stabelo:

Du får låna upp till 60 procent av bostadens värde upp till 6 gånger hushållets bruttoinkomst. Lägsta lånebelopp är 500 000 kronor och maximalt 10 miljoner kronor.

Nordnet:

Du får belåna villa, bostadsrätt eller fritidshus. Den som tar lånet ska äga bostaden, och alla som äger bostaden måste stå med på lånet.

Precis som ditt boende utgör säkerhet för lånet, så utgör även tillgångarna i dina depåer och konton hos Nordnet Bank samt dina eventuella kapitalförsäkringar hos Nordnet Pensionsförsäkring säkerhet för det lån du tar.

Stabelo:

Du får belåna din villa eller bostadsrätt i bostadsrättsförening som du har för permanentboende. Du behöver själv äga bostaden som du vill belåna. Observera att Stabelo måste ha hela lånet - du kan exempelvis inte lägga en del av lånet hos oss och en del hos en annan bank.

Nordnet:

I samband med att du ansöker om lån genomför vi en värdering av din bostad, baserad på statistik från liknande objekt. Är du som kund inte nöjd med den har du möjlighet att själv bekosta värdering av en oberoende värderingsman. Observera att bostaden måste ha ett värde på cirka 1 660 000 kronor för att kunna belånas.

Stabelo:

I samband med att du ansöker om lån genomför Stabelo en statistisk värdering av din bostad. Den statistiska värdering tar inte hänsyn till specifika detaljer kopplad till just din bostad och därför kan värderingen i vissa fall skilja sig från det värde som du som kund förväntat dig. I dessa fall finns möjlighet att själv bekosta värderingen av en registrerad fastighetsmäklare alternativt en oberoende värderingsman, dvs. en värdering utförd av en av Samhällsbyggarna auktoriserad värderingsman. Värderingen får inte vara äldre än 3 månader. Dessa värderingsunderlag kommer att jämföras med den statistiska värderingen och justeringar av värdet kan förekomma.

Stabelo äger rätt att besluta om den pantsatta egendomens värde efter den värderingsmodell och metod som Stabelo vid var tid tillämpar.

Nordnet:

Det är dina samlade tillgångar hos Nordnet Bank och Nordnet Pensionsförsäkring som ligger till grund för den rabatt som du får. Om ni är två sökande, räknas bådas tillgångar. Rabatten träder in vid 1 miljon kronor i samlade tillgångar hos oss. Maximal rabatt får du vid 10 miljoner kronor.

Stabelo:

Du behöver inte ha några särskilda tillgångar, Stabelos ränta är samma för alla som får ett beviljat lån.

Nordnet:

Nej. Eftersom den vi lånar ut till ska bo i bostaden är det inte möjligt att fungera som medlåntagare till exempelvis barn. Däremot har du möjlighet att ansöka om lån på en egen bostad upp till 60 procent av värdet - och själv låna ut pengarna till dina barn.

Stabelo:

Ja, det går bra så länge barnet som bor i bostaden också är låntagare.

Om räntan.

Nordnet:

Räntan baseras på den officiella räntan STIBOR 3 månader plus ett påslag. Du har också möjlighet att få en rabatt, baserad på dina samlade tillgångar hos Nordnet Bank och Nordnet Pensionsförsäkring. Om värdet på dina tillgångar sjunker kan du få en lägre rabatt - och därmed en högre ränta.

Vidare baseras din rabatt på belåningsgraden. Om belåningsgraden stiger genom att värdet på bostaden sjunker, kan du få lägre rabatt - och därmed en högre ränta.

Det finns ingen möjlighet att förhandla om räntan - det är enbart ovanstående faktorer som avgör vilket pris du får.

Räntan sätts om var tredje månad.

För en fullständig förteckning över aktuella räntor, se prislistan under rubriken Räntor / Bolån för Private Banking.

Stabelo:

Stabelo erbjuder alla kunder en och samma ränta som utgår från den faktiska genomsnittsräntan från de sex största bolånegivarna och en rabatt mot det oviktade genomsnittet av dessa. Rabatten varierar något baserat på marknadens förutsättningar men målet är att Stabelo ska vara billigare än snittet av de sex största bolånegivarna.

Befintliga och nya kunder får samma låga ränta när räntorna läggs om. Du behöver därför aldrig lägga tid på att bevaka dina rabatter eller oroa dig för att räntan läggs om till en högre nivå än vad som gäller för nya kunder. Räntor med 3 månaders löptid läggs om den tredje onsdagen den tredje månaden i varje kvartal. Övriga bindningstider läggs om till gällande 3 månaders ränta vid räntebindningstidens slut. När du ansöker om ett nytt lån hos oss får du den räntan som gäller på utbetalningsdagen.

Nordnet:

Nej, vi erbjuder enbart en ränta som sätts om var tredje månad.

Stabelo:

Stabelo erbjuder räntebindningstiderna tre månader, ett år, två år, tre år, fem år och tio år. Du kan när som helst binda hela eller delar av ditt lån.

Nordnet:

Det finns framförallt tre förklaringar till att räntan är så låg:

1. Solida låntagare – rabatten träder in vid 1 miljon kronor i samlade tillgångar hos oss och maximal rabatt gäller från 10 miljoner kronor

2. Hög säkerhet i både tillgångar hos Nordnet och i bostaden – belåningsgrad på bostaden är maximalt 60 procent

3. Billig upplåning eftersom vi har ett stort kapitalöverskott i och med våra kunders inlåning

Stabelo:

Stabelo kan hålla låga räntor genom en effektiv och digital process, samt något striktare krav på sina bolånetagare till exempel maximal belåningsgrad på 60 procent.

Nordnet:

Den genomsnittliga räntan beräknas på samtliga lån som betalades ut under månaden. 

Genomsnittsränta dec 2020: 0,91 procent

Genomsnittsränta nov 2020: 0,93 procent

Genomsnittsränta okt 2020: 0,84 procent

Genomsnittsränta sep 2020: 0,82 procent

Genomsnittsränta aug 2020: 0,92 procent

Genomsnittsränta jul 2020: 0,98 procent

Genomsnittsränta jun 2020: 1,00 procent

Genomsnittsränta maj 2020: 1,01 procent

Genomsnittsränta apr 2020: 0,96 procent

Genomsnittsränta mar 2020: 0,98 procent

Genomsnittsränta feb 2020: 0,93 procent

Genomsnittsränta jan 2020: 0,90 procent

Genomsnittsränta dec 2019: 0,80 procent

Genomsnittsränta nov 2019: 0,88 procent

Genomsnittsränta okt 2019: 0,96 procent

Genomsnittsränta sep 2019: 0,90 procent

Genomsnittsränta aug 2019: 1,06 procent

Genomsnittsränta jul 2019: 0,95 procent

Genomsnittsränta jun 2019: 0,94 procent

Genomsnittsränta maj 2019: 1,04 procent

Genomsnittsränta apr 2019: 1,08 procent

Genomsnittsränta mar 2019: 0,90 procent

Genomsnittsränta feb 2019: 0,83 procent

Genomsnittsränta jan 2019: 0,91 procent

Genomsnittsränta dec 2018: 0,85 procent

Genomsnittsränta nov 2018: 0,86 procent

Genomsnittsränta okt 2018: 0,81 procent

Genomsnittsränta sep 2018: 0,86 procent

Genomsnittsränta aug 2018: 0,91 procent

Genomsnittsränta jul 2018: 0,85 procent

Genomsnittsränta jun 2018: 0,84 procent

Genomsnittsränta maj 2018: 0,90 procent

Genomsnittsränta apr 2018: 0,94 procent

Genomsnittsränta mar 2018: 0,94 procent

Genomsnittsränta feb 2018: 0,89 procent

Genomsnittsränta feb 2018: 0,89 procent

Genomsnittsränta jan 2018: 0,94 procent

Genomsnittsränta dec 2017: 0,96 procent

Genomsnittsränta nov 2017: 0,93 procent

Genomsnittsränta okt 2017: 0,91 procent

Genomsnittsränta sep 2017: 0,87 procent

Genomsnittsränta aug 2017: 0.85 procent

Genomsnittsränta jul 2017: 0,88 procent

Genomsnittsränta jun 2017: 0,89 procent

Genomsnittsränta maj 2017: 0,86 procent

Genomsnittsränta apr 2017: 0,90 procent

Genomsnittsränta mar 2017: 0,90 procent

Genomsnittsränta feb 2017: 0,91 procent

Genomsnittsränta jan 2017: 0,86 procent

Genomsnittsränta dec 2016: 0,84 procent

Genomsnittsränta nov 2016: 0,87 procent

Genomsnittsränta okt 2016: 0,88 procent

Genomsnittsränta sep 2016: 0,86 procent

Genomsnittsränta aug 2016: 0,84 procent

Genomsnittsränta jul 2016: 0,91 procent

Stabelo:

Den genomsnittliga räntan beräknas på samtliga lån som betalades ut under månaden och publiceras på Konsumenternas för samtliga långivare, här.

Nordnet:

Räntebetalningarna dras en gång per månad från den aktie- och fonddepå som du har hos Nordnet.

Stabelo:

Räntan dras via autogiro från ditt valda konto en gång i månaden.

Nordnet:

Räntan följer den officiella räntan STIBOR 3 månader, och den sätts om var tredje månad. Din ränta kan även ändras om förutsättningarna för räntan förändras. Det vill säga om du tar ut tillgångar som kvalificerar dig till en viss rabatt, eller om bostadens värde minskar så att du får en högre belåningsgrad.

Vissa yttre faktorer kan också påverka räntan, exempelvis kreditpolitiska beslut. För fullständig information om ränteändringar, se allmänna villkor - avsnitt B.

Stabelo:

Befintliga och nya kunder får samma låga ränta när räntorna läggs om. Du behöver därför aldrig lägga tid på att bevaka dina rabatter eller oroa dig för att räntan läggs om till en högre nivå än vad som gäller för nya kunder. Räntor med 3 månaders löptid läggs om den tredje onsdagen den tredje månaden i varje kvartal. Övriga bindningstider läggs om till gällande 3 månaders ränta vid räntebindningstidens slut.

Övriga frågor.

Nordnet:

Ja, du kan utöka ditt lån så länge belåningsgraden inte överskrider 60 procent. Minsta belopp att öka lånet med är 250 000 kronor. Om du vill utöka ditt lån genomgår du samma kreditprövning som när du tar lån för första gången.

Stabelo:

Ja, du kan utöka ditt lån så länge belåningsgraden inte överskrider 60 procent. Minsta belopp att öka lånet med är 250 000 kronor. Om du vill utöka ditt lån genomgår du samma kreditprövning som när du tar lån för första gången.

Nordnet:

Din rabatt är baserad på dina totala tillgångar hos Nordnet Bank och Nordnet Pensionsförsäkring. Om du flyttar dina tillgångar från Nordnet, kan rabatten komma att ändras. Vi går igenom detta inför varje villkorsändringsdag, det vill säga var tredje månad.

Stabelo:

Ingenting, du får behålla samma låga ränta oavsett hur mycket sparkapital du har hos Nordnet.

Nordnet:

Nya lån som beviljats efter 1 juni 2016 omfattas av amorteringskravet, vilket innebär att du kan behöva amortera 1 procent årligen om belåningsgraden överstiger 50 procent av bostadens värde.*

Nya lån som beviljats efter 1 mars 2018 omfattas av det skärpta amorteringskravet, vilket innebär att du kan behöva amortera 1 procent årligen om lånebeloppet överstiger 4,5 gånger din/er årsinkomst.**

Om värdet på din bostad sjunker så att belåningsgraden uppgår till minst 70 procent vill vi att du amorterar på ditt lån. Om det händer, kontaktar vi dig.

* Vid köp eller vid höjning av befintligt lån sätts ett amorteringsgrundande värde som gäller som värdering i fem år.

** Som årsinkomst räknas låntagarnas bruttoinkomst enligt FI:s rekommendationer, däribland lön, pension, eventuella kapitalinkomster m.m. som Nordnet bedömer stadigvarande.

Du kan läsa mer om amorteringskraven här.

Under rådande omständigheter p g a Covid-19 så har dock Finansinspektionen beslutat att ge långivare möjlighet att frångå amorteringskraven till och med juni 2021.

Stabelo:

Det skärpta amorteringskravet som gäller från och med 1 Mars 2018 innebär att amorteringskravet sätts utifrån hur mycket du lånar i förhållande till din inkomst. Lånar du mer än 4,5 gånger din totala årsinkomst före skatt behöver du amortera 1 procent av lånet årligen. Om ni är två som lånar så är det er sammanlagda årsinkomst som räknas.

Finansinspektionen införde det tidigare amorteringskravet den 1 juni 2016. Kravet innebär att det är belåningsgraden för ditt bolån som styr amorteringen. Har du en belåningsgrad på över 70 procent av marknadsvärdet på din bostad ska du amortera minst 2 procent per år på den totala skulden. Är belåningsgraden mellan 50 till 70 procent av marknadsvärdet ska du amortera minst 1 procent per år på den totala skulden. Är belåningsgraden 50 procent eller lägre av marknadsvärdet på din bostad kan du få amorteringsfritt.

Marknadsvärdet som ligger till grund för din amortering och belåningsgrad är fast i 5 år. Det betyder att du inte kan ändra amorteringsbeloppet under villkorsbindningstiden även om marknadsvärdet skulle öka under perioden.

Har du ett lån som är taget före amorteringskravet trädde i kraft och flyttar ditt lån till Stabelo, utan att utöka lånet, har du möjlighet att behålla dina befintliga amorteringsvillkor.

Under rådande omständigheter p g a Covid-19 så har dock Finansinspektionen beslutat att ge långivare möjlighet att frångå amorteringskraven till och med juni 2021.

Nordnet:

Nej, vi tar inte ut några avgifter för lånet - så länge du betalar din ränta i tid. Vid köp eller belåning av fastighet tar dock Lantmäteriet ut en kostnad för lagfart och pantbrev.

Lagfart är ett bevis på att det är du som äger fastigheten. Om du har köpt din fastighet betalar du både stämpelskatt och en administrationsavgift. Vid arv eller gåva betalar du normalt bara administrationsavgiften. Aktuell avgift för stämpelskatt är 1,5 procent av köpeskillingen plus 825 kronor i administrativ avgift. Om bostaden kostar 5 000 000 kronor innebär det en kostnad på 75 825 kronor.

När du lånar pengar behöver vi som långivare en säkerhet för lånet. Genom att upplåta så kallad panträtt kan du använda din fastighet som säkerhet för både nya lån och i de fall du önskar utöka befintliga lån. Beloppet på pantbrevet måste motsvara det belopp du har tänkt låna.

I vissa fall finns det redan pantbrev och då behöver du bara ansöka om nytt pantbrev på det belopp som eventuellt saknas. Aktuell avgift för nya pantbrev är 2 procent av pantbrevets storlek, plus 375 kronor i administrativ avgift.

Om du behöver låna 2 500 000 kronor och det finns tidigare pantbrev på 1 000 000 kronor ansöker du därmed om ett nytt pantbrev på 1 500 000 kronor. Det kostar dig 30 375 kronor.

För mer information om dessa kostnader, se Lantmäteriets webbsida.

Vid köp eller belåning av bostadsrätt tar i vissa fall bostadsrättsföreningen ut en administrativ avgift för pantförskrivning.

Stabelo:

Nej, Stabelo tar inte ut några avgifter. Däremot kan det uppstå kostnader hos Lantmäteriet i samband med att du tar ett nytt lån som innebär nya pantbrev eller ny lagfart.

Pantbrev utfärdas som ett bevis för att en inteckning har gjorts hos Lantmäteriets fastighetsinskrivning, ägararkivet. Ett pantbrev är en säkerhet för den som ger ut bostadslånet. Finns det redan befintliga pantbrev i fastigheten som motsvarar lånebeloppet behövs inget nytt pantbrev utfärdas. Är däremot lånebeloppet högre än befintliga pantbrev måste nytt pantbrev utfärdas för att matcha lånebeloppet. Kostnad för nytt pantbrev uppgår till 2 % av uttaget pantbrev samt en expeditionsavgift på 375 kr.

Lagfarten är beviset på vem som äger fastigheten. När du som kund köper ett hus betalar du en så kallad stämpelskatt för att få lagfart, för närvarande 1,5 % av köpeskillingen plus en expeditionsavgift på 825 kronor. Om lagfaren ägare ska ändras till följd av exempelvis en bodelning utgår endast expeditionsavgift.

Nordnet:

Nej, du kan inte ansöka om lånelöfte hos oss. Du behöver med andra ord veta vilket objekt du vill belåna, när du gör din låneansökan. Det kan vara en befintlig bostad, eller en nyköpt som du ska ha tillträde till.

Stabelo:

Eftersom vi i dagsläget bara kan erbjuda lån på en bostad du redan äger och bor i, erbjuder vi inga lånelöften för närvarande. Vår ambition är dock att kunna erbjuda lån och lånelöfte även vid köp av ny bostad.

Nordnet:

Om värdet på din bostad sjunker så att belåningsgraden överstiger 60 procent kommer nya rabattnivåer att gälla. Se prislistan hur ränterabatterna förändras. Om belåningsgraden skulle överstiga 70 % kan du även komma att behöva amortera på lånet.

Stabelo:

Gränsen för maximal belåningsgrad på 60 procent gäller vid utlåningstillfället. Om värdet på din bostad minskar så att du hamnar över denna gräns innebär inte att du behöver betala av lånet eller att du får en högre ränta. Om du vill utöka ditt lån kommer en ny värdering att göras och belåningsgraden beräknas då utifrån denna. Värderingen som ligger till grund för eventuell amortering ligger dock fast i fem år.

Nordnet:

Nej, vi har i dagsläget inget sådant erbjudande.

Stabelo:

Ja, med Grönt Bolån har du med ett energieffektivt boende möjlighet att få 10 punkter rabatt på räntan samtidigt som du bidrar till minskad energiförbrukning.

Om din bostad än så länge inte är tillräckligt energieffektiv för att omfattas av Grönt Bolån har du möjlighet att låna till lite större energieffektiviserade investeringar med en riktigt bra rabatt. Du får 20 punkter rabatt på den delen av ditt lån som du använder för att investera i någon av nedan listade åtgärder på den fastighet som du belånar, oavsett räntebindningstid.

Byte av fönsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av berg-, jord- eller sjövärmepumplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av frånluftsvärmepumplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av luft/luftvärmepumplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av luft/vattenvärmepumplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av mekanisk från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning, FTXlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av mekanisk frånluftsventilationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av pelletspannalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av solcellerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av solvärmelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av undercentral för fjärrvärmelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Installation av vedpannalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Isolering av yttertak - vid tak upp till nocklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kombinerade värme- och ventilationssystemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tilläggsisolering av fasadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Tilläggsisolering av vindenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nordnet:

Preliminära lösenuppgifter:
Kontakta oss på kreditbolan@nordnet.se och bifoga förmedlingsuppdraget samt ange per vilken dag du önskar de preliminära lösenuppgifterna.

Definitiva lösenuppgifter:
Kontakta vår betalavdelning på 010-583 31 59.

Stabelo:

Ring oss på 0923-68881 eller mejla till avibolan@stabelo.se så hjälper vi dig. Telefonen är öppen varje helgfri vardag 8.00-16.30.

Nordnet:

För frågor, ring 010-583 30 00.

Stabelo:

För frågor om Stabelos bolån, mejla bolan@stabelo.se eller ring 010-410 35 00. Telefonen är öppen varje helgfri vardag 8.00-17.30.

Tänk på att.

En investering i värdepapper både kan öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet.