Välkommen till kundservice

Använd sökfältet för att hitta svar på dina frågor.

03023Man-Tor 8.30-17.00

Kundservice / Flytt av värdepapper

Hur flyttar jag värdepapper mellan depåer hos Nordnet?

Flytt till egen depå:

För att flytta värdepapper mellan privata aktie- och fonddepåer skicka ett överföringsuppdrag till oss i ett meddelande från din depå, när du är inloggad. Ange vilka värdepapper som ska flyttas och mellan vilka depåer värdepapperna ska flyttas.

Flytt till annan kunds depå:

För att överföra värdepapper till någon annans konto hos Nordnet skicka ett överföringsuppdrag i ett meddelande från din depå, när du är inloggad. Ange vilka värdepapper som ska flyttas och mellan vilka depåer värdepapperna ska flyttas.

Det går även bra med ett skriftligt uppdrag. Skriv uppdraget på ett vanligt papper och ange vilka värdepapper som ska flyttas, avsändarkonto och mottagarkonto samt signatur på avsändaren/ägaren. Om uppdraget skickas per post kom ihåg att bifoga id-kopia.

Flytt till och från fullmaktsdepå:

Om du har fullmakt för någons depå har du rätt att flytta värdepapper mellan dina konton och fullmaktskontot, både till och från. För att flytta dina värdepapper till fullmaktskontot skicka ett meddelande till oss. Önskar du flytta värdepapper från fullmaktskontot till ditt egna behöver vi ett skriftligt, signerat uppdrag.

Uppdraget skickas i ett meddelande från din depå när du är inloggad eller via post. Om uppdraget skickas per post kom ihåg att bifoga id-kopia.

Föräldrafullmakt:

Från din egna depå kan du flytta värdepapper till dina omyndiga barns depåer med en föräldrafullmakt. Du skickar då ett meddelande till oss via meddelandecentralen. Det går däremot inte att flytta över värdepapper med en föräldrafullmakt, från sina barns depåer, till sitt egna konto.

Det går ej att flytta in eller ut värdepapper till och från en kapitalförsäkring.

Kan jag flytta värdepapper till ett Investeringssparkonto?

Flytt från aktie- och fonddepå till investeringssparkonto:

Det är möjligt att flytta värdepapper från din aktie- och fonddepå hos Nordnet till ditt investeringssparkonto hos Nordnet. Värdepapper som flyttas in från din aktie- och fonddepå till ett investeringssparkonto ses som en insättning och inkluderas i det kapitalunderlag som schablonskatten beräknas på.

För en flytt mellan egna konton räcker det med ett överföringsuppdrag via meddelandecentralen som nås från inloggat läge. Ange då vilka värdepapper som ska flyttas och mellan vilka depåer värdepappren ska flyttas.

Vid flytt av värdepapper från en aktie- och fonddepå till ett investeringssparkonto, beskattas värdepappren också som om de hade avyttrats den dagen då värdepapper flyttas in till ditt investeringssparkonto. Dina värdepapper säljs inte av, men skattemässigt ses det som en försäljning och en kontrolluppgift skickas till Skatteverket.

OBS! Alla papper är inte möjliga att flytta:

Se avsnittet "Inom vilka värdepapper kan jag placera?" under rubriken Våra Sparformer/Investeringssparkonto, för information om vilka värdepapper du kan flytta in till ett investeringssparkonto. Observera att vissa räntepapper inte är möjliga att flytta in till ett investeringssparkonto, trots att det är möjligt att handla värdepappret på kontot. Vid specifika frågor kontakta vår kundservice.

Mer om

Flytt av värdepapper


Kontakta kundservice
010-583 30 00
Mån-tors 8:30-20:00
Fre - 8:30-18:00
Orderläggning mäklare
010-583 31 00


Upp

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.