Customer service

Varför kan jag inte svara för mina teckningsrätter?

Efter sista svarsdagen till Nordnet, förutsatt att vi ej har fått ett svar på emissionserbjudandet, så byts teckningsrätterna TR ut mot TRF (TRF står för teckningsrätter till försäljning) och rätterna läggs till försäljning för din räkning. Om Nordnet lyckas sälja rätterna bokas det in pengar på depån. Notera att det debiteras ett courtage när Nordnet säljer teckningsrätter åt din räkning. Om vi inte lyckas sälja rätterna bokas dessa tillbaka på depån några dagar innan likviddagen och det ges möjlighet att svara på erbjudandet igen, under menyfliken Mina sidor följt av Företagshändelser.

Erbjudandet syns endast under Företagshändelser när det finns teckningsrätter på depån. 

Vid en nyemission där man har fått teckningsrätter, så har Nordnet satt ett tidigare datum än likviddagen som sista svarsdag till Nordnet. Detta för att vi ska hinna sälja av teckningsrätterna vid uteblivet svar så att de inte förfaller värdelösa. Har man alltså missat ett erbjudande eller avböjer deltagande i denna, så går man inte miste om värdet på sina teckningsrätter.

Du kan dock välja att det framöver inte sker en automatisk försäljning av rätter från din depå utan att du alltid själv aktivt väljer hur hanteringen av dina rätter ska ske. Då kan du lämna ditt svar ända fram till likviddagen (längre tidsfrist). Detta kan du ställa in under menyfliken Mina sidor, Min profil & inställningar följt av Konton/försäkringar och sedan Försäljning av svenska & danska teckningsrätter. 

 

Möjligt att boka tillbaka teckningsrätter:

Om våra mäklare ännu inte har lyckats sälja alla teckningsrätter som ligger till försäljning finns det i vissa fall en möjlighet att manuellt boka tillbaka rätterna på depån till en avgift av 300 kr. Meddela då kundservice först genom ett meddelande att du vill boka tillbaka teckningsrätterna och därefter ring oss på 010-583 3000 så undersöker vi möjligheten att boka tillbaka dem. Anledningen varför du även behöver ringa in är för att vi ska kunna prioritera ärendet. 

Se villkor för respektive nyemission under menyfliken Företagshändelser.

 

Nordnet försöker endast sälja svenska och danska teckningsrätter.

Telefonnummer

Kundservice (Telefonsupport)
010-583 30 00
Toppenlånet (Privatlån)
010-583 35 18
Mäklare (för orderläggning)
010-583 31 00
Ha din identifieringskod tillgänglig för snabbare service.
Läs mer

Öppettider Kundservice

Måndag - Torsdag
8.30 - 20.00
Fredag
8.30 - 18.00

Öppettider Mäklare

Måndag - Fredag
8.30 - 17.45

USA-Handel

Måndag - Fredag
15.30 - 22.00
Cookies hjälper oss att leverera våra tjänster. Genom att använda tjänsterna, accepterar du att vi använder cookies.Läs mer