Hoppa till huvudinnehållet

Varför man borde investera i Asien – Sparpodden 368

Veckans gäst är Yining Wang från investmentbolaget Nordic Asia. Det blir fult fokus på Asien som marknad och varför den organiska tillväxten lockar. Hur man kan hantera den politiska situation som råder blir det tips om.
Dessutom bjuds det på spännande case som Yining har spanat in; Alibaba, Ant Group, Xiaomi, XPeng, Niu Technologis för att nämna några.
Lyssna in!

Mest ägda Kinesiska ADR

Många kinesiska bolag har sin aktie dubbelnoterad på både hemmamarknaden samt med en ADR i USA. Detta möjliggör att vi svenska investerare ganska enkelt kan köpa även Kinesiska aktier idag.

Här är listan på de mest ägda Kinesiska ADR hos privatsparare på Nordnets plattform.

AktieFrån Årsskiftet
NIO Inc1227%
Alibaba30%
XPeng Inc.240%
Li Auto Inc.165%
JD.com, Inc.148%
Baidu, Inc.5%
JinkoSolar198%
Luckin Coffee Inc.200%
iQIYI, Inc.5%
HUYA Inc.20%
Niu Technologies280%
Pinduoduo Inc.272%
Bilibili Inc.240%
Momo Inc.-56%
Weibo Corporation-4%

Många av bolagen har haft ett fantastiskt 2020 än så länge. Det är mycket fokus på elbilar och e-handel, men det finns många andra spännande bolag i listan också. Några av dessa plockade vi upp i avsnittet.

Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm