Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 151 – Tjänstepensionens dag!

#Sparpodden ep 151, Tjänstepensionens dag firas med att att prata om hur mycket behöver man spara ihop egentligen för att få en dräglig tillvaro som pensionär?
PPM utredningen har kommit, vad kommer ändras? Och är det rätt att staten ska lägga sig i vilken fond vi sparar i?
Haldex och Deutsche Bank är två aktier som vi tar upp i veckans podd

Lyssnarfrågor                           

Hur stort belopp måste man få ihop för att få en dräglig pension? Nya regler föreslås till PPM, vad innebär det?

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-10-06 08:26

Tjenare Jocke,

I detta avsnitt berättade att du hade en tuff pensionssparplan och att du ligger i fas. Jag undrar hur du håller koll på det? Någon bra sida där du kan se både mål och status eller sitter du på ett briljant spreadsheet? Några tips på var jag kan få en total överblick på mål vs aktuellt läge?

::Tommy

Anonym
Anonym
2016-10-06 08:12

Hej Jocke, Ni pushar ofta för att man ska se över sin tjänstepension och försöka flytta den till bättre alternativ. Detta låter självklart intressant för mig som har ett stort intresse för privat/famileekonomi. Jag skickade för något år sedan in en fullmakt till nordnet för att ni skulle se över min pension och samtidigt vad som gick att flytta till nordet. Efter ganska lång tid fick jag ett kort svar där det endast stod att inga av mina försäkringar tyvärr inte gick att flytta till nordnet. Jag är som många andra väldigt okunnig kring hela tjänstepensionssystemet och släppte då helt… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-10-03 19:22

Hej! Då ni är sponsorer av Investerar SM och Jocke är med och tävlar tänkte jag ställa ett par relevant frågor. Hur fungerar det när man handlar exempelvis bull och bear certifikat under svenska börsens handelstid när underliggande är noterat på en börs som är stängd för tillfället? Exempelvis handlade jag BULL TWITTER idag. Bestäms priset då utifrån Nasdaq after hours trading eller hur fungerar det? Jag undrar också om ni kan rekommendera några produkter som passar för extremt korta introdags trades med stor hävstång? Jag har under dagen noterat att omsättningen i många bull och bear certifikat är tämligen… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-09-30 20:58

Många Nordnet-kunder äger aktier i Sino Agro Foods. Det vore intressent om Sparpodden kan intervjua någon på bolaget eller som har nära koppling till bolaget. Tror många skulle uppskatta det. Tack för en bra podd!

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm