Hoppa till huvudinnehållet

Tips och tricks för Autotrader

Detta inlägg är marknadsföring.

Det här blogginlägget visar hur några vanliga funktioner i Autotrader kan användas. Häng med!

Jag får ofta frågor om hur olika saker fungerar i Autotrader och tänkte därför ta tillfället i akt att förklara lite mer. Många tror att Autotrader bara kan handla automatiskt med robotar, men det är i själva verket bara en liten del av möjligheterna. Nedan visar jag i några korta YouTube-klipp hur man enkelt kan screena fram intressanta aktiekandidater varje dag, eller hur man kan följa värdeutvecklingen på minifuture-positioner utan att det sker avslut i marknaden. Jag har tagit med en automatisk funktion också, att bevaka en köpt position i marknaden och sälja den så fort kursen skär en trendlinje som man drar manuellt. På så vis kan man “rida en trend” hos en aktie så länge den pågår.

Bevaka värdeutveckling hos minifutures
Möjligheterna med minifutures är enorma, dels för att faktiskt kunna exponera sig både mot uppgång och nedgång i marknaden, och dels för att kunna handla courtagefritt inom ramen av Nordnet Markets. Något som jag ofta får frågor om är hur man kan följa värdeutvecklingen hos sina minifutures om det är glest mellan avsluten i marknaden. Det finns ett stort missförstånd att låg omsättning skulle innebära problem att kunna köpa/sälja minifutures. Låg omsättning gör inget eftersom priserna för minifutures ställs av emittenten som alltid tillhandahåller likviditet även om ingen handel sker i marknaden. På de flesta webbsidor och handelsapplikationer visas bara senast betalt pris, vilket ju kan vara flera timmar eller tom dagar gammalt. Därmed upplevs det som svårt att veta vad minifuturen faktiskt är värd “just nu”. I Autotrader finns därför en möjlighet att visa köp- och säljkurserna i diagrammet så att man alltid kan följa utvecklinge oavsett om det sker någon handel i marknaden eller ej. Det visas i videoklippet nedan.
Titta på YouTube-klipp >

Lås in vinster med trendlinjer och låt Autotrader bevaka positionen
I nästa videoklipp visar jag hur man enkelt drar en trendlinje i ett diagram och kopplar till automatisk bevakning så att Autotrader säljer när kursen skär linjen. Det är ett enkelt och effektivt sätt att följa med en trend hos tex en aktie (eller minifuture) så länge den pågår och få positionen såld automatiskt när trenden börjar vika. Det går utmärkt att flytta runt trendlinjen när som helst om man vill justera. Trendlinje-modellen fungerar på vilka instrument och aktier som helst i princip, även tex USA-aktier.
Titta på YouTube-klipp >

Manuell handel direkt från Autotrader
Programmet är integrerat med Nordnets system och därmed ständigt uppkopplat så att du har tillgång till dina Nordnetkonton direkt i programfönstret. Det gör att det går mycket snabbt att lägga manuella order från Autotrader. Alla avslut samlas in en central lista med ordertransaktioner för enkel överblick. I det tredje klippet visar jag hur man snabbt lägger order på en minifuture utan att logga in på Nordnets webbsida eller app.
Titta på YouTube-klipp >

Aktiescreening – vad är det?
En kraftfull funktion i Autotrader är Kalkylforskaren, som snabbt kan skanna igenom listor av aktier och sortera fram de som uppvisar ett visst beteende, eller rangordna efter en indikator osv. Det gör att man snabbt kan hitta vilka aktier som är extra intressanta för dagen. I det fjärde klippet viar jag hur kalkylen Cycle Month kan filtrera fram de aktier som har bäst statistiska förutsättningar att stiga de närmaste dagarna baserat på deras unika månadscykler.
Titta på YouTube-klipp >

För mer information om minifutures och certifikat hänvisar jag till Nordnet Markets >

/Rikard Nilsson, Autostock AB

Produkterna som beskrivs på den här sidan är inte lämpade för alla investerare. Samtliga produkter är komplicerade och kräver en god förståelse för den underliggande marknaden och produkternas specifika villkor och egenskaper. Alla investeringar i finansiella instrument är förenade med risk och kan både öka och minska i värde. Med en hävstångsprodukt är risken stor att du förlorar hela det investerade kapitalet.

Rikard NilssonPartner
Utgivare av Autostocks analysplattform Autotrader

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer