Hoppa till huvudinnehållet

Spelbolag, tillväxtbolag och årets första IPO

Läs vad Affärsvärlden tycker om Embracer, Latvian Forest, Sinch, Opter, Dustin, Meew, Infracom och Genesis IT. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Börsgolvet, Råduppföljning, Insiderkollen och nytt poddavsnitt.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Embracer – Till analysen (inget inlogg krävs)

Koncernens våldsamma förvärvsresa ser ut att gå mot sitt slut. Nu väntar i stället en tid av renodling och självrannsakan. Det är oklart vad det hela kommer mynna ut i.

Latvian Forest – Till analysen (inget inlogg krävs)

För andra gången på fyra år säljer bolaget merparten av sin lettiska skog till fin vinst. Frågan är om tricket går att upprepa igen.

Sinch – Till analysen

Den forna tillväxtstjärnan Sinch växer nu bara med några enstaka procent. Även värderingen är kraftigt pressad till 11 gånger rörelsevinsten, enligt konsensus. Ska man lockas av det?

Opter – Till analysen

Mjukvarubolaget Opter säljer lösningar för transportplanering. Bolaget har en fin tillväxthistorik och en stark marknadsposition.

Dustin – Till analysen

IT-återförsäljaren Dustin har haft ett motigt år med kostnadsinflation och en snabbt stigande skuldsättning. Men bolaget har en trovärdig plan för att komma på rätt köl.

Meew – Till IPO-analysen

Snart noteras danska Meew på Spotlight. Verksamheten är bred och spänner från utbildning och IT-konsulting till investeringsverksamhet och utveckling av egna produkter. Sista teckningsdag 230307.

Infracom – Till analysen

Infracom dubblar verksamheten genom sitt hittills största förvärv. Återigen är det inom IT-tjänster. Troligen ligger ännu mer förvärvstillväxt i pipeline. Frågan är om aktien redan tar höjd för det.

Genesis IT – Till analysen

Styrelsen i mjukvarubolaget Genesis föreslår indragen utdelning trots en betydande nettokassa samt obelånad fastighet. Det sätter återigen ljus på bolagets tveksamma kapitalallokering. Hur ska man se på aktien?

Afv-portföljen – Till månadssummeringen

Överlag var rapportsäsongen bra för bolagen i portföljen som utökade avståndet till index något.

Börsgolvet – Till golvet

Dyra missuppfattningar, sinande kassor och så ett gäng besvikna fyndjägare. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det mesta gick galet med råden för ett år sedan. Men en ljus datapunkt lyser.

Nytt poddavsnitt – Till podden

Madeleine Lundberg, Otto Klaar och Joakim Hellquist diskuterar Beowulf Mining, Sats, Vår Energi, Eastnine och IPO-guiden.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm