Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden – Varför faller en aktie på bra rapport

#Sparpodden 233! Vi går igenom hur rapporter fungerar och varför det kan överraska kring aktiekursen. Hur tolkar man övervikt och undervikt i analytikers rekommendation. Vi pratar också om vad som menas med “börsen är volatil” samt “börsen är övervärderad”.

Du gör #sparpodden!

Vad vill DU veta mer om? Ställ fråga på Twitter under hashtagen #sparpodden, eller i sharevillegruppen #sparpodden

Hjälp oss växa podden genom att sprida i sociala medier!

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-04-25 20:38

Det verkar som ni behöver ta in Eva i varenda avsnitt för att buskishumorn inte helt ska ta överhanden. Tycker podden har tappat extremt mycket i kvalitet pga alla fånerier och är den podden som nu för tiden stryker på foten om jag inte har tid att lyssna på alla. Tråkigt med tanke på att ni bägge besitter väldigt mycket kunsksp.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-04-26 09:10

Tråkigt o höra. Jag tror dock starkt på att man ska kunna prata om ämnet på ett lättsamt och roligt sätt. Det är lätt att rapporter och siffror blir lite svår svårt i podd-format.
Vi har ju mer uppstyrda format när vi gör video som vi lägger på youtube.

Har du något exempel eller del av samtalet som du kände att det spårade lite för mycket? 🙂
Tack

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-04-26 14:15

Tjena, Jag tycker ofta att buskishumorn genomsyrar hela inledningen, och de senaste tillfällena som Eva har varit med har hon lite snyggt fått leda samtalet tillbaka “on topic”. Och ja, jag gillar dina pedagogiska youtube-klipp och tror de är mitt i prick för en väldigt stor målgrupp. Tycker också de är lättsamma så ser inte direkt någon motsatsrelation till podden där. Det är nog så att det helt och hållet är mig det är “fel” på. Det poppar upp nya poddar regelbundet och trots att jag lyssnar på allt med 1,5X hastighet får jag en backlog så varenda minut är… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-04-26 14:33

Jag uppskattar starkt att du delar dina tankar och ser till att vi tar med oss feedbacken framåt. Kan inte lova att all buskishumor försvinner, men den kan bli lite mindre iaf 🙂
Ha en riktigt fin långhelg snart så hörs vi i nästa veckans avsnitt!