Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden – Utdelningsfest & rapporter

#Sparpodden 273! Varmt välkommen Frida Bratt som sparekonom på Nordnet. Vi pratar smarta pensionstips och privatekonomiska beslut. Mest djupdyker vi ner i rapportperioden och reflekterar över utdelningsfesten på börsen.

#Sparpodden får nytändning

Frida har snart gjort första veckan på Nordnet och nu äntligen klev hon in i poddstudion och styr #sparpodden skeppet tillsammans med mig framöver.

Frida har senaste tio åren jobbat med att diskutera och bevaka privatekonomiska frågor. Hon kommer kunna tillföra många spännande slutsatser i podden framöver.
Givetvis kommer #Sparpodden fortsatt handla om sparande, investeringar och smarta tips för att öka ditt finansiella självförtroende.

Vi gjorde en lite utförligare presentation av Frida i detta klippet:

Utdelningsfest på börsen

Jag gjorde en sammanställning på förväntade utdelningen på Stockholmsbörsen under 2019 – hela 258 miljarder kronor förväntas delas ut.

Vi pratade mer om detta och vilka bolag som ser ut att ge mest framöver. Klicka på bilden för att komma till min sammanställning:

Rapportsäsongen

Vi ger en uppdatering på rapporterna som inkommit ännu. Det vi kan konstatera, om än tidigt, att stockholmsbörsens bolag mår riktigt bra och vinsterna stiger.

SSAB, SKF, Atlas Copco, Sandvik är stora bolagen och fungerar som temperaturmätare på hur börsen och ekonomin mår. Samtliga ökade försäljning och vinst under helåret 2018. Samtliga höjer utdelningen till aktieägarna.
Vi diskuterade även bankerna och kan även där konstatera att lönsamheten är god.

Var gärna med och forma fortsättningen i #Sparpodden. Vad vill du lyssna mer på framöver?Finns det ämnen som du tycker är mer intressanta så dela gärna det i kommentarsfältet nedan.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-01-30 15:33

Alexander, släpp gärna in Frida mer! Vi vill veta mer om Frida! Hon fick inte ens berätta om sig själv!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-01-30 15:43

Ni kommer få lära känna henne mycket framöver! 🙂
Kolla gärna i klippet här ovan där Frida berättar mer om sig själv.