Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 42 – Ovärdig spekulation och taktisk marknadsföring

Ovärdig spekulation och taktisk marknadsföring

Superrapportveckan är över och vi sitter med facit. Majoriteten av bolagen lämnade rapporter i linje med försäljningsförväntningarna men överträffade faktiskt lönsamhetsförväntan. Däremot svarade börsen inte med någon större uppgång. Det verkar alltså som att det finns en tydlig särkoppling mellan förväntan hos analytikernas och de verkliga investerarna. I detta avsnitt av #sparpodden diskuterar Jan och jag mer kring detta och tar även upp frågor kring barnsparande, handelsrestriktioner, investmentbolag, AP7 Såfa och högsta möjliga avkastning på kortast möjliga tid.

Veckans avsnitt av #sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon.

Agenda

00:00 –12:26 Intro, smart försäljning och taktisk marknadsföring.
12:26 –17:44 Rapportsäsongens besked inför fortsättningen.
17:44 – 28:31 Bästa barnsparandet med 20-årig horisont.
28:31 – 39:38 Vilka handelsrestriktioner har anställda inom finansbranschen?
39:38  – 44:58 Är det köpläge i investmentbolag när substansvärdet ökar?
44:58  – 48:00 Kan inte AP7 såfa vara bra om man vill ha maximal avkastning?
48:00  – 52:13 Högsta möjliga avkastning på kortast möjliga tid.

Du gör #sparpodden

Eftersom #sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål så ber vi dig att fundera vilka frågor som du söker svar på? Skriv här i kommentarsfältet eller skicka frågor och kommentarer under hashtag #sparpodden på Twitter.

Semesterhälsningar
Günther Mårder – som du kan följa på Twitter här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2014-10-01 03:03

Allan: Ne4r jag pratade med Nordnet varkede det inte som att det var ne5got problem, man skulle bara fylla i en blankett som finns pe5 hemsidan.