Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 42 – Ovärdig spekulation och taktisk marknadsföring

Ovärdig spekulation och taktisk marknadsföring

Superrapportveckan är över och vi sitter med facit. Majoriteten av bolagen lämnade rapporter i linje med försäljningsförväntningarna men överträffade faktiskt lönsamhetsförväntan. Däremot svarade börsen inte med någon större uppgång. Det verkar alltså som att det finns en tydlig särkoppling mellan förväntan hos analytikernas och de verkliga investerarna. I detta avsnitt av #sparpodden diskuterar Jan och jag mer kring detta och tar även upp frågor kring barnsparande, handelsrestriktioner, investmentbolag, AP7 Såfa och högsta möjliga avkastning på kortast möjliga tid.

Veckans avsnitt av #sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon.

Agenda

00:00 –12:26 Intro, smart försäljning och taktisk marknadsföring.
12:26 –17:44 Rapportsäsongens besked inför fortsättningen.
17:44 – 28:31 Bästa barnsparandet med 20-årig horisont.
28:31 – 39:38 Vilka handelsrestriktioner har anställda inom finansbranschen?
39:38  – 44:58 Är det köpläge i investmentbolag när substansvärdet ökar?
44:58  – 48:00 Kan inte AP7 såfa vara bra om man vill ha maximal avkastning?
48:00  – 52:13 Högsta möjliga avkastning på kortast möjliga tid.

Du gör #sparpodden

Eftersom #sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål så ber vi dig att fundera vilka frågor som du söker svar på? Skriv här i kommentarsfältet eller skicka frågor och kommentarer under hashtag #sparpodden på Twitter.

Semesterhälsningar
Günther Mårder – som du kan följa på Twitter här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2014-10-01 03:03

Allan: Ne4r jag pratade med Nordnet varkede det inte som att det var ne5got problem, man skulle bara fylla i en blankett som finns pe5 hemsidan.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm