Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 43 – Halva, halva priset & riskrädda sparare

Halva, halva priset & riskrädda sparare

Under sommaren kan de som vill trotsa sommarsolen och stranden spara massor av pengar genom att planera in sin nödvändiga konsumtion. Genom att handeln går på knäna tvingas de till riktigt stora rabatter för att locka kunder. Om man därför vet med sig att man kommer att behöva köpa någonting så är det med andra ord rätt läge att slå till. Det har givetvis jag gjort – och jag nöjer mig inte med mindre än att det är halva, halva priset!

Många värdefulla tips

Men i detta avsnitt talar vi inte bara sommar-rea utan diskuterar även alternativa investeringar, ger boktips, berättar om hur aktiekursen påverkar bolagen och dess företagsledare, vilken sparform som är bäst på tre års sikt, möjliga arbitrage och naturligtvis mycket mer.

Veckans avsnitt av #sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon.

Agenda

00:00 – 06:30 Introduktion från garaget med alternativa investeringar och sommarrea
06:30 – 10:08 Boktips och fördomar
10:08 – 18:55 Hur påverkas bolaget av aktieprisets utveckling?
18:55 – 21:23 Bästa förvaltningen av pengar på tre års sikt.
21:23 – 26:23 Finns det ett möjligt arbitrage i att öka bolånen och köpa högutdelare?
26:23 – 34:40 Behöver man verkligen analysera resultat- och balansräkning?
34:40 – 36:48 Miljonärsstudenten undrar om hen ska ta studielån?
36:48 – 41:33 Är inte hedgefonderna ett intressant alternativ vid surare börs?
41:33 – 46:46 Har superkvinnan gripits av lättja? Hur bör hon göra?
46:48 – 51:08 Köpa bostad – ska man ta bolån även om man har alla pengarna?
51:08 – 53:15 Jans Twitter-seger, naket är receptet.

Du gör #sparpodden

Eftersom #sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål så ber vi dig att fundera vilka frågor som du söker svar på? Skriv här i kommentarsfältet eller skicka frågor och kommentarer under hashtag #sparpodden på Twitter.

Semesterhälsningar
Günther Mårder – som du kan följa på Twitter här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2014-08-12 09:19

Hej!
Bra jobb med podden!

Skulle vilja hör mer boktips från er sida. Ni berörde det lite grann för något avsnitt sedan.
Skulle man kunna få en topp 3-lista från er var?

Anonym
Anonym
2014-08-11 21:30

Hej Günther och Jan. Tack för en INSPIRERANDE och intressant podd. Har lyssnat stort sett på alla era poddavsnitt, och blivit extremt motiverad att börja spara på “riktigt”. Bor idag i en hyresrätt i Göteborg , betalar ca 10.000 :- månaden vilket är vansinne. Har 2 barn och en inkomst på ca 38.000 netto månaden totalt i hushållet. Då vi har bestämt att köpa en lägenhet/hus/radhus inom en 4 års period har vi börjat med ett sparande mellan 6000 – 10.000 :- i månaden. Har tidigare kört Avanza zero och har ca 28.000 :- liggandes där idag , och har… Läs mer »

Anonym
Anonym
2014-08-11 12:34

Hej Günther och Jan. Jag har suttit och lyssnat igenom ett flertal poddavsnitt i sommar när man legat i solen med en kall. Oerhört underhållande, bitvis lärorikt men kanske framförallt fläskigt roligt! Skrattade länge rakt ut när jag lyssnade på Günthers rotfruktshistoria. Likadant med din beskrivning av ditt badmode :-)) Bra, fortsätt med den lättsamma inställningen, ni kompletterar varandra mycket väl! Nu till en fråga gällande Shareville, som f.ö. verkar vara ett mycket intressant program som förmodligen kommer göra att Nordnet kommer växa ytterligare. Är en ny användare av programmet och har ännu inte lyckats finna hur man kan få… Läs mer »

Anonym
Anonym
2014-08-06 20:16

Dämpa råden till miljonärer är ni snälla. Jag tror de klarar sig. Referera dem till detta avsnitt i framtiden är mitt förslag.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm