Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 71 – #sparpodden live – Kontaktdagarna i Uppsala

Hur tar man sig in på arbetsmarknaden?

Vid inspelningen av den 5:e upplagan av #sparpodden live är vi denna gång på arbetsmarknadsmässan Kontaktdagarna vid Uppsala universitet. Vad passar då bättre än att ge mitt perspektiv och mina tips hur man optimerar sina möjligheter att komma in i finansbranschen. Därtill pratar vi också om företagsfloskler, studenttyper och hållbara investeringar.

Arbetsmarknadsmässor är en vanlig företeelse bland högskolorna och universiteten i Sverige. För många studenter är det ett bra sätt att lära känna företag och höra sig för angående potentiella yrken efter examen. Kanske är det inte då man får själva jobbet eller knyter den bästa kontakten men det är en dag då man kan finna praktikplatser, traineeprogram, nya företag och möjliga arbetsplatser man inte kände till.

En vanlig väg in i arbetsmarknaden är sedan via trainee- eller praktikplatser. Något som ofta är ett bra sätt att visa framfötterna och ligga i framkant när nya jobb ska tillsättas. Dock kan det finnas stora skillnader mellan traineeprogram och hur de utformas. Därför finns det skäl undersöka detta innan man ansöker. Hur gör man då bäst för att lyckas? Mitt tips är att våga ta för er! Även om det inte finns någon jobbannons ute går det alltid att försöka ta kontakt med företaget i fråga för att motivera varför man vill arbeta just där. Detta ämne är något vi berört tidigare och för fler tips rekommenderar jag att ni lyssnar på dessa avsnitten #sparpodden Ep 12 & #sparpodden Ep 48.

Göra karriär med balans i livet?

Min erfarenhet är att många har en bild att det finns en optimal balans mellan det yrkes- och privatmässiga livet som innebär att man kan gå långt i karriären utan att behöva sätta jobbet främst. Det finns säkert några som uppnår detta men för att vara ärlig anser jag att denna balansgång är svår.  Många som är framgångsrika i karriären har också arbetat mycket och hårt. För den som söker balans i livet kan detta låta krävande och tufft. Mitt bästa tips är – försökt att finna att jobb där du har fantastiskt kul! De må vara en stor klyscha men likväl är den sann. Min erfarenhet är att de som blir mest framgångsrika är de personer som lyckas finna sin passion och snarast ser jobbet som en livsstil.

Veckans avsnitt av #sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Du gör #sparpodden

Eftersom #sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål så ber vi dig att fundera vilka frågor som du söker svar på? Skriv här i kommentarsfältet eller skicka frågor och kommentarer under hashtag #sparpodden på Twitter. Lägg även gärna upp bilder på Instagram där du visar hur du lyssnar på #sparpodden. Använd samma hashtag.

Arbetsmarknadshälsningar,
Günther Mårder – som du kan följa på Twitter här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2015-02-16 11:38

Hej, Tack för en bra superbra podd! Här har ni beviset på att ni har lite äldre lyssnare också. Jag är en trebarnsfarsa på 42 år som har lyssnat på alla era avsnitt. Tråkigt att Jan slutar för jag tycker att ni är så bra tillsammans. Men ni hittar säkert en bra ersättare till Jan. Jag har sparat ihop ett kapital på cirka 600 000 kr. jag hade inget från början. Av mitt kapital är 45 % (278 000) är investerat i 11 olika aktier som är långsiktiga innehav. Jag är inspirerad av Warren Buffet. Sen har jag 40 %… Läs mer »

Anonym
Anonym
2015-02-11 13:37

Varför slängs jingeln in mitt i meningar? Irriterande.

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm