Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden 216 – Att göra en Günther…

#Sparpodden 216! Vi har med oss Günther Mårder som gäst, en välbekant röst för lyssnarna. Vi hinner avhandla allt ifrån Günthers senaste #sparadkrona till aktieportföljen och även lite lärdomar som han plockat upp efter tiden på Nordnet och Aktiespararna.
Det är helt enkelt en riktigt härlig julspecial med vår gode vän Güther!

#Sparpodden firar 5år & 5 miljoner lyssningar!

Vi avslutar 2017 dessutom med att fira. Helt otroligt kul att podden fortsätter leva efter 5 år. Dessutom 5 miljoner lyssningar är helt ofattbart. Stort tack till alla er som bidrar med frågor och innehåll genom #Sparpodden på twitter och shareville gruppen.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-01-10 21:34

Man får säga vad man vill men har lyssnat sen starten och fan vad underbart de var att ha Günther back i detta avsnitt. samma gamla goa tugg, helt underbart avsnitt av alla tre <34 år 2 frågor. Först från avsnittet ni pratade om sas poäng osv och de lät på er som att de var dåligt och att företagen tjänade på det? Antar att jag missförstod de? Tex jag har haft SJ Mastercard kredit och har aldrig betalat ett tåg på fyra år. kostnadsfritt kort och räntefritt 60 dagar vilket gör att du kan investera/ få ränta på pengarna… Läs mer »

Anonym
Anonym
2018-01-04 06:33

Hej
Tack för en bra podd.
Jag är precis i början på att bygga upp mitt sparande och har börjat med några fonder (investmentbolag, Europa, global). Jag är dock mest exponerad mot stora bolag och har tänkt på att lägga till någon småbolagsfond. Efter ert resonemang med Günther för någon vecka sedan hittade jag fonden “plus småbolag Sverige index”
Var det en sådan ni menade eller vad är er åsikt om denna produkt. Vad tänker ni om deras småbolag vs mikrobolag? Kommer de finnas hos Nordnet inom en snar framtid?
http://www.morningstar.se/ Funds / Quicktake /Overview.aspx? perfid =0P0001BMMY& programid =0000000000

Anonym
Anonym
2017-12-29 21:21

Hej Sparpodden Till en början vill jag tacka för en intressant pod. Jag har lyssnat på samtliga avsnitt sedan start vilket lärt mig grunderna om sparande. För ett tag sedan ärvde min sambo en handful olika aktier som ligger på ett vanligt “Aktie/fond-konto”. Samtliga aktier har inget inköpspris så vid en försäljning kommer hon bli tvungen att betala en schablonmässig vinstskatt. Jag har rått henne att sälja samtliga aktier idag och köpa exakt samma aktier på ett ISK. Tanken är att “dra av plåstret” och ta skatten direkt för ett långsiktigt billigare/smidigare sparande. Men nu har vi diskuterat saken med… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2018-01-03 16:31

Hej, Kul o höra att du hänger med oss fortfarande! 😀 Min tanke generellt; Ta och dra plåstret nu. Du kommer alltid behöva betala 30% vinstskatt (eller schblonmetod i ert fall då), detta så länge inte skatte sänks i framtiden men det är just nu inte sanorlikt iaf. Så om pengarna växer så kommer de kapas i form av vinstskatt. Stoppar ni över till ISK så har en låg schblonskatt vilket är billigare än depåns vinstskatt. Om ni tror att era tillgångar ska stiga i världen så är det rationellt att sälja nu och flytta till ISK. Enda gången det… Läs mer »

Anonym
Anonym
2017-12-28 12:39

Verkar som att #216 inte kommer upp på RSS-feeden http://feeds.feedburner.com/sparpodden .
Har ni någon annan RSS-feed man ska följa? Tror att soundcloud har stöd för RSS, men hittar inget.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2017-12-28 13:08

Blev lite julstökigt där, låg som privat. Är publicerad nu så RSS Feed borde fungera.

God fortsättning och gott nytt år!

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm