#Sparpodden 201 – ISK, Bankflytt och lyssnarfrågor

#Sparpodden 201. Skatten på ISK höjs!  jag öppnar podden med en snabb kommentar då vi redan spelat in veckans avsnitt, men vi återkommer nästa vecka med mer. I veckans avsnitt diskuterar vi Nordea flytten, och huruvida den är bra eller dålig?. Riksbankens stillastående ränta och nya måttet KPIF.
Många lyssnarfrågor hinner vi dessutom besvara, det är hur man ska använda vilka aktier som köpt/sålts senaste månaden, Investera i Nordea eller Swedbank aktien och hur man ska hantera skatten när man flyttar från Depå till ISK.

Du gör #sparpodden!

Vad vill DU veta mer om? Ställ fråga på Twitter under hashtagen #sparpodden, eller i sharevillegruppen #sparpodden

Hjälp oss växa podden genom att sprida i sociala medier!   

Tidigare avsnitt

Avsnitt 200 (& tidigare) – Jubileum, en börsresa genom tiden 

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-09-19 17:27

Hej Sparpodden! Jag undrar om ni gjort samma iakttagelse som jag angående SSAB A-aktien, som jag tycker alltsomoftast svänger uppåt och neråt med en handfull procent? Vore det läge att swingtrejda den och på kort sikt dra ur ett antal hundralappar här och där? Ännu mer intressant vore ju att veta vad svängningarna beror på? Min andra fråga handlar om min gamla Allemansfond IV (Komplett) som jag nu vill avyttra. Den ligger såklart i ett gammalt aktie- / depåkonto och har en rätt rejäl vinst med sig. Tyvärr(?) har jag inga förluster att kvitta med, men jag undrar ändå om… Läs mer »