Hoppa till huvudinnehållet

Nordnet Smarta Portföljer juli 2019

Nyfiken på Nordnets Smarta portföljer? Klicka här och läs mer >>

Juli blev en händelsefylld månad med räntesänkningar i USA, nystart av förhandlingarna mellan USA och Kina samt valet av Boris Johnson till Storbritanniens premiärminister. Trots detta var utvecklingen i juli relativt svag då både aktiemarknaden och räntemarknaden hade svårt att bestämma riktning. Smartfonderna slutade något negativt.

I årJuli
Nordnet Smart 5+5,9%-0,2%
Nordnet Smart 10+10,9%-0,3%
Nordnet Smart 15+15,7%-0,9%

Månadens stora händelse skedde i slutet av juli då amerikanska centralbanken Fed genomförde den förväntade räntesänkningen. Signalerna hade varit tydliga och beslutet överraskade inte trots att det är första räntesänkningen på över 10 år. Effekterna av beskedet var i stor utsträckning redan inprisat och gav positivt avkastningsbidrag till Smartfonderna under förra månaden.

Aktiemarknaden utvecklades i sidled under månaden. USA och Kina återupptog handelsförhandlingarna vilket fick amerikanska S&P 500 att stänga månaden något positivt (+1,3%) och kinesiska SHCOMP något negativt (-1,6%). I Storbritannien valdes Boris Johnsson till ny premiärminister och en “no-deal brexit” är nu ett mer troligt scenario. Pundet tappade ytterligare mot alla större valutor men Europeiska Stoxx600 stängde juli något positivt (+0,2%).

Guldpriserna fortsatte att stiga under juli medan oljepriset tappade något till följd av att situationen i Iran lugnade sig något. Den tropiska stormen Barry som befarades lamslå oljeriggarna i Mexikanska gulfen visade sig inte heller upfylla farhågorna och oljeproduktionen kunde upptas utan större avbrott.

Faktorstrategier bidrog negativt drivet av Momentum- och värdeaktier. Låg volatilitet och kvalitetsaktier bidrog något positivt.

Mer info om månadens avkastningsbidrag finns i grafen nedan. Klicka på respektive stapeldiagram för att se detaljer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer