Hoppa till huvudinnehållet

Så undviker du Aktiefusk på börsen – Sparpodden 429

Att manipulera aktiekurser genom handel eller informationsspridning är inte okej på börsen. Temat för veckans podd är aktiefusk och vad blir konsekvenserna av detta. Gäster är Jan Leopoldson och Jonas Myrdal från Ekobrottsmyndigheten som har skrivit en bok med namnet Aktiefusk.

Idag finns det många som pratar om aktier i många olika forum och det är fantastisk kunskapsbildning. Men när kan det gå över till att vara manipulation av aktiekurser? Lyssna in för att höra svaret.

Vi prata även; Sanktioner från FI, är de verkligen rimliga? Vilket ansvar bär EBM, FI och börsens/mäklarnas egna övervakning? Vad är en enpetare och när är det manipulativ handel? Hur övervakas forum/facebookgrupper/Instgramprofiler och när blir det manipulation?
Detta och mycket mer – lyssna in!

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm