Hoppa till huvudinnehållet

Rapportflod och tillväxtbolag

Läs vad Affärsvärlden tycker om Nibe, Lundin Mining, BTS, RevolutionRace, Byggmax, Gomero, Syncro samt Evolution. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

Vissa av analyserna är upplåsta för Nordnets kunder, du ser vilka nedan.

Nibe – Till analysen (inget inlogg krävs)

Det småländska kvalitetsbolaget Nibe har rönt fantastiska framgångar med cirka 25% årlig avkastning sedan börsnoteringen 1997. Bolaget gynnas av investeringar för att sänka energiförbrukningen som är ett ständigt aktuellt ämne.

RevolutionRace – Till analysen (inget inlogg krävs)

Efter två svaga kvartal har tillväxten återhämtat sig i RevolutionRace som säljer friluftskläder på nätet. Aktien steg 8% men med lovande tillväxtmöjligheter utanför Norden finns nog mer uppsida.

Lundin Mining – Till analysen

Efter Lukas Lundins tragiska bortgång har nu en ny och relativt oprövad generation Lundin fattat rodret i Lundin Mining. Utsikterna är gynnsamma för gruvbolaget tack vare att den ”gröna omställningen” innebär ett enormt sug efter koppar.

BTS Group – Till analysen

Konsultbolaget BTS har hanterat tidigare lågkonjunkturer överraskande väl. Men denna gång kan en otajmad kundsatsning ligga bolaget i fatet.

Byggmax – Till analysen

Att Byggmax slopade utdelningen var oväntat och sätter fingret på att balansräkningen kan bli ett problem om inte marknaden stabiliseras i år.

Gomero – Till analysen

Efter tre svåra år lossnade tillväxten rejält för IT-bolaget Gomero förra året. Tillväxttrenden måste hålla i sig för att aktien ska bli bra.

Syncro – Till analysen

Syncro Group har ambitiösa planer för sin sökmotor inom influencer marketing kallad Collabs. Vi frågar oss hur resan dit ska finansieras samt hur det går för den ursprungliga kärnverksamheten Gigger.

Evolution – Till krönikan

Det är inte lätt att vara investerare. Å ena sidan ska man inte vackla i sin tro vid tillfälliga motgångar eller när Mister Market skiftar humör. Å andra sidan ska man ständigt stresstesta sina teser och ändra sig när man har fel. Ett sätt att öva denna svåra simultanförmåga är att tänka brett på framtiden i olika scenarier istället för att försöka identifiera exakt hur allt ska bli. Ett aktuellt och utmärkt exempel på detta är mångas favoritaktie Evolution.

Afv-portföljen – Till månadsummeringen

Portföljen tappade något på index under en stark börsvecka. Våra rapporterande bolag gjorde ändå sitt jobb bra.

Börsgolvet – Till golvet

Rapportflod, redovisningsexcesser och så lite M&A-skvaller. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren – Till intervjun

Hösten 2021 startade Niklas Larsson den tillväxtfokuserade fonden Cliens Småbolag Global. Fonden fick en tuff start, men Niklas Larsson har en plan för att hantera den nya verkligheten.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Det var ingen rea på H&M-aktien som vi trodde för ett år sedan. Den rasade liksom nästan alla andra av omgångens aktier när börsen vände ned abrupt i början av 2022. Men det fanns en riktig kursvinnare i gänget och den prickade vi in.

Nytt poddavsnitt – Till podden

Peter Benson, Otto Klaar och Daniel Zetterberg går igenom Millicom, Lundin Mining, Adtraction, Hennes & Mauritz och Godsinlösen.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm