Hoppa till huvudinnehållet

Rapportflod och investmentbolag

Läs vad Affärsvärlden tycker om Volvo, Kinnevik, Linc, Beijer Ref, Inwido, Tomra, Coor, Nimbus, Bonesupport, Mackmyra, Fortnox, Stillfront och Electrolux. Det bjuds också på nyheter kring Afv-portföljen, Krönika, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen och nytt poddavsnitt.

Volvo – Till analysen (inget inlogg krävs)

Kan Volvo visa på goda vinster även under det kommande mer normala året 2024 – trots viss osäkerhet kring omställningen mot eldrift?

Kinnevik – Till analysen (inget inlogg krävs)

Investmentbolagets substansvärde fortsätter falla och aktiens rabatt är nu större än på mycket länge. Portföljbolagen verkar dock alltjämt värderas högt och Kinneviks nya investeringar i den egna ledamoten Harald Mix bolag imponerar inte.

Linc – Till analysen

Drygt 20% av substansvärdet utgörs av kassa samtidigt som värderingarna både bland noterade och onoterade bolag kommit ned en hel del.

Beijer Ref – Till analysen

Beijer Ref värderas lägre än på länge men så har också bolaget problem med sin organiska tillväxt.

Inwido – Till kommentaren

Fönsterbolaget steg kraftigt på börsen efter att ha presenterat räkenskaperna för tredje kvartalet. Nyligen utsågs Fredrik Meuller till ny VD på Inwido. Meuller kommer närmast från motsvarande position på Latourägda Nord-Lock Group.

Tomra – Till analysen

Industribolaget gynnas fortsatt av viktig EU-reglering som driver på införandet av nya pantsystem. Men dåligt integrerade förvärv i sorteringsverksamheten kostar nu, samtidigt som efterfrågan i segmentet viker.

Coor – Till kommentaren

Servicebolaget Coor tappar stort på börsen efter en rapport som visar på försvagad marginal. Troligen dröjer en vändning.

Nimbus – Till kommentaren

Försäljningen sjönk 14% organiskt i Q3 för båttillverkaren Nimbus. Vinsten föll samtidigt kraftigt mot fjolåret.

Bonesupport – Till analysen

Medicinteknikbolaget Bonesupport röner stora framgångar med produkten Cerament G i USA. Bruttomarginalen är skyhög och håller tillväxten i kommer marginalerna skala rejält. I slutet av november kommer Bonesupport ha en kapitalmarknadsdag och troligen presentera nya finansiella mål.

Mackmyra – Till analysen

Whiskytillverkaren Mackmyra har i princip inte tjänat pengar de senaste tio åren. Bolaget ska snart göra en stor nyemission och har även lanserat en trovärdig plan för att vända till lönsamhet. Kanske är det nu bolaget äntligen lyckas återvända till lönsamhet.

Fortnox – Till analysen

Mjukvarubolaget Fortnox faller tvåsiffrig på börsen efter att ha presenterat räkenskaperna för tredje kvartalet. Den organiska tillväxten bromsar in något. Kundintaget är fortfarande otroligt stabilt.

Stillfront – Till analysen

Aktien har på tre år tappat 90% av värdet. Men frågan är om siffrorna är så illa som aktiemarknaden verkar tro. Spelkoncernen har ett betydande kassaflöde och kan sannolikt hantera skuldsättningen. Den stora risken är ifall nuvarande intjäning är byggd på spel som inte tål att investeringstakten nu dras ned kraftigt.

Electrolux – Till kommentaren

Trots alla insatser i USA får inte Electrolux ordning på lönsamheten där. Samtidigt försvagas Europamarknaden. Detta är ingen bra kombination när bolaget också har en svag balansräkning.

Bergs Timber – Till bud-kommentaren

Huvudägaren Norvik lägger ett bud på trävarukoncernen Bergs Timber uppgående till 44,50 kronor per aktie. Det motsvarar en premie på hela 86,2% och värderar hela bolaget till runt 1,5 miljarder kronor. Hur ska man se på budet?

Krönika – Till krönikan

Årets börsuppgång är borta. Räntan förblir den stora joker som lär styra vad som händer härnäst. Och i spelet kring räntan så trissas nu insatserna upp rejält. Håll utkik efter “bond vigilantes”.

Afv-portföljen – Till veckosummeringen

Portföljen tappade rejält under en vecka av bakslag på rapportfronten.

Börsgolvet – Till golvet

Det är full gas i rapportracet, där vissa drar ifrån med rejäl marginal, medan andra voltar i diket. Tårtkalas varvas med konkurser i veckans Q3:or!

Investeraren – Till intervjun

Den isande motvinden i småbolagssektorn biter inte på Origo-förvaltaren Christoffer Ahnemark. Med dansk allergimedicin, isländsk bank, ett finskt väder-Heaxgon och svenska kopplingar, ser han ljust på framtiden – när det väl vänder.

Råduppföljning – Till sammanställningen

Vi prickade rätt bland globala guldjättar och fick också rätt i rådet att teckna aktier i förra höstens notering av gödselbolaget Cinis Fertilizer. Några av veckans övriga vinnaraktier fanns lite mer oväntat i bygg- och fastighetsbranschen.

Insiderkollen – Till sammanställningen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Senaste veckorna har intressanta transaktioner bland annat skett i Wallenbergarnas Investor, Kinnevik, AAK, Sandvik och Nordnet.

Nytt poddavsnitt – Till podden AFV Analys

Peter Benson, Björn Rydell och Otto Klaar diskuterar följande i veckans avsnitt: Biogaia, Mandatum, Lifco, Fortum, Rusta, Sibek och Exsitec.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer