Hoppa till huvudinnehållet

Livs- och investeringsprincipler – Sparpodden 344

Boken Principles – Ray Dalio, är temat för veckans podd. Den innehåller otroligt mycket praktisk vägledig och visdom. I veckans podd så plockar vi fram de allra bästa delarna. Författaren driver världens största hedgefond och boken delar med sig av vägen dit och de tidlösa lärdomarna han plockat på sig längs vägen.

Alex gästas av Ludvig Rosenstan Åhman för att ta sig an detta.

Mer av Ray Dalio

Nedanstående video är riktigt bra och förklarar på ett otroligt tydligt och övergripande sätt hur de makroekonomiska kugghjulen fungerar. Den är väldigt lärorik och ger en framförallt en bra metod att förstå det stora ekonomiska kretsloppet.

Ray har även tagit delar av boken Principles och gjort snabba animerade filmer av. Dels för att tilltala en annan målgrupp än den som vanligtvis läser bok. Filmerna funkar dock som en väldigt bra sammanfattning av många viktiga poänger i boken. Så de är väl värda att kolla in för att greppa budskap.

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2020-06-17 12:31

Vilka fonder är det 20% cta, 20% råvaror, 20% räntor och 20% volatilitet hur kan man investera i det, alltså vad är det för typ av råvaror, räntor, cta fonder, samt hur investerar man i volatilitet?

Anonym
Anonym
2020-06-24 09:43

Jag gillar konceptet när ni recenserar böcker!