Hoppa till huvudinnehållet

Nu har Wintrade ersatts med Infront Web Trader

Nu har vi stängt vår gamla handelsapplikation Wintrade och därmed har ett gammalt kapitel stängts. För många av oss, både anställda och Wintrade-användare, känns det vemodigt att säga adjö till Wintrade. Handelsapplikationen möter inte våra kriterier längre och det var tyvärr inte möjligt att fortsätta den fortsatta utvecklingen av den. Vi håller med om att det inte är så lätt att byta till en ny plattform om du har använt Wintrade länge, men vi ska göra vad vi kan för att hjälpa till med övergången.

Nu fokuserar vi all utveckling på Nordnets nya webbsidor och tillhörande mobilappar. För de lite mer aktiva investerarna finns det nu två handelsapplikationer från Infront – Infront Web Trader från 99 kr och Infront Active Trader från 935 kr. Nedan går vi igenom de viktigaste områdena av Infront Web Trader, så att du får en snabb överblick av handelsapplikationen. Vi rekommenderar att du tittar närmare på vår produktsida nordnet.se/iwt för mer information.

Kom igång med Infront Web Trader

För att komma igång med Infront Web Trader följ dessa steg:

  1. Gå till “Mitt konto” och “Mina erbjudanden och prenumerationer”
  2. Klicka på “Beställ” och följ anvisningarna för beställning av Infront Web Trader

Om du har haft en testperiod klickar du på “Beställ” igen och följer anvisningarna. Observera att du endast kan beställa Infront Web Trader från ett privat konto. Du kan inte beställa från ett företagskonto eller pensionskonto.

När du har beställt Infront Web Trader loggar du alltid in via “Handla” och “Infront Web Trader”.

Grundpaket och beställning av tilläggstjänster

Med grundpaketet hos Infront Web Trader får du tillgång till realtidskurser från Nasdaq Stockholm, Nasdaq Köpenhamn och Nasdaq Helsingfors. Dessutom får du kurser med 15 minuters fördröjning från Oslo Børs, Tyskland, Kanada och USA. Du får också tillgång till nordiska index och globala valuta- och råvarupriser i realtid, samt ett antal globala index med fördröjning. Grundpaketet erbjuder också ett brett spektrum av realtidsnyheter från hela Norden, inklusive Direkt.

Om du vill ha ytterligare tjänster, såsom orderdjup eller realtidskurser utanför Stockholmsbörsen, kan du beställa dessa under Min profil. Det är också här som du exempelvis beställer analystjänster så som Infront Analytics Lite eller flash-nyheter från Direkt.

Klicka på “Inställningar” längst upp till höger och sedan “Min profil”. Tyvärr är allt under “Min profil” på engelska, men om du klickar på “Prislistan” från “Min profil” är det lättare för dig att beställa ytterligare tjänster.

Vanliga realtidskurser beskrivs som “Level 1” och orderdjup “Level 2” (5 kursnivåer) i Infront Web Trader. Som du kan se ovan är realtidskurser för Stockholmsbörsen gratis och ingår i grundpaketet. Strömmande realtidskurser med orderdjup för aktier och derivat på Stockholmsbörsen kostar totalt 85 kr per månad, men är gratis för Active Trader-kunder.

Tänk på att även om du har tillgång till orderdjup under testperioden måste du beställa det igen efter att testperioden löper ut. Detsamma gäller för Infront Analytics Lite, som också är gratis för Active Trader-kunder.

Avgiften till börsen är det belopp som Nordnet betalar till börserna för kursinformationen, och Infront distributionsavgift är en avgift som vi betalar till Infront. Nordnet tjänar varken pengar på avgifter till börserna eller distributionsavgiften till Infront.

En lättanvänd plattform med fördefinierade arbetsytor

För att göra det enkelt att komma igång med Infront Web Trader hittar du ett antal fördefinierade arbetsytor när du loggar in för första gången. Dessa finns längst ner på skärmen.

Förutom en global översikt hittar du en landsöversikt för alla nordiska länder, Nordnet Markets i alla länder och Mina listor och portföljöversikt. Vad som också är bra med listan är att du längst ner på skärmen kan välja vilka arbetsytor du vill ha tillgängliga. Om du till exempel har skapat egna arbetsytor kan du klicka på “Fastnåla sidan” och din arbetsyta kommer att finnas tillgänglig i listan. Du kan också ta bort något av förhandsvalen för att rensa mer av dina egna val.

Nordnets fördefinierade arbetsytor finns alltid i menyn uppe i vänstra hörnet.

Här kan du hitta landsöversikt samt Bull- & Bear och Mini Futures från Nordnet Markets. Du hittar också “Mina listor” och olika marknadsöversikter. Det är också från den här menyn du skapar egna arbetsytor eller egna kurslistor.

Hur man skapar egna arbetsytor

Det är lätt att skapa egna arbetsytor i Infront Web Trader. Du öppnar menyn och klickar på “Skapa en ny” under “Mina flikar”.

Då bestämmer du ett namn på arbetsytan och ett tomt område visas och du klickar på “Redigera” och lägger till widgets.

Ett nytt fönster visar var du kan lägga till olika widgets. Och här är ett litet tips: du kan länka många fönster tillsammans så att om du byter aktie, uppdateras alla fönster. Fönster som kan kopplas samman är mäklarstatistik, diagram, fokus, senaste avslut och orderbok. Aktierna byts ut genom kurslistorna – “Egen lista, “Marknadslista” eller “Standardlista”.

Ovan kan du se ett exempel på “länksystemet”. Om du klickar på länksymbolen vid en aktie kommer alla länkade fönster att ersättas med den aktien. När du skapar egna arbetsytor kan du nu använda hela skärmen med nya fönster. Du behöver inte rensa utrymme för “sidobaren” i dina arbetsytor. När du är klar med att skapa din arbetsyta, klicka på “Fastnåla sidan” och arbetsytan är alltid tillgänglig.

Se även: E-learning videos för att skapa egna arbetsytor.

Så här handlar du i Infront Web Trader

Du kanske har upptäckt att det inte finns några köp- och säljknappar i kurslistorna.

Detta beror på att du kan trycka på “Köp”, “Sälj” eller “Senast” priset i listan med kurser, och sedan öppnas orderfönstret med bara priset för “Köp”, “Sälj” eller “Senast”. När orderfönstret öppnas kan du ange antal och eventuellt justera priset. Du kan justera priset genom att använda upp och ner pilarna på tangentbordet. Du kan också klicka i orderboken vid olika kurser, eller på den sista kursen i de senaste avsluten. Du kan självklart också ange det pris du vill lägga ut din order på.

Om du vill handla ett värdepapper som inte är tillgänglig i dina kurslistor, kan du skriva namnet i sökrutan.

Du kan följa dina ordrar och avslut i din portfölj och under “Mina ordrar” i sidofältet.

 

Vi hoppas att detta har varit till hjälp och kan ge dig en grund för att komma igång med Infront Web Trader. Om du behöver mer hjälp eller har frågor, är du välkommen att kontakta oss.

Lycka till med dina investeringar!

Läs mer om Infront Web Trader här.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-02-23 11:59

Tycker IWT är trevligt men när kommer möjligheten att rita i grafen?

© 2024 Nordnet Bank AB.
Nordnet | Box 30099 | 104 25 Stockholm