Hoppa till huvudinnehållet

Nordnets låga bolåneränta tillgänglig för fler.

Nu förbättrar vi vårt bolån, med ambitionen att det ska vara marknadens förmånligaste lån för kunder med ett större sparande. Vi höjer belåningsgraden från 50 till 60 procent, vilket innebär att lånet blir tillgängligt för fler. Många låntagare befinner sig i spannet mellan 50 och 60 procent, och det känns positivt att kunna erbjuda alla dem ett förmånligt lån hos oss.

Samtidigt inför vi en ny rabattnivå som börjar gälla redan vid 1 miljon kronor. Det betyder att vi går från att erbjuda ett renodlat Private Banking-lån till att öppna upp för fler låntagare.

Ännu lägre räntor.

Ytterligare en positiv nyhet är att vi ökar ränterabatten, vilket innebär att vår förmånligaste ränta är tillbaka nere på 0,79 procent. Högre belåningsgrad och lägre ränta är naturligtvis två uppskattade förändringar på ett redan konkurrenskraftigt lån.

I tabellen kan du se alla rabattnivåer och räkna ut vilken ränta du kan få.

Se vilken ränta du kan få
0,79 % Om du sparar 10 miljoner kr eller mer hos oss
0,99 % Om du sparar 5 – 10 miljoner kr hos oss
1,09 % Om du sparar 2,5 – 5 miljoner kr hos oss
1,29 % Om du sparar 1 – 2,5 miljoner kr hos oss

Avser effektiv ränta efter ränterabatt (190906). För högsta rabatt krävs en belåningsgrad på max 60 % och minst 10 mkr i tillgångar hos Nordnet. Effektiv ränta utan rabatt för ett bolån på 1 mkr med en bindningstid på 3 mån och en löptid på 30 år är 2,04 %, vilket (förutsatt oförändrad ränta och utan hänsyn till ev. skatteavdrag) ger en månadskostnad om 1 700 kr och en total kreditkostnad om 1 612 000 kr. Bolånet kräver en kostnadsfri aktie- och fonddepå hos Nordnet.

Marknadens förmånligaste bolån.

Nordnets bolån är standardiserat på så sätt att du inte kan förhandla om din ränta. Rabattnivåerna baseras på hur stort sparande du har hos oss. Om det är två sökande räknar vi ihop båda partnernas samlade sparande, inklusive pensionskonton, tjänstepensioner och eventuella företagskonton. Det är faktiskt fler än man tror som kommer upp i summor om 1 miljon eller mer.

Rabattnivåerna dras från standardräntan som idag är 2,04 procent. Standardräntan baseras på flera faktorer, varav Stibor, makroekonomiska händelser och beslut samt vår konkurrenssituation är de viktigaste. Vår målsättning idag är samma som när vi lanserade lånet år 2016; vi vill erbjuda marknadens förmånligaste bolåneränta för våra kunder med större kapital. Det löftet tycker jag att vi håller.

Ansök direkt på nordnet.se/bolan.

Vill du veta mer om vårt bolån och ta reda på vilket sparkapital du kan komma ihop i om du samlar allt hos oss? Ring oss på 010-583 30 00 eller ansök direkt på nordnet.se/bolan.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
8 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-10-08 09:51

Det hade väl varit bra att sänka räntan för dom som har 5-10 milj till förslagsvis 0.89% ur rättvisesynpunkt.Nu gynnar man bara vissa grupper ur lånesynpunkt

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-11-04 10:45

Håller helt med. Blir lite PR-trick det här tycker jag att gå ut med att de sänker räntan. De hade ju 0,79 tidigare men höjde för att marknadsräntorna gått upp. Nu när marknadsräntorna gått ner så sänker de för en MYCKET begränsad grupp. Dåligt Nordnet att bara nischa in sig på creme de la creme.

Anonym
Anonym
2019-10-08 12:33

Gäller det att huvudlåntagaren/bostadsägaren själv skall ha det angivna sparbeloppet, eller räknas t ex familjens sprabelopp (om man som far ställer upp som dellåntagare??

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-10-08 15:20

Tack för din fråga! Vi räknar samman samtliga låntagares sparande hos Nordnet. Om du vill ha mer information är du mer än välkommen att ringa mina kollegor på 010-583 30 00. Bästa hälsningar, Martin

Anonym
Anonym
2019-10-09 18:37

Jag söker gärna men det går inte, era formulär tillåter mig inte göra detta… Först blir jag promptad att fylla i mitt mobilnummer, vilket jag gjort flera gånger tidigare. Infot på sidan uppdateras inte så jag får klicka mig vidare där jag fyller i en massa låneinfo. På slutet blir jag iväglänkad till min profil för att fylla i något, och där kommer jag inte vidare om jag inte fyller i mobilnumret igen. Därifrån kommer jag inte vidare per automatik, och stegning tillbaks till föregående sida medför att allt jag fyllt i är borta. Varför sparas aldrig mitt mobilnummer? Hur… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-10-10 09:30

Hej Janne!

Vad roligt att du är intresserad av vårt bolån! Beklagar att du har stött på problem med din ansökan. Ring gärna in till oss på Nordnets kundservice så hjälper vi dig med ansökan och kikar närmre på vad som kan ha varit problem. Såklart löser vi problemet!

Slå oss en signal på 010-583 30 00 så hjälper vi dig!

Ha en fin dag!

Anonym
Anonym
2019-10-15 15:54

Precis, Håller helt med Louis Wrede. Har man redan flera miljoner att tillgå har man väl absolut Råd att betala en högre ränta än andra mindre kapitalstarka. Djävligt dåligt tänk där.

Michael
Michael
2021-01-26 13:10

Hej!
Hur kommer det sig att ni erbjuder lägre boränta om man saknar sparande hos er? Det borde väl vara tvärtom, att boräntan blir lägre ju mer man sparar?

1,19 % (3 mån) Inget kapitalkrav.
1,29 % (3 mån) Om du sparar 1 – 2,5 miljoner kr hos oss.

Bolån – ränta från 0,79%. Jämför och flytta idag – Nordnet