Hoppa till huvudinnehållet

Nordnet höjer inte bolåneräntan

Vi höjer inte bolåneräntan som ett resultat av att reporäntan höjts från -0,25 till 0 procent. Vi behåller marknadens förmånligaste bolån för personer med ett större samlat sparande hos oss. Det var vårt kundlöfte igår och det är vårt kundlöfte idag.

Sedan Riksbanken aviserade en höjning av reporäntan har många banker hängt på uppåt, och majoriteten av de svenska bolånekunderna har fått se en höjning av sina räntor. Därför vill jag nu gå ut och lugna våra kunder och meddela att vi kommer att ligga kvar på samma nivåer som tidigare.

Vår räntemodell är enkel, standardiserad och inte förhandlingsbar. Den premierar lojala kunder och utgår från låntagarnas samlade sparande hos oss. Vi räknar samman alla konton för sökande och medsökande, inklusive pensions- och företagskonton. Ju mer sparande du har hos Nordnet, desto lägre blir räntan.

Det som från början var en ren Private Banking-produkt är numera ett förmånligt lån för långt fler än så. 1 miljon kronor är visserligen mycket pengar, men eftersom hela hushållets tillgångar räknas in, samt alla typer av konton, når allt fler upp till den nivån.

Så här ser räntetrappan ut:

Samlat sparande Ränta
>10 mkr 0,79 %
5-10 mkr 0,99 %
2,5-5 mkr 1,09 %
1-2,5 mkr 1,29 %

Den här modellen gör att vi idag har marknadens lägsta genomsnittsränta. För december var den 0,80 procent. (Vi redovisar genomsnittsräntan månad för månad på den här sidan.)

Men än är vi inte nöjda. Vi trivs med att utmana och att utmanas. Vi tittar hela tiden på nya möjligheter att förbättra vårt kunderbjudande.

To be continued.

/ Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Bra att veta om Nordnets bolån:

  • Ränta från 0,79 %
  • Sökandes samlade tillgångar räknas samman
  • Maximal belåningsgrad 60 %

Läs mer och ansök här.

Avser effektiv ränta efter högsta möjliga ränterabatt (190906). För högsta rabatt krävs en belåningsgrad på max 60 % och minst 10 mkr i tillgångar hos Nordnet. Effektiv ränta utan rabatt för ett bolån på 1 mkr med en bindningstid på 3 mån och en löptid på 30 år är 2,04 %, vilket (förutsatt oförändrad ränta och utan hänsyn till ev. skatteavdrag) ger en månadskostnad om 1 700 kr och en total kreditkostnad om 1 612 000 kr. Bolånet kräver en kostnadsfri aktie- och fonddepå hos Nordnet.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
6 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2020-01-15 13:53

Hej,
Jag har ett lån i Danske Bank på 470.000 kr. Min säkerhet för lånet är inteckning i vår jordbruksfastighet Tift Södergård 2:4
Kanske går det att placera om lånet till Nordnet i stället?
Med vänlig hälsning
Lennart Hammarlund

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-15 15:58

Hej Lennart, tyvärr så kan vi i dagsläget inte erbjuda lån med jordbruksfastigheter som säkerhet. Mvh Martin

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-20 18:06

Hej! Kan ni låna ut till en bostadsrättsförening med pantbrev i fastigheten som säkerhet?

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-24 08:24

Hej Max, nej, bostadslånet vänder sig till privatpersoner och du kan belåna bostadsrätter, villor och fritidshus.

Anonym
Anonym
2020-01-20 21:28

Hej
Om man alltså har en villa som är värd 6-6 500 000 så skulle man få ett bolån på 0,99% om man lånar t.ex 2 500 000kr på Nordnet?

MVH

Stefan

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-01-24 08:28

Hej Stefan,
Beloppengränserna syftar på ditt sparande hos Nordnet. Det som räknas med är ditt, din partners och barns totala kapital hos Nordnet. Har du ett eget företag räknas även det kapitalet in. Så för att låna till 0,99% behöver det samlade kapitalet vara över 5 miljoner.