Höstens vinnare – Nordnet Fondforum

Jag bjöd in fem förvaltare för att ta temperaturen på såväl investmentbolagen, ädelmetallerna, småbolag och företagskreditmarknaden. Lyssna in på denna live-sändning för att höra deras spaningar inför hösten.

Nordnet Fondforum

I detta avsnitt gästades jag av Torbjörn Olofsson från fonden Kvartil Investmentbolag. Vi pratade om den stora skillnaden i värdering på investmentbolagen idag. Det är större spridning än någonsin mellan rabatt och premie. Vi resonerade lite kring Bures riktade emission, vilket var en av de första på väldigt länge. Detta och mycket mer investmentsbolags-nörderi blev det.

Vi fick en överblick av företagskreditmarknaden med Fabian Dahl från Simplicity High Yield och Niklas Edman från Carnegie Corporate Bond.
Hur centralbanksköpen påverkar marknaden. Konkursvågen som uteblev. Hur likviditetsrisk som vi såg i våras kan vändas till en avkastningspotential. Samt lite övergripande tankar framåt för räntefondssparare.

Ylwa Häggström från Öhman Global Småbolag delade med sig av några case i portföljen. Vi fick höra mer om såväl amerikanska biotech bolaget CryoPort. Indonesiska retail kedjan Mitra Adiperkasi och varför indonesien kan vara en spännande marknad.
Samt finska Musti och varför intresset för husdjur har ökat under året.

Eric Strand från AuAg fonder gav oss en uppdatering om vad som händer med ädelmetallerna Silver och Guld samt varför han just nu breddar sig och plockar in fler grundämnen i portföljen.

Lyssna in om du inte redan gjort det!

/Alexander Gustafsson

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer