Hoppa till huvudinnehållet

Mentala modeller för investerare – Poor Charlies Almanak – Sparpodden 405

Veckans podd är destillerad kunskap från boken Poor Charlies Almanak – “biografin” om Charlie Munger. Han är vice ordförande i Berkshire Hathaway och därmed Warren Buffetts affärspartner.

Boken är ett uppslagsverk av mentala modeller och system för att skaffa sig visdom genom livet. Vi har fokuserat på de modeller som är mest applicerbara för investerare och går igenom de teorier och tankar som han delar i boken.
Genom att skaffa dig en övergripande förståelse från många av vetenskapens stora områden kan du få ett mer diversifierat tankesätt och därmed ge dig nya insikter.

Gäst denna vecka är Ludvig Rosenstam Åhman och vill du höra fler bok-poddar så lyssna in Sparpodden-avsnitten:
390 – One Up on Wall Street
369 – Pengarnas Psykologi
353 – The Essays of Warren Buffett
344 – Principles, Ray Dalio
337 – The Most Important Thing
323 – 101 tankar om aktier

Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer